شنبه 5 آبان 1403

مقایسه درصد ایمنی خودروهای ایرانی با خودروهای تولید اروپا

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
مقایسه درصد ایمنی خودروهای ایرانی با خودروهای تولید اروپا

نقش خودرو در بروز تصادفات جاده ای چیست؟ آمار و اطلاعاتی که منتشر شده، نشان می‌دهد که ایمنی خودروهای داخلی وضعیت چندان جالبی ندارند.

به گزارش اقتصادنیوز، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: مرکزپژوهشهای مجلس در گزارشی که انتهای خردادماه امسال منتشر کرد، تاکید داشت که تصادفات رانندگی با سهم 6.5درصدی قربانیان آنها از کل متوفیان، جایگاه سوم دلایل مرگ‌و‌میر را در کشور به خود اختصاص داده است.

ایمنی خودروهای تولیدی یکی از عوامل موثر در این زمینه است. در جهان تاثیر خودرو در تصادفات با ستاره‌های ایمنی بررسی می‌شود. اکثر تولیدات خودروسازان مطرح در دنیا چهار تا پنج ستاره ایمنی دارند و 84درصد خودروهای پرفروش اروپا، سطح ایمنی چهار ستاره یا بالاتر دارند. این در حالی است که امتیاز متوسط خودروهای ساخت داخل کشور در بهترین حالت کمتر از سه ستاره ایمنی از پنج ستاره، آن هم برای برخی از خودروهای تازه تولید شده، تخمین زده می‌شود.

متاسفانه درخصوص خودروهای ایرانی این اطلاعات به صورت دقیق و رسمی منتشر نمی‌شود. همچنین براساس گزارش سازمان بهداشت جهانی، هزینه تصادفات جاده‌ای در اکثر کشورها معادل سه درصد از تولید ناخالص داخلی آنهاست؛ این هزینه در ایران حدود 6 تا 7 درصد برآورد شده است.

اساسی‌ترین شاخص و مبنای ارزیابی ایمنی خودرو در کشور، استانداردهای 85گانه است که به عنوان الزامات حداقلی موردنیاز، توسط وزارت صمت و سازمان بازرسی و کیفیت استاندارد ایران (دو متولی اصلی قانونی این حوزه) تدوین و ابلاغ شده است. اما به نظر می‌رسد همچنان ایمنی لازم با وجود این استانداردها در خودروهای ساخت داخل وجود ندارد. طبق آمار منتشرشده توسط مرکز پژوهش‌های مجلس، کیفیت اولیه خودروهای تولیدی به شکلی بوده که عیوب فنی در سه‌ماهه ابتدایی خرید، در ایران سه برابر میانگین جهانی است.

از بین این عیوب ایرادات مربوط به بدنه و اتاق، با 31درصد علت مراجعه، بیشترین درصد را به خود اختصاص داده است؛ ایرادات ایمنی نیز با 21.8درصد در رتبه دوم قرار دارد. یعنی بیش از یک‌پنجم مراجعاتی که در سه‌ماهه ابتدایی بعد از تحویل خودرو به وجود آمده مربوط به ایمنی خودرو بوده است. همچنین ایرادات مربوط به بدنه نیز می‌تواند در تلفات ناشی از تصادفات بسیار تاثیرگذار باشد. بنابراین می‌توان گفت وضعیت ایمنی خودروهای داخلی حتی در ماه های ابتدایی عمر خود چندان جالب نبوده است. همچنین بخوانید ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
مقایسه درصد ایمنی خودروهای ایرانی با خودروهای تولید اروپا 2