جمعه 28 اردیبهشت 1403

مقصر بازار حبوبات کیست؟ واردکننده یا بنکداران

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
مقصر بازار حبوبات کیست؟ واردکننده یا بنکداران

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، در چند ماه اخیر شاهد نوسانان قیمتی در بازار حبوبات هستیم. عموماً حبوبات جایگزین مناسبی برای گوشت و مواد پروتئینی هستند. با افزایش قیمت انواع گوشت در بازار، به نظر می‌رسد بازار حبوبات داغ شود. سید عبدی افتخاری، دبیر انجمن حبوبات ایران در گفتگو با مهر گفت: انجمن حبوبات ایران متولی تأمین بازار است. برخی تأمین کنندگان تولیدکننده و صادرکننده بخشی هم واردکننده هستند. وی افزود: تجار در مبادی ورودی کشور محصولات را با قیمت متعارف به بنکداران می‌فروشند. اگر در بازار حبوبات نوسان قیمتی وجود دارد موضوع به مدیریت و نظارت بر بازار بر می‌گردد. او ادامه داد: گاهی در سطح جهان شاهد کاهش و افزایش قیمت‌ها هستیم، اما این نوسان از 50 تا 100 دلار در تن بیشتر نمی‌شود. دبیر انجمن حبوبات ایران با بیان اینکه در نوسان قیمتی بازار فعلی حبوبات ایران واسطه‌ها نقش دارند، گفت: البته در کلان از نگاه تجار، بازار حبوبات آرام است و این آرامش را باید حفظ کرد. پیش بینی می‌شود بازار بدون مشکل تأمین باشد، زیرا به اندازه کافی محصول حبوبات در کشور موجود است. افتخاری در پاسخ به این پرسش که چرا در یک ماه گذشته حبوبات با قیمت نامتعارف به دست مصرف کننده می‌رسد، گفت: در این باره باید از سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان و ناظران بازار موضوع پیگیری شود. کالا به اندازه کافی موجود است. دبیر انجمن حبوبات ایران در پایان اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی ثبت سفارش‌ها را ادامه دهد و بانک مرکزی ارز مورد نیاز را تخصیص دهد بازار حبوبات تا اردیبهشت بدون مشکل تأمین است.

آمار واردات

افتخاری در ادامه به آمار واردات حبوبات اشاره کرد و گفت: سال 99 حدود 86 هزار تن انواع حبوبات از انواع لوبیا، عدس، نخود و باقالا وارد کشور شد. وی عنوان کرد: نخود در دو نوع معمولی و رنگی (سیاه) وارد شده و نخود رنگی در داخل به لپه تبدیل می‌شود. دبیر انجمن حبوبات ایران با بیان اینکه سالانه 250 هزار تن حبوبات وارد می‌شود، یادآور شد: در واقع 30 درصد نیاز کشور به وسیله واردات تأمین و باقی در داخل تولید می‌شود. افتخاری با اشاره به آمار واردات سال 1400 اضافه کرد: سال گذشته 194 هزار تن انواع حبوبات وارد کشور شد که این عدد امسال در 9 ماهه نخست سال حدود 162 هزار تن بوده است. وی گفت: پیش بینی می‌شود تا پایان سال این عدد به 250 هزار تن برسد.

آمار صادرات

دبیر انجمن حبوبات ایران درباره وضعیت صادرات هم گفت: سال 99 حدود 3 هزار و 500 تن حبوبات به کشور‌های همسایه از جمله عراق، پاکستان و افغانستان صادر شد. سال گذشته آمار صادرات حبوبات به میزان سال 99 بود و امسال تا پایان آذر هم 3 هزار و 300 تن حبوبات از بنادر کشور صادر شدند. افتخاری درباره حبوبات صادراتی اظهار کرد: نخود، لوبیا چیتی و باقالا از محصولات صادراتی کشور هستند. حبوبات تازه شرایط صادراتی خوبی دارند. هنگام کشت این محصولات در کشور مازاد به کشور‌های همسایه صادر شده و در هنگام برداشت این محصولات در کشور‌های همسایه محصولات تازه وارد ایران می‌شوند.

منبع: مهر