دوشنبه 5 آذر 1403

منظور از امام مبین در سوره یس چه کسی است؟+ صوت

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
منظور از امام مبین در سوره یس چه کسی است؟+ صوت

در این گزارش می‌توانید تفسیر اجمالی آیه 12 سوره یس را بخوانید.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، قرآن کریم مشتمل بر معانی دقیق، تعالیم و حکمت‌هایی والا درباره حقیقت خلقت و اسرار هستی است که عمده مردم در عصر رسالت از درک آن ناتوان بودند.

از این رو پیامبر اکرم (ص) و پس از ایشان مفسران به تبیین و شرح جزئیات آیات قرآن کریم می‌پرداختند. ما نیز با هدف آشنایی بیشتر با آیات الهی، هر روز به چند آیه از کلام الله با استناد به تفاسیر معتبر از مفسران قرآن کریم می‌پردازیم.

بسم الله الرحمن الرحیم

به نام خداوند رحمتگر مهربان

انا نحن نحیی الموتی ونکتب ما قدموا وآثارهم وکل شیء أحصیناه فی امام مبین

به یقین ما مردگان را زنده می‌کنیم و آنچه را از پیش فرستاده‌اند و تمام آثار آن‌ها را می‌نویسیم؛ و همه چیز را در کتاب آشکار کننده‌ای برشمرده‌ایم!

فایل صوتی تلاوت آیه 12 سوره یس

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی *س_تفسیر آیه 12 سوره یس_س*

قسمتی از آیه 12 سوره مبارکه یس که مربوط به علم امام می‌باشد، در خطبه غدیر آمده است. رسول الله (ص) در خطبه تاکید می‌کند که علم امامت نزد علی بن ابیطالب (علیه السلام) است. درباره این آیه در معانی الاخبار چنین آمده است:

احمد بن محمد بن الصقر الصائغ با اسنادی از ابوجارود از ابوجعفر نقل شده است که حضرت امام باقر (ع) از پدرش از قول جدش فرمودند: «هنگامی که این آیه «و کل شیء أحصیناه فی امام مبین» نازل شد، برخی برخاستند و عرض کردند: ای پیامبر، آیا منظور از آن تورات است؟ پیامبر فرمود: خیر، عرض کردند انجیل است؟ فرمود: خیر، عرض کردند: منظور قرآن است؟ فرمود: خیر، در این حال امیرالمومنین علی (ع) به سوی پیامبر (ص) آمد، هنگامی که چشم رسول خدا (ص) بر او افتاد فرمود: «هو هذا انه الامام الذی احصی الله تبارک و تعالی فیه علم کل شیء: امام مبین این مرد است. او است امامی که خداوند متعال علم همه چیز را در او احصاء فرموده است.»

آنچه از انسان سرمی زند، در پرونده عمل او ثبت می‌شود و در قیامت به شکل کتابی در اختیار او قرار می‌گیرد. این کتاب‌ها سه نوع است:

الف: کتاب شخصی. «اقرأ کتابک»

ب: کتاب امت ها. «کل أمه تدعی الی کتابها»

ج: کتاب جامع. «کل شیء أحصیناه فی امام مبین»، «فی لوح محفوظ»

کلمه «امام»، هم به کتاب گفته شده، «و من قبله کتاب موسی اماما» و هم به اشخاص، «انی جاعلک للناس اماما»؛ در روایات، حضرت علی بن ابی طالب علیهما السلام به عنوان یکی از مصادیق «امام مبین» معرفی شده که همه‌ی علوم در نزد اوست.

بیشتر بخوانید

بیشتر مفسران مراد از «امام مبین» را لوح محفوظ دانسته اند که در قرآن به آن «أم الکتاب» گفته شده است و از آن جایی که این کتاب حاوی تمام دانش‌ها است و همه چیزو همه کس تابع مقدراتی است که در آن نوشته شده، به آن «امام» گفته اند.

*س_پیام‌های آیه 12 سوره یس_س*

1- در برابر عقاید انحرافی و انکارآمیز کافران، با صراحت و قاطعیت سخن بگویید. «انا نحن نحی»

2- همه مردگان در قیامت زنده می‌شوند. «نحی الموتی»

3- پرونده‌ی عمل انسان، حتی پس از مرگ او تا قیامت باز است. «نکتب... و آثارهم»

4- نه فقط اعمال، بلکه همه آثار آن نیز ثبت می‌شود و در حساب قیامت لحاظ می‌گردد. «نکتب ما قدموا و آثارهم» (خواه آثار خیر نظیر وقف و صدقه جاریه و آموختن علم به مردم و... یا آثار شر مثل تأسیس مراکز فحشا.)

5- سروکار ما در قیامت با خداست. «انا، نحن، نحی، نکتب، أحصیناه»

6- انسان، تنها ضامن اعمال خود نیست، بلکه مسئول پیامد‌های آن نیز هست. «و آثارهم»

7- دستگاه محاسباتی خداوند دقیق است. «کل شیء أحصیناه»

8- دادگاه الهی، پیش روی همه روشن است. «أحصیناه فی امام مبین»

انتهای پیام /