مهاجرت معکوس با اجرای طرح هادی در روستاها / روستاهایی که به نوبت رنگ و بوی شهر به خود میگیرند
انگار همین دیروز بود که مردم آبادیهای مریوان لنگ لنگان، از کوچه ها می گذشتند اما امروز ساکنان همین روستاها و همین مسیرها با آوایی دیگر قدم بر می دارند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، طرح هادی روستایی جزو پروژههایی محسوب میشود که با هدف ایجاد زمینه توسعه و عمران نقاط روستایی در استان کردستان تهیه و اجرایی شده است.
جمعیت شهری به روستایی استان و کشور در دهههای گذشته با رقم بالای 70 به 30 توصیف میشد که نشانگر مهاجرت گسترده ساکنان روستاها به شهرها برای اشتغال و معیشت بهتر بود.
اما در سالهای اخیر اقدامات گسترده نظام جمهوری اسلامی در حوزه زیرساختی روستاهای کشور از قبیل احداث مدرسه و راه و تقویت گردشگری روستایی و... موجب سازندگی، تحصیل و اشتغال در آن مناطق شده و موجی از بازگشت روستاییان مهاجر را رقم زده است.
مثل اینکه همه چیز در روستا عوض شده است؛ درختان حاشیه روستاها، باغ شدهاند، خانهها آپارتمانی شدهاند، کوچهها آسفالت شدهاند، حتی قوانین زندگی در روستا تغییر کرده است.
بیشتر روستاهای استان کردستان خصوصا شهرستان مریوان از آبادیهای بسیار زیبای منطقه و حتی کشور محسوب میشوند که بسیاری از این داشتهها هنوز هم برای مردم و علاقهمندان مغفول مانده است. در سالهای گذشته نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برای زدودن محرومیت از این مناطق و تأمین امکانات، پروژههای زیادی همچون طرح هادی را به مرحله اجرا درآورده است.
طرح هادی روستایی که از جمله ی پروژه هایی مهمی محسوب می شود که توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در راستای فراهم سازی زمینه توسعه و عمران منطقه روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر در نقاط مختلف استان کردستان با جدیت در حال پیگیری و اجرا است.
انگار همین دیروز بود که مردم این روستا لنگ لنگان، از کوچه ها می گذشتند اما امروز همین روستاها و همین مسیرها با آوایی دیگر قدم بر میدارند.
احداث 47 هزار و 693 واحد مسکن در روستاهای استان کردستان
در ادامه رضا قادری مدیرکل بنیاد مسکن کردستان در گفتگو با خبرنگار کردتودی به اقدامات انجام شده در طول فعالیت این نهاد اشاره کرد واظهار داشت: از ابتدای تشکیل این نهاد تاکنون (42 سال گذشته)، 47 هزار و 693 واحد مسکن در روستاهای استان احداث شده است.
قادری افزود: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در کردستان، در طول 42 سال گذشته، 23 هزار و 740 واحد مسکونی در روستاهای استان را تعمیر و در همین مدت 24 هزار و 600 واحد را در مناطق جنگ زده استان بازسازی کرده است.
وی احداث 40 مجموعه اردوگاه، پاسگاه، پناهگاه و سنگر در مناطق جنگی کردستان در مقیاس 38 هزار و 309 مترمربع را از دیگر اقدامات انجام شده در استان اعلام کرد و افزود: این نهاد 6 هزار و 400 واحد مسکونی حادثه دیده از بلایای طبیعی در شهرها و روستاهای کردستان را بازسازی کرد.
مدیرکل بنیاد مسکن کردستان گفت: تعمیرات پنج هزار و 198 واحد مسکن حادثه دیده، تعمیر هشت هزار و 37 واحد مسکن حادثه دیده در شهرها و بیمه کردن 6 هزار و 900 واحد مسکونی روستایی در روستاهای کردستان، از دیگر خدماتی است که توسط این نهاد در طول فعالیت خود انجام شده است.
قادری با بیان اینکه در طول 42 سال گذشته، طرح هادی روستایی در یک هزار و 353 روستای کردستان تهیه شده است، ادامه داد: در همین مدت طرح هادی روستایی در 177 روستای کردستان بازنگری و در 552 روستای استان نیز اجرا شده است.
طرح هادی در 15 روستای شهرستان سنندج به بهره برداری رسید
در ادامه سعید رسولی مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان سنندج گفت: تا پایان آبان ماه امسال طرح هادی در 15 روستای شهرستان سنندج به بهره برداری میرسد.
وی با اشاره به اینکه طرح هادی روستایی طرحی است که با هدف بهسازی معابر و زیباسازی محیط روستا اجرا شده است، افزود: برای اجرای این طرح 12 میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان سنندج گفت: در 6 ماهه نخست سال جاری بنیاد مسکن استان با همکاری بخشداری های سطح شهرستان سنندج و دهیاری های مربوطه توانسته است برای حدود 15 روستا اعتبار اجرایی آسفات کوچه و خیابان ها را در نظر بگیرد.
رسولی با اشاره به حجم عملیات در این روستاها عنوان داشت: برای حدود 81 هزار متر مربع آسفالت در این روستاها مبلغی بالغ بر 12 میلیارد تومان هزینه شده است.
وی گفت: علاوه بر این مقاوم سازی 135 واحد روستایی با 14 میلیارد تومان تسهیلات و ساخت 255 واحد محرومین با 13 میلیارد تومان تسهیلات بدون بهره در روستا های استان اجرا شده است.
از جمعیت یک میلیون و 603 هزار نفری کردستان، 29 درصد آن یعنی 469 هزار نفر در هزار و 695 روستا سکونت دارند.
این استان دارای 120 هزار واحد مسکونی روستایی و یک هزار و 605 روستای دارای سکنه است.
انتهای پیام /