مهدیار: مرجع رسیدگی به تخلفات اعضای شورای شهر خود اعضای شورا هستند! / شهردار در تهران صرفا یک شغل اجرایی نیست؛ یک پست سیاسی است!
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ فاطمه امانگاه؛ انتخابات شورای شهر 1400 اگرچه به پایان رسیده اما حواشی آن همچنان پابرجاست؛ از انتشار اخباری مبنی بر تخلف انتخاباتی در برخی شهرهای کوچک گرفته تا ابطال نتیجه انتخابات برخی شهرها در اثر شدت تخلفات مانند شهر پردیس؛ در همین باره به سراغ میثم مهدیار، رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شورای شهر پردیس رفتیم و درباره چرایی انتخابات پرحاشیهی برخی شهرها با...
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ فاطمه امانگاه؛ انتخابات شورای شهر 1400 اگرچه به پایان رسیده اما حواشی آن همچنان پابرجاست؛ از انتشار اخباری مبنی بر تخلف انتخاباتی در برخی شهرهای کوچک گرفته تا ابطال نتیجه انتخابات برخی شهرها در اثر شدت تخلفات مانند شهر پردیس؛ در همین باره به سراغ میثم مهدیار، رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شورای شهر پردیس رفتیم و درباره چرایی انتخابات پرحاشیهی برخی شهرها با او به گفتگو نشستیم.
دانشجو: نبود گفتگو و نظرات رفت و برگشتی بین لایههای مختلف هیئت نظارت بر انتخابات شوراها چه آسیبهایی را متوجه فرایند بررسی صلاحیتها کرد؟
مهدیار: در هر انتخاباتی باید مصلحت ملی را مدنظر قرار داد؛ مثلا در انتخابات اخیر یک مسئله این بود که چون احتمالا مشارکت در انتخابت ریاست جمهوری پایین است، با تایید صلاحیتهای بازتر میتوانیم مشارکت را در انتخابت بالا ببریم تا شور انتخابات افزایش پیدا کند؛ اما نتیجه چه شد؟ وقتی بین لایههای مختلف گفتگو صورت نگیرد، مردم انگیزهشان را از دست میدهند چون میدیدند که کسانی در هیئت نظارت شهرستان ردصلاحیت شدند اما در نهایت از هیئت نظارت مرکزی تایید صلاحیت گرفتند؛ یعنی به جای اینکه انگیزه رایدهندگان بیشتر شود، کم شد؛ از طرف دیگر این موضوع در رایگیری نیز تاثیر داشت و در برخی از شهرها آرای باطله دوم شد؛ چرا؟ چون مسئلهی برخی از رایدهندگان ریاست جمهوری نبود، در نتیجه رای سفید یا باطله به صندوق میانداختند؛ در نتیجه آرای باطله رشد زیادی داشت. البته یکی از دلایل آراء باطله این بود دلایل سیاسی دیگری هم داشت.