مهدی بازرگان
مهدی بازرگان
حکایت مجلس مشروطه و عدالتخانه در ایران از همان ابتدا برای نظام سلطانی قاجار و جامعهی استبداد زدهی ایران آن قدر غریب مینمود که هنوز از پس قبول بیزحمت آن در ابتدا و صدور فرمان مشروطیت، نیت خیر پشت حکم ملوکانهی مظفرالدینشاه را باور نداشته و نداریم و او را شاه ضعیف و بیمار میخوانیم و گویی همان شیوهی محمدعلیشاهی را برای به توپ بستن مجلس به عنوان یک خالصسازی سخت و خشن، بیشتر باور...
تصویر واقعی انقلاب 57 و حکومت 58 همین هاست نه آنچه تونل زمان شبکه من و تو نشان می دهد تا تطهیر کند یا صدا وسیما که تاریخ را گزینشی و حذفی میسازد
مصطفی چمران، در 31 خرداد 1360 در منطقه دهلاویه بر اثر اصابت خمپاره شهید شد.
هنگامی که منطقه شیعهنشین نبعه توسط فالانژها محاصره شده بود، چمران در مأموریتی خطرناک، سوار بر زره پوشی از ارتش لبنان، خود را به داخل منطقه محاصره شده میرساند.
تصاویر شهید چمران، وزیر دفاع وقت به همراه مرحوم مهدی بازرگان رئیس دولت موقت و مرحوم عباس شیبانی و علی اکبر معینفر، نمایندگان وقت مجلس، در ستاد مشترک ارتش به مناسبت سالگرد شهادت تیمسارقرنی و دیدار با خانواده شهید است.
مجموعه تصاویری از دکتر مصطفی چمران، وزیر دفاع وقت به همراه مرحوم مهدی بازرگان رئیس دولت موقت و مرحوم عباس شیبانی و علی اکبر معین فر، نمایندگان وقت مجلس، در ستاد مشترک ارتش به مناسبت سالگرد شهادت تیمسار قرنی و همچنین تصاویری از حضور وی در جبهههای جنوب و نیسان که برای اولین بار از آرشیو عکس ایرنا منتشر می شود.
اپیزود «مصطفی» از سری مجموعه انیمیشن «نامها» با محوریت بررسی زندگی شهید دکتر مصطفی چمران سیام اردیبهشت ماه از شبکه دو پخش خواهد شد.
وحید افراخته یکی از چهرههای ردهبالای سازمان مجاهدین خلق است که بسیاری از مبارزین پیش از انقلاب باور نمیکردند به چنگ ماموران ساواک بیافتد و اگر هم چنین اتفاقی افتاد، چنان خیانت بزرگی کند.
وحید افراخته یکی از چهرههای ردهبالای سازمان مجاهدین خلق است که بسیاری از مبارزین پیش از انقلاب باور نمیکردند به چنگ ماموران ساواک بیافتد و اگر هم چنین اتفاقی افتاد، چنان خیانت بزرگی کند.
قطع نظر از نفرات اول و دوم لیست (آقایان خامنه ای و هاشمی رفسنجانی) که با وجود اهمیتش، طبیعی می نماید، رای امام به نامزدهای جریان نهضت آزادی و شخص مهندس بازرگان شگفت انگیز است.
امام به یک نفر از اعضای جبهه ملی یعنی محمود مانیان و نیز علی گلزاده غفوری، روحانی منتقد جریان ارزشی آن روز رای داده است. این گرایش امام، نشان می دهد که ایشان خواهان چندصدایی در مجلس بوده است؛ این رویکرد بعدها و به خصوص از مجلس هفتم به بعد به فرلموشی سپرده شد.
جماران نوشت: این شگفتی آنگاه بیشتر می شود که انتخابات مجلس اول فقط چندماه پس از سقوط دولت بازرگان و اشغال لانه جاسوسی برگزارشد و تیغ تیز حملات سیاسی متوجه جریان لیبرال (و در راس آن مهندس بازرگان) بود. بعلاوه دانشجویان پیرو خط امام به عنوان پرچمداران مبارزه با جریان لیبرال، علیه نهضت آزادی و جریانات همسو با آن مکررا موضعگیری می کردند و از تریبونهای سیاسی و مذهبی بشدت به آنها حمله می...
ایرنا نوشت: 25 خرداد ماه روز تولد محمدعلی رجایی، دومین رییس جمهور ایران است که عمر ریاست جمهوریاش 28 روزه شد اما شهادت و نوع زندگی اجتماعی و سیاسی اش با توجه به شرایط آن دوران مهمترین دلیل ماندگاری اش پس از گذشت 42 سال است.
رضا نصری در توییتر نوشت: وای به حال کشوری که از از دیپلمات هم انتظار ژست نظامی دارد و و نماینده مجلسش دیپلماسی را پفیوزی می داند.
مهرداد خدیر در عصر ایران نوشت: این یادداشت نه به علل وقوع و پیروزی انقلاب 1357 میپردازد نه کارنامه جمهوری اسلامی ایران در حیات بنیادگذار آن (1368- 1358) را برمیرسد و نه 34 سال پس از آن را. این نوشته تنها بر آن است که «آیتاللهالعظمی خمینی» را با هملباسان شاخص یا اصطلاحا با آیتاللههای دیگر که قبلتر میزیستند یا همروزگار بودند مقایسه کند تا بر وجوه تفاوت یا تمایز انگشت گذارد بی...
شورای نگهبان برای حضرت امام آنچنان اهمیت داشت که مخالفت همراه با شانتاژ و هوچیگری در مقابل رای مجلس شورای اسلامی و البته شورای نگهبان را مساوی با فساد فی الارض قرار میدادند.