مهدی بازرگان
مهدی بازرگان
رفراندوم تعیین نوع حکومت در روزهای 10 و 11 فروردین سال 1358 برگزار شد و 98.2 درصد مردم ایران به جمهوری اسلامی رأی مثبت دادند و روز 12 فروردین بهعنوان روز جمهوری اسلامی اعلام شد
تسنیم نوشت: در اسناد منتشرشده از لانه جاسوسی آمریکا در حدفاصل 15 بهمن 57 الی 12 فروردین 58 گزارشات مختلفی درباره رفراندوم انتخاب نوع حکومت آمده است.
در اسناد منتشر شده از لانه جاسوسی آمریکا در حد فاصل 15 بهمن 57 الی 12 فروردین 58، گزارشات مختلفی درباره رفراندوم انتخاب نوع حکومت آمده است.
مهندس مهدی بازرگان از مخالفان رژیم پهلوی میگوید: فکر مبارزه مسلحانه وقتی پیدا شد که دستگاه دست همه ما را بست و نگذاشت ملت آزادانه و از راه قانون و شرع و منطق و انسانیت حرفش را بزند.
تهران - ایرنا - مهندس مهدی بازرگان از مخالفان رژیم پهلوی میگوید: فکر مبارزه مسلحانه وقتی پیدا شد که دستگاه دست همه ما را بست و نگذاشت ملت آزادانه و از راه قانون و شرع و منطق و انسانیت حرفش را بزند. البته با طرفداران مبارزه مسلحانه در زندان خیلی شدیدتر رفتار میشد.
حیات سازمان مجاهدین خلق را میتوان به پنج دوره شامل دوره تأسیس، اعدام رهبران، اعلام رسمی مارکسیسم شدن، فعالیت های سیاسی و نظامی تقسیم کرد.
ایسنا نوشت: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون شش بار انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفندماه برگزار شده است و اصولگرایان در بیشتر این انتخاباتها پیروز شدهاند.
مهرداد خدیر در «عصر ایران» نوشت: نوروز در عصر جمهوری اسلامی هم نه تنها از پا نیفتاده که باشکوه تر هم برگزار می شود و اکنون سخن از تمدن نوروز یا کشورهای نوروز هم هست و مراد کشورهای منطقه است که نوروز را پاس می دارند. نه خواست امام محمد غزالی محقق شده که دوست داشت نوروز مندرس شود نه آرزوی آیت الله خزعلی که غدیر جانشین نوروز شود و نه طرح مرحوم رجایی که تعطیلات به 4 روز رسمی محدود شود......
مشهورترین مخالف نوروز در گذشته امام محمد غزالی بود که در «کیمیای سعادت» نوشت: «نوروز و سده باید که مندرس شوند» و در روزگار ما مرحوم شیخ ابوالقاسم خزعلی بود؛ پدر خواهران خزعلی که یکی در کمیته زیر مجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی و دیگری به عنوان معاون امور زنان ابراهیم رییسی رییس جمهور کنونی متولی امور زنان ایران شده اند.
روزنامه غربگرای هممیهن اذعان کرد طیف نهضت آزادی، هیچ پایگاه قدرت اجتماعی و بسیجگری عمومی در مقابل رهبری حضرت امام (ره) نداشت و برنامهاش برای فرستادن مردم به خانهها پس از انقلاب به جایی نرسید.
«محمد مصدق»، بهدلیل دخالت در انتخابات درباریان از ورود به مجلس پانزدهم بازماند، او که نفر اول تهران در مجلس چهاردهم بود با عدهای دیگر از معترضان تصمیم به دیدار با شاه و اعتراض به او گرفتند اما شاه از دیدار او اجتناب کرد و در نهایت به مجلس راه نیافت.
در یادداشت حاضر نویسنده تلاش میکند موانع میانهروی را در کشور ترسیم کند، با این همه یادآوری میکند که راهی جز میانهروی نیز وجود ندارد.
اعضای نهضت آزادی به همراه دیگر چهرههای همسو با خود در 26 اردیبهشت 69، نامهای تفصیلی منتشر کردند و اوضاع کشور را به چالش و نقد کشیدند. مخاطب این نامه هاشمی رفسنجانی رئیسجمهور وقت بوده است.
ایسنا نوشت: جمهوری اسلامی ایران در طول 44 سال فعالیت خود با تحولات و فراز و نشیب های زیادی مواجه بود که بعضا برخی از فعالان سیاسی و کارگزاران نیز تحت تاثیر و یا مرعوب این تحولات قرار گرفتهاند و با برخی از تحلیلها در قالب هشدار و انزار نه تنها کمکی برای پیشیرد امور نکردهاند، بلکه آگاهانه و یا ناآگاهانه باعث ایجاد بدبینی و ترس از آینده در بین توده مردم شدهاند.