مهدی بازرگان
مهدی بازرگان
تلویزیون فرانسه دیشب [شامگاه شنبه 5 اسفند 1357] از قول مهندس مهدی بازرگان، نخستوزیر نقل کرد که وی در اعدام چند ژنرال برجستهی رژیم شاه هیچگونه نقشی نداشته است. بازرگان در این مصاحبه اعلام کرد که وی از این اعدامها تا وقتی که خبر آن را در روزنامهها خواند هیچگونه اطلاعی نداشت.
تصاویری از حضور چهره های سیاسی معروف در مراسم سالگرد درگذشت همسر شهید مطهری مشاهده کنید.
هزاران نفر در صفی روبهروی کانون توحید ایستاده بودند و منتظر دریافت پرسشنامه و برگه درخواست برای عضویت در حزب تازهتاسیس «جمهوری اسلامی» بودند؛ جمعیتی که در همان زمان بنابر تخمین روزنامهها تا 80 هزار نفر عنوان شدند و البته آیتالله علی خامنهای در اولین مصاحبه مؤسسان این حزب در 3 اسفند 1357 طی دو روز تعداد «داوطلبان عضویت در حزب جمهوری اسلامی» را 10 هزار نفر اعلام کرد.
آیتالله طالقانی در چنین روزی با صدور اطلاعیهای خود را از انتصابات دولتی مبری کرد.
در قسمتی از کتاب تکاوران دریایی در خرمشهر به نحوه آزادسازی شهید جهانآرا از مخفیگاه ضدانقلابها و خلق عرب پرداخته شده است.
اخباری که در بولتن اقتصادی گروهک نهضت آزادی منتشر شده است در بسیاری از موارد مشابه اخباری است که توسط منافقین در شبکههای اجتماعی پخش میشود!
اقتصادنیوز: هممیهن باجواد خادم، وزیر مسکن و شهرسازی دولت شاپور بختیار گفتوگویی انجام داده است.
حاضرم دور قم را دیواری بکشم و آن را به صورت واتیکان تازهای درآورم. اگر با داشتن واتیکان میشود مملکت را اداره کرد حاضرم این کار را بکنم. چند روز پیش بازرگان را دیدم. در 90 درصد موضوعات با هم موافق بودیم، اما او گفت که نمیتواند نظراتش را علنا بیان کند زیرا وحشت دارد... فرق من با بازرگان این است که من میتوانم آزادانه عمل کنم اما بازرگان نمیتواند.
امام خمینی هنگام تنفیذ حکم نخستوزیر مهندس بازرگان که در مقابل دوربین خبرگزاریها و تلویزیونهای خارجی و داخلی انجام شد، تاکید کردند: «انجام رفراندوم به منظور تغییر نظام سیاسی کشور به جمهوری اسلامی، تشکیل مجلس مؤسسان برای تصویب قانون اساسی و برگزاری انتخابات نمایندگان مجلس.»
یکی از مهمترین مطالب آیندگان در روز 18 بهمن، ترجمه مصاحبه نورالدین کیانوری با نیوزویک است. کیانوری، به تازگی به عنوان دبیرکل جدید حزب توده انتخاب شده و به نیوزویک گفته بود: «پشتیبانی ما از آیتالله خمینی، یک تاکتیک موقتی نیست.»
امام درباره چرایی انتخاب فرانسه برای اقامت گفته بود: «دولت عراق تحت فشارهای رژیم پهلوی جلوی فعالیتهای سیاسی مرا گرفت لذا ناچار به ترک عراق شدم. ابتدا قصد کردم به کویت بروم ولی ویزا هم گرفتم برایم موانعی ایجاد کردند. تازه پس از آن بود که به پاریس پرواز کردم. گذشته از این، من از هیچ یک از کشورهای اسلامی دعوت رسمی دریافت نکردهام.»
در اردیبهشت 58 در پی برخی تندرویها و انتقادات به عملکرد خلخالی، پیام مهم دیگری منتشر شد که از طرف امام خمینی (ره) و خطاب به دادستان دادگاه انقلاب بود. امام در این پیام گفت: غیر از 2 مورد زیر هیچ دادگاهی حق ندارد حکم اعدام صادر کند و نباید اشخاص در غیر از دو مورد مذکور اعدام شوند. تخلف از این امر جرم است و موجب ثبوت قصاص: 1. کسی که ثابت شود آدم کشته است. 2. کسی که فرمان کشتار عمومی...
30 سال پیش در چنین ایامی، مهدی بازرگان یکی از چهره های شاخص تاریخ سیاست ایران دار فانی را وداع گفت.