مهمات غرب در حال اتمام است؟
فایننشال تایمز به نقل از «آلکس ورشینین» کارشناس تسلیحات آمریکا، شرایط کنونی کمبود مهمات در غرب را به بحران کمبود مهمات در جنگ جهانی اول تشبیه کرد و نوشت: کمبود تسلیحات در غرب ممکن است برتوانایی دفاعی اوکراین تاثیر بگذارد. کل تولید گلوله 155 میلی متری توپخانه در آمریکا فقط برای کمتر از 2 هفته جنگ اوکراین کافی است.
یک روزنامه چاپ لندن، سرمایهگذاری ناتو روی خرید سامانههای پیشرفته جنگی مثل جنگندهها را موجب غفلت از تامین سلاحهای اولیه مثل گوله توپخانه و تانک ارزیابی کرد و نوشت: جنگ اوکراین انبارهای مهمات غرب را از سلاحهای کلاسیک خالی کرد.
روزنامه فایننشالتایمز در گزارشی با طرح این پرسش که «آیا مهمات غرب برای تامین اوکراین در حال اتمام است»، نوشت: میزان کنونی تقاضا برای تسلیحاتی مثل گلوله توپخانه حاکی از پایین بودن ذخایر آنهاست.
این روزنامه چاپ لندن به درخواست واشنگتن از شرکت سازنده موشکهای ضدهوایی استینگر اشاره کرد و نوشت: هنگامی که کاخ سفید از این شرکت خواست که هزار و 300 موشک برای جایگزینی موشکهای ارائه شده به اوکراین، بسازد این شرکت، انجام آنرا زمانبرعنوان کرد.
فایننشالتایمز یادآور شد: پاریس 18 سامانه توپخانه هویتزر به کییف ارسال کرد که یک چهارم ذخایر این کشور از این سلاح محسوب می شدند اما شرکت سازنده آن اعلام کرد که 18 ماه طول میکشد تا جایگزین آنها را بسازد.
این روزنامه افزود: جنگ اوکراین کمبودها در حوزه ذخایر دفاعی غرب به ویژه در مورد تسلیحات پایه مثل گلوله توپخانه را آشکار کرد. فقدان ظرفیت تولید، کمبود نیروی کار و زنجیره تامین به ویژه در حوزه چیپهای رایانهای به معنای طولانی شدن زمان تولید تسلیحات است.
مقامات دفاعی و تحلیلگران می گویند کمبودها نشان دهنده از خودراضی بودن غرب درباره تهدیدات احتمالی بعد از پایان جنگ سرد است. ادعاها درباره وجود تسلیحات با فناوری بالا موجب شد تا اهمیت داشتن تسلیحات اولیه مورد نیاز جنگ فراموش شود.
«جیمی شی» یک مقام سابق ناتو و همکار کنونی اندیشکده «چتم هاوس» در انگلیس معتقد است: اوکراین این درس را به ما داد که چگونه می توان یک جنگ را با سلاحهای کلاسیک مثل توپخانه و نیروی زمینی برد. لازم است برای ایجاد موازنه نظامی به عقب برگردیم.
فایننشال تایمز به نقل از «آلکس ورشینین» کارشناس تسلیحات آمریکا، شرایط کنونی کمبود مهمات در غرب را به بحران کمبود مهمات در جنگ جهانی اول تشبیه کرد و نوشت: کمبود تسلیحات در غرب ممکن است برتوانایی دفاعی اوکراین تاثیر بگذارد. کل تولید گلوله 155 میلی متری توپخانه در آمریکا فقط برای کمتر از 2 هفته جنگ اوکراین کافی است.
این روزنامه با اشاره به اظهارات وزیر دفاع انگلیس درباره نبود تناسب بین تسلیحات غرب و تهدیدات موجود، نوشت: سال گذشته، یک جنگ شبیهسازی شده نشان داد که ذخایر مهمات انگلیس فقط برای هشت روز جنگ کافی است.
فایننشال تایمز نوشت: کسی باور نمی کند که ذخایر تسلیحاتی غرب با کمک تسلیحاتی به اوکراین در حال تمام شدن است. این در حالی است که بودجه دفاعی سال گذشته روسیه 66 میلیارد دلار و بودجه دفاعی چین 293 میلیارد دلار بوده است که مجموع این بودجهها هم با بودجه 1.1 تریلیون دلاری اعضای ناتو برابری نمیکند.
این روزنامه غربی درباره دلیل کمبود تسلیحات در ناتو، باوجود داشتن بودجه سنگین نوشت: دلیل آن این است که ناتو بیشتر بودجه خود را صرف تولید سامانههای پیشرفتهای مثل جتهای جنگنده کرد و در دو دهه گذشته به جای تمرکز بر تولید تانک و توپخانه، بر تولید سامانههای پیشرفته هوایی برای مقابله با گروههای مخالف خود در آسیای غربی متمرکز کرد.
فایننشال تایمز، کمبود تسلیحات در غرب را ناشی از سیاست دولتها برای ادغام صنایع دفاعی ارزیابی کرد و نوشت: وضعیت به قدری بد است که انگلیس از طریق یک دلال بلژیکی، سامانه هویترز خریداری کرده و در اختیار اوکراین قرار داد و در حالی که پنتاگون در دهه 1990، با 51 پیمانکار تامین تسلیحات کار می کرد اکنون فقط 5 پیمانکار اصلی، طرف قرارداد آن هستند.
این روزنامه، دلیل بی توجهی غرب به تامین تسلیحات را ندادن احتمال شروع یک جنگ در سطح صنعتی ارزیابی کرد و نوشت: غرب اکنون اهمیت داشتن مهمات و سلاح های اولیه را فهمیده است.