شنبه 10 آذر 1403

مهمترین مطالبه از دولت سیزدهم چیست؟

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
مهمترین مطالبه از دولت سیزدهم چیست؟

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرشاد حکمتی جو؛ متاسفانه در جامعه ما به جوانان به عنوان ابژه نگاه می‌شود نه سوبژه، به عبارت دیگر در کشور ما به جوان به عنوان درد و مشکل نگاه می‌شود نه درمان. بنابراین اگر دیدگاه‌ها به سمتی تغییر کند که به جوانان به چشم راه حل نگاه شود قطعا بسیاری از مشکلات کشور برطرف می‌شود. بحران خروج نخبگان از کشور: قطعا ناامیدی از آینده، بزرگترین عاملیست که جوانان را...

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فرشاد حکمتی جو؛ متاسفانه در جامعه ما به جوانان به عنوان ابژه نگاه می‌شود نه سوبژه، به عبارت دیگر در کشور ما به جوان به عنوان درد و مشکل نگاه می‌شود نه درمان. بنابراین اگر دیدگاه‌ها به سمتی تغییر کند که به جوانان به چشم راه حل نگاه شود قطعا بسیاری از مشکلات کشور برطرف می‌شود. بحران خروج نخبگان از کشور: قطعا ناامیدی از آینده، بزرگترین عاملیست که جوانان را به این سمت و سو سوق می دهد به گونه ای که مشکلات اقتصادی و بازار کار نامناسب نیز این ناامیدی را تقویت می کند. کم توجهی نسبت به علم و تخصص افراد به ناامیدی آنها می‌انجامد، زمانیکه دانشجو برای کسب علم و تخصص وقت گذاشته و زحمت بسیار کشیده، خواهان آن است که از ثمره زحمات وی به نحو احسن استفاده شود و زمانیکه این اتفاق نمی‌افتد ناامید می‌شود.

جوانان امروز با مشکلات زیادی روبرو هستند، عنوان کرد: اکثر جوانان امروز با وجود شرایط سخت کاری و تحصیلی، میدان را خالی نکرده و فردا از مدیران همین جامعه خواهند بود. جوانان امروز درد کشیده بوده و درد را می‌فهمند، بنابراین زمانیکه وارد پست‌های مدیریتی شوند مطمئنا با درک بهتر موقعیت، مدیریت بهتری خواهند داشت. سیستم آموزشی کشور نیازمند نگاه ویژه است. کرونا باعث شد سال تحصیلی گذشته به صورت مجازی طی شود و در این میان چالش‌های فراوانی را پشت سرگذاشت. نبود سیستم آموزش مجازی در گذشته و تبیین شبکه شاد و سایر نرم افزارها که ایرادات آن همزمان با استفاده همه‌گیر مشخص می‌شد و تیمی که شبانه‌روز در حال شنیدن و رفع این مشکلات بودند اما در طول سال تحصیلی و بدون هیچ زمانی برای آزمون و خطا، عدم برخورداری از اینترنت در بعضی نقاط کشور، کمبود امکانات سخت‌افزاری مانند گوشی و تبلت و لپ‌تاپ و مهم‌تر از همه آشنا نبودن سیستم آموزشی کشور؛ اعم از معلم و متعلم با آموزش مجازی از جمله مشکلاتی بودند که سال تحصیلی مجازی با آنها روبرو شد.

تابستان و تعطیلی مدارس و دانشگاه ها بهترین فرصت است تا به موارد بیان شده بپردازیم و سال تحصیلی جدید را با موانع کمتری آغاز کنیم. همه ما امیدوار به بازگشت روزهایی بدون کرونا هستیم اما باید واقع‌بین بود و به جای تمرکز صرف روی بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، تا فرصت باقی است امکانات تحصیل مجازی را ارتقا دهیم و منتظر شروع سال تحصیلی نباشیم. دراین روزهای باقیمانده تا شروع سال تحصیلی نیازمند نگاهی تخصصی و سلامت‌محور هستیم تا بهترین تصمیم اتخاذ شود. مدیران دولت سیزدهم باید چه ویژگی هایی داشته باشند تا بتوانند مشکلات کشور و مردم را حل کنند؟ لازمه توفیق دولت سیزدهم و تحقق عزم رئیس دولت، پیش‌بینی عوامل مؤثر بر آن است که برخی از مهمترین های این عوامل عبارت است از:

1- پیش‌بینی وبه کارگیری نیروی انسانی کارآمد، مؤمن، انقلابی، شجاع، باانگیزه

2- داشتن مدل مهندسی شده رسیدن به قله‌های مورد نظر در سه سطح کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت مبتنی بر ارزیابی دقیق وضعیت موجود در حوزه ابرچالش‌های اقتصادی.

3- داشتن برنامه مدون، دقیق و قابل اجرا به گونه‌ای که هم برای مجریان و هم برای مردم باورپذیر باشد، مبتنی بر تعیین اولویت‌ها و تأمین منابع مالی.

4- انجام عملیات روانی، آموزش و فراخوان عمومی از طریق رسانه ملی و به‌کار گیری و به میدان آوردن دنیای وسیع رسانه‌ای کشور به منظور جلب همراهی افکار عمومی با برنامه ها.

از همه موارد مذکور مهم‌تر و حیاتی‌تر، آن چیزی که توان مدیریتی و برنامه‌ای دولت بعد برای غلبه بر ابرچالش‌های اقتصادی و مشکلات مردم را باورپذیر می‌کند ایجاد نگاه سیستمی و مجموعه‌ای به جای نگاه جزیره‌ای و غیر سیستمی است. دولت سیزدهم باید بداند که تنها راه موفقیت دولت برای حل مشکلات اقتصادی کشور فقط و فقط ایجاد نگاه جمع گرا وتشکیل قرارگاه فرماندهی عملیات مشترک اقتصادی متشکل از تمامی وزارتخانه‌ها، دستگاه‌ها، سازمان‌ها و نهاد‌های مرتبط با موضوع اقتصادی است. باید تمامی سازمان‌های مؤثر بر حل مشکلات اقتصادی زیر چادر قرارگاه جنگ اقتصادی کنار هم به چاره‌جویی بپردازند.

3_اولویت هایی که دولت سیزدهم باید به آن بپردازد چیست؟

مهمترین اولویت‌های دولت سیزدهم باید در راستای مطالبات اصلی مردم باشد؛ مهمترین مطالبه امروز مردم مشکلات معیشتی و اقتصادی باشد. مردم در حال حاضر مشکلات متعددی در زمینه تأمین کالاهای اساسی، اشتغال و مسکن دارند و لازم است اولویت‌های دولت جدید به نوعی تنظیم شود که امید بخش باشد. یکی از اولویت‌های مهم دولت آینده، مهار تورم است. در دولت دوازدهم تورم به صورت افسارگسیخته افزایش یافت و دلیل عمده آن رشد نقدینگی و شوک‌های ارزی بوده است. وجود تورم شدید و افسارگسیخته در سال‌های اخیر رکود را به دنبال داشته و پدیده رکود تورمی را بر کشور حاکم کرده است، بنابراین دولت آتی باید اهتمام ویژه‌ای برای ایجاد رونق و برنامه‌های مشخص و عملی برای از بین بردن رکود تورمی داشته باشد.

مساله مهم دیگر ادامه مذاکرات جهت رفع تحریم‌ها است. تا زمانی که ارتباط اقتصادی و تجاری و بانکی با سایر کشورها برقرار نشود، نمی‌توان به رشد پایدار امیدوار بود. واردات کالا در سایه تحریم‌ها با مشکل مواجه بوده و بسیاری از کشورها مراودات خود را با ایران قطع کرده‌اند. مهم‌تر از آن، صادرات است که با شدت بیشتری تحت تاثیر قرار گرفته است. اولویت بعدی دولت سیزدهم مبارزه عملی با فساد و برقراری شفافیت در همه زمینه‌ها است. یکی از دلایلی که اکثریت جامعه امیدی به بهبود آینده کشور و وضعیت اقتصادی و سیاسی ندارند، همه‌گیری فساد است. با وجود فساد گسترده نمی‌توان اصلاحات اقتصادی و اجتماعی انجام داد.

یکی از اصلاحاتی که باید در دوره ریاست جمهوری سیزدهم در راس امور قرار گیرد، اصلاح نظام بودجه‌ریزی و انضباط مالی دولت است. بودجه دولت به عنوان بخش بزرگی از تابع تقاضا تاثیر بسیاری بر اقتصاد کشور دارد. عدم اجرای نظام بودجه‌ریزی عملیاتی، بی‌توجهی به منابع و مصارف، طرح‌های نیمه تمام، اصلاح نظام مالیاتی و... از اصلاحاتی است که باید در سند مالی دولت انجام شود. یکی از مهم‌ترین مشکلات تولیدکنندگان، کارآفرینان و فعالان اقتصادی قوانین مخل و بعضا متناقض کسب و کار است. بنابراین رئیس‌جمهور و تیم منتخب باید عزم جدی برای رفع موانع کسب‌وکار و اصلاح قوانین داشته باشند. نظام رقابتی عامل پیشرفت کشورها است.

فرشاد حکمتی جو - دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه خوارزمی 

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفا منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.