مهمترین آسیب جامعه منتظر، بی معرفتی منتظران نسبت به جایگاه ولی خداست
حجت الاسلام و المسلمین موسوی گفت: یکی از مهم ترین آسیبهای جامعه منتظر بی معرفتی منتظران نسبت به جایگاه ولی خدا و عدم شناخت صحیح اضطرار به حجت و باور آن به معنای واقعی کلمه است لذا باید تلاش کنیم معرفت لازم را در زمان غیبت نسبت به ولی خدا کسب کنیم.
حجت الاسلام و المسلمین موسوی در دومین نشست فرهنگی از سلسله نشستهای سومین جشنواره ملی مهدویت موضوع آسیب شناسی جامعه منتظران که به همت جامعه الزهرا (س) و جهاد دانشگاهی قم برگزار شد، گفت: خداوند موقع حساب رسی با انسان تمام شرایط را در نظر میگیرد من جمله اینکه این شخص در دوران غیبت متولد شده و در همین دوران زندگی خود را سپری کرده و حتی ممکن است کل عمر یک فرد در زمان غیبت قرار بگیرد کما اینکه 1183 سال است که مردم هم در زمان غیبت به دنیا میآیند و هم از دنیا میروند.
وی با بیان اینکه خداوند به لحاظ وجودی همانند یک خط بی نهایت ابتدا و انتها ندارد لذا اصلا پایانی برای خداوند وجود ندارد، افزود: گاهی نگاه به وجود انسان نگاه نیم خطی است به این معنا که وجود انسان ابتدا دارد ولی انتها ندارد همچنین برخی نگاه شان به انسان پاره خطی است یعنی معتقدند وجود انسان آغاز و پایان دارد.
موسوی با اشاره به چهار مرحله حیات انسان اظهار کرد: مرحله اول دنیا (تولد تا مرگ) میزان آن برای هر فردی متفاوت است، مرحله دوم برزخ که مجهول است، مرحله سوم روز قیامت بوده که طبق آیات قرآن کریم آیه 4سوره معارج پنجاه هزار سال است و مرحله چهارم زندگی ابدی انسان لذا مرحله دنیا کاشت و داشت و بقیه مراحل برداشت است بنابراین سه مرحله برزخ، قیامت و زندگی ابدی همه متأثر و نتیجه دنیاست لذا روایت میفرماید: «الدنیا مزرعه الاخره».
وی یادآور شد: انسان باید تمام تلاشاش بر این باشد که این مقدمه بودن دنیا و اینکه در این دنیا او ماموریتی دارد را فراموش نکند و علاوه بر این که دنیا را طبق خواسته خداوند و اهل بیت (ع) پی ریزی میکند این دنیا مقدمهای باشد برای آخرت او یعنی دنیا ابزار و وسیله برای ساخت سه مرحله بعدی وجود انسان باشد.
موسوی با بیان اینکه این مسائل را میتوان از سوره وَالعَصرِ اِنَ الاِنسَانَ لَفِی خُسر اِلَا الَذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَالِحَاتِ وَتَوَاصَوا بِالحَقِ وَتَوَاصَوا بِالصَبر استنباط کرد گفت: با این عنوان که خداوند قسم یاد میکند که نشان از اهمیت و تأکید بر این موضوع دارد که انسان در خسران است به جز گروهی که ایمان آوردند و عمل صالح انجام دادند و به تعبیری اعتقاد به اصول و فروع دین دارند لذا نگاه ما به انسان نگاه افرادی نیست که برای انسان پایانی قائل هستند.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه جامعه ما به خصوص جامعه منتظران دستخوش آسیب شده که برخی از این آسیبها خود منشأ آسیبهای متعدد هستند، اظهارکرد: تغییراتی که در یک مجموعه ایجاد میشود و بر عملکرد آن تأثیر منفی میگذارد را آسیب میگوییم در حیطه جامعه منتظر هم این حالت وجود دارد.
موسوی ادامه داد: برخی آسیبها حتی در زمان سایر ائمه (ع) هم بوده به عنوان مثال در زمان امیر المؤمنین علی (ع) مظلومیت ایشان نه از جهت غصب حکومت، عدم فرمانبرداری مردم، شهادت فاطمه الزهرا (س) و غصب فدک بوده و هیچ کدام علت اصلی مظلومیت حضرت علی (ع) نیستند بلکه اینها معلول یک علت دیگر است و آن علت بی معرفتی مردم نسبت به جایگاه ولی خداست چون مردم نسبت به جایگاه ایشان معرفت و شناخت صحیح نداشتند لذا حکومت را غصب کردند.
وی تصریح کرد: یکی از مهم ترین آسیبهای جامعه منتظر بی معرفتی منتظران نسبت به جایگاه ولی خدا و عدم شناخت صحیح اضطرار به حجت و باور آن به معنای واقعی کلمه است لذا باید تلاش کنیم معرفت لازم را در زمان غیبت نسبت به ولی خدا کسب کنیم.
موسوی بیان کرد: بنابر اتفاق شیعه و اهل سنت پیامبر اکرم (ص) میفرمایند: مَن ماتَ وَ لَم یَعرِف امامَ زَمانِهِ مَاتَ مِیتَهً جَاهِلِیَه هرکس بمیرد و نسبت به امام زمان معرفت نداشته باشد به مرگ جاهلیت از دنیا رفته است حال اینکه این که چرا به جای کلمه امام، قرآن و اسلام ذکر نشده این است که امام، میبن قرآن و اسلام است و اسلام بدون امام داعش و 70 فرقه به غیر از شیعه میشود، لذا مهدویت بخشی از پیکره اسلام نیست بلکه اصل و اساس اسلام بوده و یکی از مهم ترین آسیبها عدم معرفت نسبت به ولی عصر (عج) است.
وی با تأکید بر جایگاه معرفت در زندگی انسان ابراز کرد: زمانی که از امام سجاد (ع) از معرفت خداوند سوال میشود ما معرفت الله؟ ایشان میفرمایند «مَعرِفَهُ أَهلِ کُلِ زَمَان اِمَامَهُمُ الَذِی یَجِبُ عَلَیهِم طَاعَتُهُ» معرفت اهل هر زمان تبعیت از امام است لذا حتی به معرفت خدا هم نخواهید رسید مگر از کانال معرفت نسبت به امام بنابراین از مسیر حضرت ولی عصر (عج) به توحید خواهید رسید.
موسوی با توضیح اینکه امامت روح، اصل و اساس دین است و انسان باید به معرفت امام برسد، گفت: در مسیر معرفت انسان باید سه پله دانش به این معنا که بداند وظایف در دوران غیبت، نشانههای و شرایط ظهور و فرق بین اینها چیست و همچنین آگاهی به اینکه غیبت به معنای عدم ظهور است نه به معنای عدم حضور و انسان بعد از دست یابی به این دانش باید آن را تبدیل به بینش و بصیرت کند و در مرحله سوم زمانی که این دانایی تبدیل به باور شد باید در منش و رفتار خود این مسائل را نشان دهد.
انتهای پیام