موضع ژاپن درباره تایوان / سر چین بی کلاه ماند؟
نخستوزیر ژاپن در دیدار با همتای چینی خود تاکید کرد که توکیو به بیانیه مشترک 1972 با پکن پایبند است و موضع این کشور درباره تایوان تغییری نکرده است.
فومیو کیشیدا نخستوزیر ژاپن امروز (دوشنبه هفتم خرداد) در دیدار با لیچیانگ همتای چینی خود، اظهار داشت: حفظ و توسعه روابط توکیو و پکن نه تنها برای 2 کشور، بلکه برای جهان نیز مفید است.
خبر مرتبط ارتش آمریکا در تدارک جنگ احتمالی با چینروزنامه آمریکایی والاستریت ژورنال گزارش داد که تفنگداران نیروی دریایی آمریکا و فیلیپین تمرینات نظامی «خطرناکی» را در جزایر نزدیک تایوان برگزار کردهاند، تمریناتی که سربازان در آن پیادهشدن از بالگرد، آمادهسازی مسلسلهای غیرمسلح و تحتنظر گرفتن مناطقی که انتظار میرود نبرد در آنها اتفاق بیفتد را تمرین کردند.
وی افزود: ژاپن آماده همکاری با چین برای پیشبرد توافقات سران 2 کشور، حفظ مبادلات در سطح بالا، تقویت همکاری در زمینههای اقتصاد سبز، پزشکی، بازارهای جهانی، تسهیل رفت و آمد شهروندان، تعمیق روابط منطقهای، تغییرات اقلیمی و سایر مسائل جهانی است.
کیشیدا خاطرنشان کرد که توکیو همچنین مایل به گسترش «روابط سازنده و باثبات»، پیشبرد «روابط راهبردی و سودمند» و ارتقای سطح توسعه پایدار و بلندمدت روابط میان ژاپن و چین است.
وی افزود: توکیو به موضع خود در مورد مساله تایوان همانطور که در بیانیه مشترک ژاپن و چین در سال 1972 آمده است، پایبند بوده و این موضع به هیچ وجه تغییر نکرده است.
لیچیانگ نیز در دیدار با کیشیدا با اشاره به توافقات شی جینپینگ رئیسجمهور چین و فومیو کیشیدا نخستوزیر ژاپن و تاکید آنها بر توسعه روابط راهبردی سودمند متقابل، گفت: امیدوارم 2 کشور در مسیر «تحکیم اعتماد متقابل»، «مدیریت اختلاف 2 کشور» و «گسترش همکاریها» حرکت کنند.
وی با بیان اینکه مساله تاریخ و مسائل مربوط به تایوان از موضوعات اصلی و مهم مرتبط با اصول سیاسی روابط چین و ژاپن است، تصریح کرد: تایوان هسته منافع اصلی چین و نیز خط قرمز چین است و ما امیدواریم توکیو با عمل به وعدههای خود، فضای مثبتی برای توسعه مستمر روابط 2جانبه ایجاد کند.
لی چیانگ همچنین با تاکید بر اینکه توسعه چین و ژاپن یک فرصت مهم برای یکدیگر بوده و مزیتهای اقتصادی بین پکن و توکیو برای مدت طولانی وجود خواهد داشت، تصریح کرد: 2 طرف با وجود پتانسیل زیادی که برای همکاری در فناوریهای نوین، اقتصاد دیجیتال، توسعه سبز و توسعه بازارهای ثالث دارند، باید از همدیگر پشتیبانی کرده و به طور مشترک ثبات زنجیره های صنعتی و سیستم تجارت آزاد جهانی را حفظ کنند.
وی افزود: مساله رهاسازی پساب آلوده هستهای نیروگاه فوکوشیما به دریا به سلامت همه بشریت، محیط زیست دریایی جهانی و منافع عمومی بینالمللی مرتبط بوده و دولت و ملت چین به شدت نگران این موضوع هستند.
این مقام ارشد چینی تاکید کرد: امیداوریم توکیو صمیمیت و نگرش سازنده خود را در مورد «نظارت بلندمدت بینالمللی»، «نگرانیهای مشروع و منطقی در داخل و خارج از کشور» داشته و بهطور عملی مسوولیت و وظایف خود را اجرا کند.
2 طرف همچنین درباره «تقویت گفتوگوها و ارتباطات در همه سطوح»، «برگزاری دور جدیدی از گفتوگوهای اقتصادی در سطح عالی بین چین و ژاپن»، «نشستهای سطح بالای مردمی» و «ایجاد مکانیسمهای مشاورهای فرهنگی»، «مذاکرات در مورد رهاسازی پساب نیروگاه فوکوشیما» و «حفظ ارتباطات و هماهنگی در امور بین المللی و منطقهای» توافق کردند.
--> اخبار مرتبط- واکنش کرملین به سفر نانسی پلوسی به تایوان
- جواهر 80 هزار تنی امپراتور
- پایان سیاست «ابهام استراتژیک» آمریکا؟
- خط و نشان نخست وزیر سابق ژاپن برای چین
- عصبانی شدن چین از اظهارات وزیر دفاع ژاپن در تایوان
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.