یک‌شنبه 4 آذر 1403

موضوع واردات خودرو به کجا رسید؟

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
موضوع واردات خودرو به کجا رسید؟

اخبار این روزها از وزارت صمت و مجلس بر این پایه است که اگر تمام شرایط واردات خودرو به خوبی انجام شود، خودرو ها اقتصادی وارداتی در آذرماه وارد بازار کشور خواهند شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ موضوع واردات خودرو مسائله‌ای است که از سال 1397 تاکنون بین مجلس، دولت، بورس و فعالان بازار خودرو در حال چانه‌زنی است تا اینکه امسال دولت سیزدهم در اردیبهشت‌ماه خبر از آزادسازی واردات خودرو با 5 شرط را اعلام کرده است. بیشتر بخوانید:

آیین‌نامه واردات خودرو به وزارت صمت ابلاغ شد.

مهرماه، شرکت‌های واجد شرایط واردات خودرو مشخص می‌شوند

امید قالیباف، سخنگوی وزارت صمت، در آخرین اظهارنظر درباره زمان ورود خودرو‌های وارداتی به بازار خودرو گفت: تا ابتدای مهرماه، شرکت‌های واجد شرایط واردات خودرو مشخص می‌شوند. وی توضیح داد: گرچه از ابتدای مهر، امکان واردات خودرو فراهم است؛ اما باید مراحل ثبت سفارش، ترخیص و تأمین ارز طی شود و در صورت فراهم بودن تمامی شرایط، از آذرماه خودرو‌های وارداتی به بازار خودرو می‌آیند. این در حالی است که بر اساس قانون مناطق آزاد از برخی قوانین وارداتی مستثنی هستند که در این زمینه فاطمی امین در حاشیه نشست خبری خود در گفتگوی اختصاصی به دانا گفت: تنها تفاوت واردات خودرو در مناطق آزاد قید برقی و هیبریدی بودن خودرو است و سایر بند‌های آیین‌نامه در مناطق آزاد هم صدق می‌کند. فاطمی امین، درباره واردکنندگان خودرو گفت: متقاضیان واردات خودرو تا 19 شهریورماه مهلت دارند در سامانه اعلام شده برای واردات خودرو ثبت‌نام کنند که پس از آن شرایط 5 گانه آنها در وزارت صمت بررسی شده و در مهرماه اسامی این وارد‌کنندگان اعلام خواهد شد. وی درباره اسقاط خودرو‌ها گفت: تصمیم‌گیری در خصوص شرایط خودرو‌های اسقاطی زیر نظر وزارت صمت و سازمان ملی استاندارد انجام می‌شود و به‌زودی پس از تعیین تکلیف، درباره نحوه واگذاری خودرو‌های وارداتی با خودرو‌های فرسوده نتیجه‌گیری خواهد شد.

شرط‌های اجرای آیین‌نامه واردات خودرو

منوچهر منطقی، معاون حمل‌ونقل وزیر صمت، اجرایی‌شدن آیین‌نامه واردات خودرو منوط به این شرایط دانست: 1- ایجاد یا استفاده از شبکه خدمات پس از فروش با پنج شرط ایجاد نمایندگی خدمات پس از فروش به‌ازای واردات هر 1000 خودرو، ایجاد یک نمایندگی در صورت واردات کمتر از 1000 خودرو 2- تأمین قطعات یدکی ضروری قبل از واردات، تأمین تجهیزات، اسناد و آموزش نفرات خدمات پس از فروش و اعلام فناوری‌های انتقال‌یافته در خدمات پس از فروش دریافت مجوز رسمی از تولیدکننده محصول برای تضمین ارائه خدمات پس از فروش یا انتقال فناوری. 3- داشتن تجربه در واردات خودرو یا استفاده از شرکت‌های دارای تجربه در این زمینه ارائه سطح انتقال فناوری در خودرو‌های اقتصادی برای تولید در کشور اعلام قیمت خودرو و مشخصات فنی آن تحویل مدارک موردنیاز توسط متقاضیان واردات خودرو به وزارت صمت.

4- برای سرمایه‌گذاری در صنعت خودرو، سرمایه‌گذاران می‌توانند وارد حیطه واردات خودرو شوند و از محل فروش آن نحوه سرمایه‌گذاری در صنعت خودرو را مشخص کنند. 5- پیشنهاد‌ها برای واردات خودرو برقی و نحوه اجرای زیرساخت در مناطق آزاد باید تا 19 شهریور به وزارت صمت تحویل داده شوند تا مورد بررسی قرار گیرند و در صورت موافقت بتوانند اقدام به واردات نمایند.

اولویت واردات با خودروی اقتصادی است

اولویت اول برای واردات خودرو، واردکنندگان خودروی اقتصادی، سرمایه‌گذاران خارجی متقاضی ایجاد خط تولید و متقاضیان واردات خودروی برقی به مناطق آزاد هستند. این شرکت‌ها باید اقدام به انتقال فناوری و ارائه خدمات پس از فروش کنند. اگر واردکنندگان برنامه داخلی سازی داشته باشند، امتیاز مضاعف دریافت می‌کنند. در درخواست واردکنندگان باید نوع خودروی وارداتی نیز علاوه بر مشخص‌شدن جزئیات الزامات بیان شود. شرایط واردکنندگان خودرو برای مناطق آزاد، مشابه واردکنندگان خودروی اقتصادی است. اما این دسته باید برای ایجاد زیرساخت و ایستگاه شارژ خودرو تعهد دهند.

درصد حقوق دولتی بر اساس قیمت کشف شده نهایی در بورس کالا تعیین می‌شود

بر اساس اعلام رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران تعرفه واردات خودرو برای سال 1401 همانند تعرفه سال گذشته آن از 40 تا 75 درصد تعیین شده است. همه اینها در حالی است که یکی از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در صحبت‌های اخیر خود به زمان واردات خودرو اشاره کرد و گفت: مشکلات و ابهامات مربوط به آیین‌نامه تا حد قابل قبولی شده‌اند و خودروهای وارداتی از آذرماه وارد کشور می‌شوند. به گزارش راه دانا؛ برخی کارشناسان و فعالان بازار خودرو بر این باورند که سود و زیان آزادسازی واردات خودرو یکسان است و مزایای آزادسازی واردات خودرو را آرام شدن التهابات بازار خودرو، قدرت انتخاب بالا برای گروه‌های مصرف، در دسترس قرارگرفتن خودرو‌های باکیفیت بالاتر، کاهش 50 تا 80 درصدی قیمت خودرو‌های خارجی و ایجاد فضای رقابتی به دنبال تعادل در عرضه و تقاضا می‌دانند. کارشناسان معایب آزادسازی واردات خودرو را نیز در سه دسته 1- ایجاد اختلاف‌نظر میان واردکنندگان و خودروسازان 2- انحصار قیمت‌گذاری خودرو‌های خارجی از سوی واردکنندگان و 3- آماده نبودن زیرساخت‌های گمرکی برای آزادسازی واردات خودرو می‌دانند.

بیشتر بخوانید:

واردات خودرو به مرحله اجرا رسید

قرعه کشی خودروهای پرمتقاضی تا آخر سال ادامه دارد / فرآیند واردات خودرو زمان بر است