موکبی در عمود 533 که سوژهاش حاج قاسم سلیمانی است + عکس و فیلم
خبرگزاری فارس گروه فرهنگ عمومی مریم سادات آجودانی: مسیر پیادهروی اربعین سراسر عشق و شور است. با توجه به گرمای هوا بسیاری از زائران شبها به سوی کربلا راهی میشوند. نزدیک عمود 533 بودیم که کودکی از غرفهای بیرون آمد و در حالی که دست مادرش را میکشید، میگفت: «فقط 10 دقیقه دیگر. قول میدهم که زود بیایم».
مکتب حاج قاسم در مسیر پیادهروی اربعین
حرفهای این کودک توجه مرا به موکبی جلب کرد که تصاویری از حاج قاسم روی آن نقش بسته بود. موکبهایی متنوع و البته سبز رنگ.
نزدیکتر که شدم دیدم در کنار تصویر شهید سلیمانی، مکتب حاج قاسم نوشته شده است در این حین نگاهم به چشمان پرنفوذ تصویر حاج قاسم روی ورودی موکب گره خورد. انگار خاطرات تلخ ساعت 1.20 دقیقه بامداد جمعه 13 دیماه سال 98 برایم زنده شد. وقتی که حاج قاسم و همراهانش در فرودگاه بغداد توسط پهپادهای آمریکایی مورد هدف قرار گرفته و به شهادت رسیدند.
غرفه بازی کودکان با الگوگیری از رفتار حاج قاسم
با کوهی از غم راه را ادامه دادم و به غرفه بازی کودکان رسیدم. در این قسمت کودکان با تصویرسازی با شخصیت حاج قاسم آشنا میشوند. در قسمتی کودکان به رنگآمیزی و نقاشی پرداخته و در قسمتی دیگر با شعر و داستان به آنها از اهمیت ادامه راه شهید سلیمانی میگویند.
نقاشیهایی که همگی لبخند بر لب داشتند
بخش قابل توجه قسمتی بود که کودکان از حاج قاسم نقاشی میکشیدند. یکی او را سفید و سیاه کشیده بود و دیگری رنگی. اما در همه این نقاشیها، حاج قاسم لبخند میزد. کودکی که مشغول کشیدن نقاشی بود، میگفت: حاج قاسم مهربان بود و همین هم باعث شده تا همه کودکان او را از صمیم قلب دوست داشته باشند.
در آن سوی موکب مکتب حاج قاسم، قسمتی برای مطالعه راهاندازی شده بود. روی دیواری از این بخش تصاویری از شهدای کشورهای مختلف که برای زنده نگه داشتن اسلام تلاش کردند، نصب شده بود.
کتابخانه مکتب حاج قاسم با 18 عنوان کتاب برای زائران اربعین
مسؤول موکب میگفت: در اینجا 18 عنوان کتاب انتشارات مکتب حاج قاسم برای مطالعه در اختیار زائران قرار میگیرد. برخی از کتابها هم به زبان عربی ترجمه شده که مورد توجه زائران عرب زبان از عراق، کویت و بحرین قرار گرفته است.
حاج قاسم فقط مختص ایرانیان نیست
برخی از جوانان با حضور در این موکب با آثار مکتب حاج قاسم آشنا میشوند. برخی از کتابهای مورد توجه، خودنوشت شهید سلیمانی با عنوان «از چیزی نمیترسیدم» و «عزیز زیبای من» است. در این کتابها خاطراتی از سردار مقاومت نوشته و به زبان عربی هم ترجمه شده است و در این کتابخانه قرار دارد. همین باعثشده تا گروهی از جوانان عراقی در کنار هم مشغول مطالعه این نوع آثار باشند. یکی از آنها میگفت: حاج قاسم فقط مخصوص ایرانیان نیست. همانطور که ابومهدی المهندس تنها برای عراقیها نیست. این شهدا برای همه کشورهای حوزه مقاومت و آزادیخوان جهان هستند.
او که چندین صفحه از کتاب را مطالعه کرده بود، بهترین بخش کتاب را تلاش حاج قاسم برای دفاع از بانوان میداند.
هر کسی با برداشتی خاص کتابها را مطالعه میکند. یکی دیگر از جوانان عراقی از اینکه چنین کتابی منتشر شده خوشحال بود و میخواست آن را تهیه کند. اما مسؤول کتابخانه موکب مکتب حاج قاسم میگفت: ما این کتابها را برای مطالعه قرار دادهایم. اما اگر برخی زائران خارجی دسترسی برای خرید آن در ایران را ندارند، به آنها کتاب را هدیه میدهیم.
آنها که پا به کتابخانه مکتب حاج قاسم در مسیر پیادهروی اربعین میگذاشتند، اطلاعاتی درباره این شهید داشتند که با حضور در این موکب دست پر و با اطلاعات بیشتری از حاج قاسم آنجا را ترک میکردند.
نمایشگاه عکس حاج قاسم در عمود 533
اما یکی دیگر از بخشهای مکتب حاج قاسم در عمود 533 نجف تا کربلا، بخش نمایشگاه عکس بود.
در این بخش تصاویری از شهید قاسم سلیمانی نقش بسته بود و صحبت های این شهید در موضوعات مختلف پخش میشد. صندلیهایی وسط موکب قرار داشت و زائران در کنار استراحت امکان مشاهده تصاویری از حاج قاسم و شنیدن صوت سخنان وی را داشتند. «ما ملت امام حسنیم» یکی از مهمترین موضوعاتی است که حاج قاسم به آن اشاره کرده بود. برای همین هم در این بخش به اتحاد زائران با هر نوع نگاه فرهنگ توجه شده است.
به گزارش فارس، مکتب حاج قاسم امسال در پیادهروی اربعین حسینی در مسیر نجف تا کربلا با برنامههای متنوع سعی در زنده نگه داشتن یاد و راه شهدا به ویژه شهید قاسم سلیمانی کرده است. بر همین اساس موکب مکتب حاج قاسم با چهار بخش مجزا به اجرای برنامههای فرهنگی میپردازد. 2 غرفه برای بازی کودکان در سنین مختلف تدارک دیده شده است که در این غرفه مربیانی هم حضور دارند و والدین میتوانند ساعاتی را در این موکب حضور داشته و کودکان را به مربیان بسپارند.
البته برای بزرگترها هم برنامههایی پیشبینی شده است؛ به طوری که غرفه نمایشگاه عکس و کتابخانه نیز در کنار غرفههای بازی راهاندازی شده و افراد میتوانند با حضور در این غرفهها دقایقی را سپری کرده و حین استراحت، با مکتب حاج قاسم بیشتر آشنا شوند.
پایان پیام /