مکانیسم ماشه نمی تواند فروش نفت ایران را تحت تاثیر قرار دهد

به گفته براتی مکانیسم ماشه اکنون یکی از واقعیتهای سیاست خارجه ما است. واقعیتی است که باید با چشمان باز و با دقت و کارشناسی شده آن را بررسی کنیم.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدحسین نیکخوی متین - منصور براتی کارشناس مسائل بین الملل در گفتوگو با شبکه خبر درباره فعال سازی مکانیسم ماشه اظهار کرد: مکانیسم ماشه اکنون یکی از واقعیتهای سیاست خارجه ما است. واقعیتی است که باید با چشمان باز و با دقت و کارشناسی شده آن را بررسی کنیم، نگرانی که درباره آن وجود دارد بحث اقتصادی این موضوع است و مردم بحث تحریم را از زاویه اقتصادی آن تحلیل میکنند و برای همین باید با دقت و دقیق به مردم آن را توضیح دهیم.
براتی گفت: در رسانههای ما فضای کارشناسی که در این رابطه وجود دارد بررسیهای دقیقی نیست و نتوانستند به درستی این موضوع را تبیین کنند. برای بررسی آثار اقتصادی مکانیسم ماشه متن قطعنامهها وجود دارد و روش مشخصی است که با بررسی این متن میتوان به آثاری که بابت بازگشت قطعنامهها ایجاد میشود پی ببریم.
این کارشناس مسائل بین الملل بیان کرد: نکته این بوده که ما در متن قطعنامهها که آخرین آن هم قطعنامه 1929 است. بخش اصلی تجارت خارجه ایران از جمله فروش نفت و تجارت غیر نفتی و پتروشیمی و فولاد و این زمره از تجارتهای ما مشمول تحریمها نیست و با توجه به نوع تحریمها این که عنوان میکنند فروش نفت ما تحت تاثیر قرار میگیرد و صادرات غیر نفتی از بین میرود چنین چیزی نیست.
براتی تاکید کرد:، اما بعد روانی این موضع انتظارات تورمی را میتواند ایجاد کند؛ که البته ریشه آن هم همین تحلیلهای غیر واقعی و بزرگنماییها است. بحث روانی هم نیازمند توجه است. دولت، بانک مرکزی و وزارت اقتصاد میتوان این بحث را مدیریت کنند.
براتی در انتها گفت: درباره بعد حقوقی این ماجرا که اصلا اینها با توجه به عمل نشدن به برجام و نبود این توافقنامه در واقعیت آیا این مکانیسم میتواند فعال شود هم باید گفت که از نظر معنایی همه میدانیم که برجام معنایی ندارد چیزی ازش باقی نمانده، اما از نظر حقوق بین المللی برای آن که قطعنامه 2231 کماکان برقرار است از نظر حقوقی وجود دارد کشورهای عضو برجام میتوانند این مکانیسم را فعال کنند.