میانگین تعداد اقلام دارویی در یک نسخه حدود 4 نوع دارو است
به گزارش گروه سلامت خبرگزاری فارس، یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در مراسم افتتاحیه دوازدهمین همایش داروسازی بالینی ایران که صبح امروز در سالن همایشهای رازی برگزار شد، اظهار کرد: یکی از شعارهای جدی دولتها همواره پوشش همگانی سلامت است برای اینکه این امر تامین شود از یک ادبیاتی با عنوان بهره وری نظام سلامت استفاده میشود که وقتی آن را مورد ارزیابی قرار دهیم یکی از جدی ترین چالشها کارامدی این نظام است.
وی افزود: اگر در کشور به دنبال پوشش همگانی سلامت و ارتقای نظام سلامت باشیم باید 10 مورد را اصلاح کنیم که یکی از این موارد اصلاح تجویز منطقی دارو است.
پناهی بیان کرد: در سازمان غذا و دارو کمیتهای برای مصرف دارو وجود دارد که به اهمیت مصرف منطقی دارو تاکید میشود. اکنون میانگین تعداد اقلام دارویی موجود در یک نسخه در کشور ما 3.6 یا 4.1 است. در کشور ما مصرف برخی از داروها نیز مانند آنتی بیوتیکها بالاست که باید به آن توجه شود.
وی ادامه داد: بحث مصرف غیرعلمی و غیرکاربردی کورتیکواستروئید از دیگر موارد است. همچنین بحث مرجعیت علمی مهم است در این بحث تولید علم و فناوری اهمیت بالایی دارد؛ چراکه سرعت تولید علم در کشورهای منطقه بالاست. اقتصاد دانش بنیان نیز نکته بعدی در مرجعیت علمی است.
وی اضافه کرد: بحث ترجمان دانش نیز در بحث مرجعیت علمی مهم است؛ ضمن اینکه نیروی انسانی نیز از دیگر موارد مهم به شمار میآید که باید قدردان نخبگان باشیم. حضور داروسازان در مراکز تحقیقاتی باید زیاد شود.
پناهی تاکید کرد: باید در تهدیدات حوزه سلامت به بار بیماریها توجه شود و برای این امر برنامه داشت.
وی با تاکید بر استفاده از علوم جدید، گفت: باید به علوم جدید روی بیاوریم؛ ژن درمانی، هوش مصنوعی، مهندسی بافت و... از جمله موارد مهم است که باید آن را مورد توجه قرار داد.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت افزود: بهبود شاخص سلامت و کاهش هزینههای سلامت یکی از ماموریتهای مهم داروسازان است؛ برای کاهش بار بیماری باید القائات را کم کنیم و توصیه مراقبتهای پیشگیرانه را مورد توجه قرار دهیم.
رئیس سازمان غذا و دارو از فعالیت 31 هزار داروساز بالینی در کشور خبر داد.
در ادامه این رویداد، حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و دارو، اظهار کرد: با توجه به نیاز در مراکز درمانی تعداد داروسازان بالینی کم است اکنون 31 هزار داروساز بالینی داریم که سالیانه تعدادی به این افراد اضافه میشود.
وی افزود: براساس مصوبه اخیر برنامه هفتم توسعه باید سالانه 25 درصد به این ظرفیت اضافه شود؛ لذا نیاز است بازارکاری ایجاد شود تا این افراد تربیت و جذب شوند.
محمدی بیان کرد: اکنون 210 داروساز و 240 دانشجو داریم اما ظرفیت مورد نیاز در مراکز درمانی بسیار بیشتر است.
وی اضافه کرد: این همایش همه ساله به خوبی برگزار شده است و اجرای این رویداد با حضور متخصصان داروسازی بالینی منافع زیادی دارد. بهترین گروه برای رفع چالشها داروسازان بالینی هستند که میتوانند در مراکز تحقیقاتی فعالیت موثر داشته باشند.
گفتنی است دوازدهمین همایش داروسازی بالینی از امروز 17 خرداد به مدت 3 روز در سالن همایش رازی برگزار میشود.
پایان پیام /