میراث ناگوار حضور آمریکا در منطقه / آمریکا هر کجا حضور داشته باعث ضرر آن کشورها شده است
تئوری خروج آمریکا از منطقه غرب آسیا که از خواسته های مشروع جمهوری اسلامی ایران و برخی دیگر از کشورهای منطقه است مسبوق به سابقه است و هر روز تعداد ملت هایی که با این خواسته همراهی کرده و تاکید می کنند بیشتر می شود چراکه میراث ناگوار حضور آمریکایی ها در منطقه چیزی جز ناامنی، ویرانی و عقب ماندگی نیست.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ اواخر خرداد ماه سال جاری مجری شبکه ماهوارهای الحوار، به نقل از یک مقام آمریکایی در وزارت دفاع این کشور، اعلام کرد که ایالات متحده قصد دارد، اوایل تابستان تجهیزات و نیروهای نظامی خود را از منطقه خاورمیانه خارج کند. همچنین، یکی از کارشناسان این شبکه، علت خروج آمریکاییها از خاورمیانه را تغییر استراتژی این کشور دانست. این درحالی است که تئوری خروج آمریکا از منطقه غرب آسیا که از خواسته های مشروع جمهوری اسلامی ایران و برخی دیگر از کشورهای منطقه است مسبوق به سابقه است و هر روز تعداد ملت هایی که با این خواسته همراهی کرده و تاکید می کنند بیشتر می شود.
ایالات متحده آمریکا پس از اشغال عراق در سال 2003 با وجود بیش از 4000 کشته و 7 / 2 تریلیون دلار هزینه، نتوانست امنیت را در این کشور تأمین کند و بنابراین بعد از به قدرت رسیدن باراک اوباما در سال 2008، از خروج نیروهای آمریکایی از عراق سخن گفت و در نوامبر 2008 توافقنامه امنیتی با عراق امضا کرد و بدین ترتیب آمریکا در عراق از حقوق ویژه امنیتی - نظامی برخوردار شد.
* علت اصرار آمریکا برای حضور، غارت منابع عظیم منطقه است
در سال 2014 همزمان با ظهور داعش در عراق و ایجاد ائتلاف بینالمللی موسوم به «مبارزه با تروریسم» تحت رهبری آمریکا، حدود 11 هزار نظامی بیگانه وارد عراق شدند که تقریبا 70 درصد آنها را نیروهای آمریکایی تشکیل میدادند. آمریکا، پس از آن ائتلاف آمریکایی مبارزه با داعش را برای ماندن در عراق بهانه کرد و نیروهای این ائتلاف به حضور در منطقه بویژه عراق اصرار داشت این در حالی است که اساسا گروه تکفیری داعش با تلاش و جانفشانی گروه های مقاومت تحت فرماندهی سیدالشهدای جبهه مقاومت حاج قاسم سلیمانی در عراق و سوریه متلاشی و تارو مار شدند.
* ترور ناجوانمردانه سپهبد سلیمانی از آثار شوم حضور آمریکا در منطقه است
آمریکا با اصرار بر حضور در منطقه علی رغم شکست های متوالی قصد دارد برای جبران شکست های متعدد هزینه های هنگفت و رسیدن به اهداف خود از جمله دستیابی به منابع عظیم منطقه بهره ببرد با همین حضور خباثت آلود خود نقشه شوم ترور سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را در فرودگاه بغداد عملیاتی کرد فرماندهای که با داعش جنگید و آن را از عراق بیرون کرد. در پی شهادت سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس بهدست تروریست های آمریکایی، پارلمان عراق در پنجم ژانویه 2020 با رای بیش از 170 نماینده، مصوبه اخراج نظامیان بیگانه و پایان نقش ائتلاف آمریکایی در این کشور تصویب شد.
«دونالد ترامپ»، رئیسجمهور اسبق آمریکا در واکنش به این مصوبه نمایندگان مردم در پارلمان عراق مدعی شد که تعداد نیروهای ایالات متحده در عراق به 5 هزار نفر کاهش یافته است اما قصد ندارد همه نیروهای خود را از عراق خارج کند چراکه آمریکا میلیاردها دلار در پایگاه های نظامی عراق سرمایهگذاری کرده و اگر عراق خواهان خروج نیروهای آمریکایی است باید خسارت آمریکا را پرداخت کند، وگرنه با تحریم مواجه خواهد شد. این تهدید برای کشور عراق که کنترل صادرات و واردات و درآمدهای نفتی اش تا حد زیادی در دست کنسرسیومهای آمریکایی است، جدی و خطرناک بود و بنابراین به مانعی برای پیگیری جدی این مصوبه تبدیل شد و تا امروز این کشور روی امنیت و آرامش و آبادانی به خود ندیده است.
* میراث ناگوار حضور آمریکا در منطقه چیزی جز ناامنی، ویرانی و عقب ماندگی نیست
آمریکا پس از نمایش ساختگی 11 سپتامبر 2001، به بهانه مبارزه با تروریست به افغانستان لشکرکشی کرد و امروز پس از 20 سال حضور نامیمون نظامی در این کشور ناامنی، ویرانی و نابسامانی، هرج و مرج، آوارگی مردم، با هزینه های جانی و مالی تنها بخشی از دستاوردهایی است که از آمریکا بر جای مانده است.
فارغ از چرایی شکست های پی در پی و مفتضحانه آمریکایی ها، در همه سالهایی که در منطقه غرب آسیا حضور داشته اند علی رغم هزینه های هنگفت نه تنها هیچ پیروزی و دستاوردی بدست نیاورده اند بلکه امنیت منطقه را هم بر هم زده اند در واقع میراث ناگوار حضور آمریکا در همه کشورهای منطقه غرب آسیا جز ناامنی و ویرانی و عقب ماندگی چیز دیگری نبوده است.
* حضور داشته باعث ضرر آن کشورها شده است
سیدجلال حسینی در گفتگو با خبرنگار صاحب نیوز؛ در پاسخ به چرایی خروج آمریکا از منطقه، با نقل قول از وزیر امور خارجه یکی از کشورهای آمریکای لاتین که چندی پیش در سازمان ملل گفته بود آمریکا در دنیا تنها کشوری است که در آن کودتا نشده چون آمریکا در آمریکا سفارت خانه ندارد اظهار کرد: آمریکا در هر کشوری که سفارت خانه دارد آنجا کودتا کرده است این در حالی است که در بیش از 60 الی 70 کشور دنیا با دخالت آمریکا کودتا شده و حکومت های مشروع آن کشورها کنار زده شده اند.
کارشناس امور سیاسی با تاکید بر اینکه آمریکا چون به دنبال هژمونی و تسلط بر جهان است هر کجا حضور داشته باعث ضرر آن کشورها شده است خاطرنشان کرد: آمریکایی ها قول داده بودند که در افغانستان دمکراسی بیاورد و طالبان را از بین ببرد ولی الان بعد از 20 سال نظامی را حاکم کردند که مردم به همان طالبان رضایت دادند و بدون مقاومت تسلیم شدند در این سالها قاچاق مواد مخدر و کشت مواد مخدر چندین برابر نسبت به قبل افزایش پیدا کرد ناامنی بیشتر شد تعداد زیادی از افراد کشته شدند و مشکلات عدیده ای به وجود آمد.
وی افزود: آمریکایی ها در حالی در عراق هم قول دمکراسی داده بودند که در نهایت وضعیت طوری شد که خود مردم عراق درخواست خروج آمریکا از این کشور را کردند و کنگره مجلس تصویب کرد که آمریکا باید از عراق خارج شود.
* آمریکا به دنبال هژمونی و تسلط بر منطقه غرب آسیا است
حسینی با بیان اینکه آمریکا حقیقتا هر کجا رفت نه تنها خدمت نکرد بلکه دنبال تثبیت منافع خود بوده و عملا ضربات خیلی زیاد و جبران ناپذیری نیز وارد کرد تصریح کرد: منطقه غرب آسیا به لحاظ ژئوپلتیک و استراتژیک و منابع بسیار گسترده ای که دارد اهمیت خیلی زیادی دارد به همین دلیل آمریکایی ها به دنبال منافع خود هستند و اعتقاد دارند هر کسی در این منطقه مسلط شود به نوعی بر تمام جهان مسلط شده است.
وی ادامه داد: حضرت آقا در پاسخ به ادعای ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا که گفته بود «ما می خواهیم به نفع شما کار کنیم» فرمودند: شما اگر می خواهید خدمتی کنید از ما و این منطقه دور شوید اگر شما به ما نزدیک شوید حاصلی جز خیانت و ضربه زدن چیز دیگری ندارید.
این کارشناس امور سیاسی خاطرنشان کرد: گرچه ما از ابتدا معتقد بودیم که آمریکا باید از منطقه خارج شود ولی بعد از ظلم بزرگی که به ملت ایران کردند و قهرمان ملی و قهرمان مبارزه با تروریست و قهرمان مبارزه با داعش را به این صورت به شهادت رساندند عزم ملت ایران جزم شد که به هر صورتی شده آمریکا از منطقه خارج شود.
انتها پیام /