میزان آب 15 سد نسبت به مشابه سال قبل کاهش یافته / احداث سدهای زیر زمینی در دستور کار است
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عیسی بزرگزاده مدیر کل دفتر برنامهریزی کلان منابع آب و تلفیق بودجه شرکت مدیریت منابع آب ایران، صبح امروز، یکم آبان ماه در نشست خبری حاضر شد. بزرگزاده درباره میزان بارشها در سال آبی جدید اظهار کرد: سهم فصل پاییز مخصوصا دو ماه اول، در میزان کل بارش سال آبی کم است و بارش اصلی در ماههای بهمن، اسفند، فروردین و اردیبهشت اتفاق میافتد. متوسط بارش در ماههای...
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عیسی بزرگزاده مدیر کل دفتر برنامهریزی کلان منابع آب و تلفیق بودجه شرکت مدیریت منابع آب ایران، صبح امروز، یکم آبان ماه در نشست خبری حاضر شد.
بزرگزاده درباره میزان بارشها در سال آبی جدید اظهار کرد: سهم فصل پاییز مخصوصا دو ماه اول، در میزان کل بارش سال آبی کم است و بارش اصلی در ماههای بهمن، اسفند، فروردین و اردیبهشت اتفاق میافتد. متوسط بارش در ماههای آغازین سال آبی جاری، 8/4 میلی متر است و نکتهای که وجود دارد این است که آمار بارش در استانها به تفکیک، اهمیت بیشتری نسبت به متوسط کشوری دارد.
سخنگوی صنعت آب کشور درباره وضعیت سدهای کشور گفت: در بحث سدها، ورودی آب در یک ماه سال آبی جاری به سدها 1/88 و خروجی آنها 2/58 میلی متر بوده است. با وجود اینکه در وضعیت سدها، نسبت به دو سال مشابه گذشته وضعیت بهتری داریم اما در حال حاضر میزان بارشها کم بوده و اگر این روند ادامه پیدا کند، شرایط سختی خواهیم داشت.
وی ادامه داد: بین سدهای کشور، 15 سد وضعیت مناسبی ندارند و میزان پر شدگی آنها نسبت به سال گذشته کاهش یافته است. به عنوان مثال سد رودبال داراب، ساوه، نسا، طرق، دوستی، شمیل و نیان، استقلال و سرتیپ از جمله سدهایی هستند که وضعیت خوبی ندارند و میزان آب آنها نسبت به سال گذشته، کمتر است.
بزرگ زاده افزود: برای برخی سدها از جمله سد رودبال داراب طرحهای اظطراری در نظر گرفتهایم. برخی سدهای دیگر از جمله زاینده رود، کرخه و ایلام نسبت به سال گذشته وضعیت بهتری دارند هرچند که پرشدگی آنها با ظرفیت سدها فاصله دارد.
بزرگزاده درباره برنامههای وزارت نیرو در این حوزه گفت: قرار است وزارت نیرو به دلیل خلا مراجع رسمی، رویدادی تحت عنوان گفتوگوی آبی را راهاندازی کند که در آن با نخبگان و کارشناسان این حوزه گفتگو کنیم. در این برنامه درباره نقشه راه آب کشور، طرحهای انتقال آب دریا، معضل طرحهای نیمه تمام، پساب و فرصتهای ایجاد شده برای بازتخصیص آب گفتگو خواهیم کرد. انتشار آمار و اطلاعات مربوط به این حوزه و افزایش دانش آبی در جامعه دو هدف از اهداف این برنامه هستند.
وی اضافه کرد: برای طرحهای انتقال آب دریا، قرار است 8/3 میلیارد دلار هزینه انجام شود.
سخنگوی آب در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه برنامه وزارت نیرو در انتقال آب درون سرزمینی چیست گفت: انتقال آب درون سرزمینی، آخرین گزینهای است که میتواند انجام شود. در مرحله اول باید مدیریت تقاضا، مدیریت مصرف، اصلاح سبک زندگی و طرحهای معیشت جایگزین را انجام دهیم. در بحث ترتیب تامین آب مورد نیاز، بخش آب شرب، نیاز محیط زیستی، نیاز صنایع و کشاورزی اولویت تامین دارند.
عیسی بزرگزاده همچنین درباره روش توزیع آب به جنوب سیستان نیز گفت: یک برنامه چند لایه در نظر گرفتهایم که از سه بسته کاری کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تشکیل شده است. اجرای خط انتقال از آبخوانهای شرقی به زاهدان، انتقال آب از دریای عمان و اکتشاف آبهای ژرف از اهداف این بسته هستند.
سخنگوی صنعت آب کشور در پایان درباره ساخت سدهای زیرزمینی اظهار کرد: علاوه بر وزارت نیرو وزارت جهاد نیز در ساخت این سدها فعالیت میکند. نکتهای که وجود دارد این است که نمیتوانیم این سدها را در همه مناطق بسازیم. استانهای خراسان جنوبی، سمنان و مناطق مرکزی برای ساخت این سدها مناسب هستند. این سدها غالبا حجم کمی دارند و عمیق نیستند. این طرح مکمل طرحهای آبخیزداری هستند.