ناترازی آب تهران زیاد است / دشواری تامین آب شرب پایتخت با تداوم بارگذاری جمعیتی
سخنگوی صنعت آب کشور ناترازی آب تهران را زیاد عنوان کرد وگفت: اگر روند بارگذاری جمعیت در شهر تهران کنترل نشود، با توجه به محدودیت منابع آب، به سختی میتوان پاسخگوی تأمین آب شرب باشیم و حتماً به مدیریت مصرف نیاز خواهد بود.
گفته شده است تهران توانایی بارگذاری جمعیت بیشتر را ندارد، تهران به اندازه چند میلیون نفر توان آبی دارد؟ بزرگزاده: منابع آبی خود تهران صرفاً محدود به چند رودخانه کوچک همانند کن و تجریش و نیز منابع آب زیرزمینی است. پتانسیلهای آبی تهران اجازه استقرار جمعیت کثیر را نمیدهد و برای حل مشکل تأمین آب شرب آن از دهههای پیش، انتقال آب از محل سدهای کرج، لتیان و ماملو و سایر طرحهای انتقال بین حوضهای همانند لار و طالقان در دستورکار قرار داشته و اجرا شده است؛ بنابراین خود تهران منابع آب محدود و ناچیزی برای تأمین آب شرب دارد.
تهران تا چه حد مشکل ناترازی آب دارد؟ بزرگزاده: بسیار زیاد. از سالهای دور مجبور شدیم از حوضههای مجاور آب را به تهران منتقل نماییم و این انتقال آب موجب تشویق سکنی گزییدن جمعیت در این محدوده شده است و با حفظ و تداوم وضعیت فعلی، تأمین آب این جمعیت رو به رشد مسأله همیشگی میباشد.
در روند 5 سال پیشرو، وضعیت آب تهران چگونه خواهد بود؟ بزرگزاده: وضعیت آب تهران در 5 سال پیش رو سخت و شکننده خواهد بود. اگر روند افزایش جمعیت در شهر تهران کنترل نشود، با توجه به محدودیت منابع آب، به سختی میتوان پاسخگوی تأمین آب شرب باشیم و حتماً به مدیریت مصرف نیاز خواهد بود. منابع آبی تهران از کجا تأمین میشود؟ بزرگزاده: آب شرب تهران علاوه بر منابع آب زیرزمینی از محل 5 سد کرج، لار، طالقان، لتیان و ماملو تأمین میشود.
کیفیت آب تهران در هر منطقه چرا متفاوت است؟ بزرگزاده: چندان متفاوت نیست. به هر حال آب شرب در قالب استانداردها تأمین میشود. واقعیت این است که از منابع آب مختلف در شرق و غرب استان و آبهای زیرزمینی تأمین میشود و خود این موجب تغییراتی در کیفیت آب در مناطق مختلف میشود.