ناقضان حقوق ملت ایران دقیقاً همان ناقضان حقوق مردم آفریقای جنوبی هستند
معاون سیاسی وزارت خارجه گفت: تهران و پرتوریا میتوانند پرچمدار جهانی صیانت از حقوق بشر در برابر غربیهای مدعی باشند.
علی باقری در دیدار با خان دلامینی با استناد به ماندگاری و آموزندگی مقاومت موفق مردم آفریقای جنوبی در برابر ظلم و نقض فاحش و آپارتاید نزد افکار عمومی جهانی و کشورهای مستقل گفت: ناقضان حقوق ملت ایران به دلیل اعمال و حمایت از تحریمهای یکجانبه و غیرقانونی دقیقاً همان ناقضان حقوق مردم آفریقای جنوبی در قالب حمایت از رژیم آپارتاید هستند و از آنجا که تنوع و گستردگی نقض حقوق بشر دو ملت ایران و آفریقای جنوبی از سوی غربیها در جهان بینظیر است، تهران و پرتوریا میتوانند پرچمدار جهانی صیانت از حقوق بشر در برابر غربیهای مدعی باشند.
معاون وزیرخارجه آفریقای جنوبی نیز در این دیدار با اشاره به همهگیری بیماری کرونا طی دو سال گذشته که باعث بروز نابرابریهای بیشتر در مناسبات جهانی شده، شتاببخشی بیشتر به توسعه سطح مناسبات موجود و ورود به عرصههای جدید در همکاریهای اقتصادی و سیاسی و بینالمللی میان ایران و آفریقای جنوبی را ضروری دانست و با تاکید بر استقبال آفریقای جنوبی از عضویت ایران در نشست سال آینده سران بریکس گفت: تلاش میکنیم ایران از طریق آفریقای جنوبی بتواند بهتر و بیشتر از گذشته با دیگر کشورهای آفریقایی، ارتباطات اقتصادی و تبادلات تجاری داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
روابط ایران و آفریقای جنوبی پیش از انقلاب در سطح بالایی قرار داشت به طوریکه ایران در سالهای 1355-1356 به دومین شریک تجاری و مهمترین تأمینکننده نفت برای آفریقای جنوبی بدل شد.
اما پس از انقلاب اسلامی به دلیل حاکمیت نظام آپارتاید و ظلمی که اقلیت سپید پوست به اکثریت سیاه پوست اعمال میکرد روابط تهران و پرتوریا تا سقوط آپارتاید حاکم قطع بود.
اول اردیبهشت، سازمان توسعه تجارت ایران از رکوردشکنی صادرات کشور به آفریقا نسبت به سالهای گذشته خبر داد و اعلام کرد: میزان صادرات ایران به آفریقا در سال 1400 به میزان 107 درصد افزایش داشته است.
در این میان آفریقای جنوبی با 254 میلیون دلار در رتبه دوم طرفهای عمده صادراتی ایران به قاره آفریقا قرار داشت.
در میان طرفهای وارداتی ایران در سال گذشته از قاره آفریقا نیز به ترتیب تانزانیا، غنا، اتیوپی آفریقای جنوبی و کنیا بوده اند.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی