چهارشنبه 7 آذر 1403

نباید برای اداره مناطق آزاد، زمین بفروشیم

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
نباید برای اداره مناطق آزاد، زمین بفروشیم

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور با بیان اینکه با منابع ناپایدار نمی‌توان منطقه آزاد داشت، گفت: اینکه برای تامین منابع زمین بفروشیم تا مناطق آزاد را اداره کنیم، غلط‌ترین سیاست ممکن است که در حال اتفاق افتادن است.

حمیدرضا مومنی امروز (5 اردیبهشت‌ماه) در آیین معارفه سرپرست جدید سازمان منطقه آزاد اروند اظهار کرد: در حال حاضر هشت منطقه آزاد در کشور فعال هستند و شش منطقه آزاد دیگر نیز برای کشور مصوب شده است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: 46 منطقه ویژه اقتصادی نیز در کشور وجود دارد که 24 منطقه از این تعداد فعال و 13 منطقه ویژه نیز در حال پیگیری برای تصویب هستند.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور گفت: در تولید نرم‌افزارها و قوانین و مقررات، مشکلات خاصی نداریم اما در حوزه‌های اساسی و زیرساختی مشکلات اساسی وجود دارد. در حوزه ایجاد مزایا برای مناطق آزاد هنوز اختلافات وجود دارد و هرچه جلوتر برویم، مشکلات جدی‌تر می‌شوند.

وی افزود: مناطق آزاد امروز در کشور منطقه آزاد نیستند بلکه سازمان عمرانی هستند. منطقه آزاد، مولفه‌های خود را دارد و اگر انتظار داریم یک منطقه آزاد داشته باشیم باید ساز و کار منطقه آزاد در آن بخش ایجاد شود و سپس توقع داشته باشیم.

مومنی با بیان اینکه با منابع ناپایدار نمی‌توان منطقه آزاد داشت، عنوان کرد: یکی از منابع مناطق آزاد، فروش زمین است که ما مخالف آن هستیم. با منابع ناپایدار نمی‌توان کار توسعه‌ای انجام داد و با ورود کالای تجاری نمی‌توان منطقه آزاد ایجاد کرد.

وی افزود: دولت به تنهایی نمی‌تواند هیچ کاری برای مناطق آزاد انجام دهد. مجلس باید قوانین را وضع کند و قوه قضاییه و سایر دستگاه‌ها باید کمک کنند تا یک منطقه آزاد بتواند به عنوان منطقه آزاد فعالیت کند.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور گفت: آب یکی از مسائلی است که تقریبا بخش اعظمی از مناطق آزاد در جنوب کشور از جمله مناطق آزاد قشم، کیش، چابهار و اروند با آن درگیر هستند. برای حل این مشکلات زیرساختی باید منابع آن فراهم شود. اینکه برای تامین منابع، زمین بفروشیم تا مناطق آزاد را اداره کنیم، غلط‌ترین سیاست ممکن است که در حال اتفاق افتادن است.

مومنی بیان کرد: برای ایجاد سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، انتقال دانش و فناوری، ایجاد اشتغال، صادرات و توسعه منطقه‌ای در مناطق آزاد، باید ابزار آن در اختیار مناطق آزاد قرار بگیرد.

وی افزود: در آبادان و خرمشهر منطقه آزاد ایجاد شده اما نتوانسته مطالبات جدی مردم را پاسخ دهد و انتظارات جدیدی تحت عنوان منطقه آزاد اروند نیز به وجود آمده که چرا کارکرد این منطقه ضعیف است. اگر بخواهیم نگاه نسبی داشته باشیم باید گفت که توفیقات خوبی به دست آورده‌ایم.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور گفت: دو سال است که تراز تجاری مناطق آزاد و ویژه کشور مثبت است و مناطق آزاد دیگر صرفا واردکننده نیستند و تولید و صادرات نیز داشته‌ایم.

مومنی با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید اقداماتی انجام شده که در دوران پیش از آن چنین اقدامات انجام نشده بود، گفت: اگر انتظار داریم مناطق آزاد به کارکرد اصلی خود بازگردند، نمایندگان باید تلاش کنند تا در برنامه هفتم توسعه برخی از موارد را اصلاح کنند؛ همچنین باید تلاش شود در قانون چگونگی اداره مناطق آزاد، برخی مسائل حل شود.

وی با اشاره به تفاهمنامه ایران و چین افزود: در خصوص این تفاهمنامه درخواست داریم تا سهم مناطق آزاد کشور جدی دیده شود. تاکنون اقدامات خوبی انجام شده و در این زمینه در تلاش هستیم تا سهم مناطق آزاد را افزایش دهیم.

انتهای پیام