نجار: همواره نگران وقوع زلزله در تهران هستیم
تهران - ایرنا - رییس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان انیکه همواره نگران وقوع زلزله در تهران هستیم، از عدم همکاری سازمان برنامه و بودجه در ایجاد مرکز فرماندهی و کنترل مدیریت بحران انتقاد کرد.
به گزارش روز دوشنبه پایگاه اطلاع رسانی سازمان مدیریت بحران کشور، اسماعیل نجار به قانون جدید مدیریت بحران کشور اشاره کرد و گفت: قانون مدیریت بحران کشور در چهارم شهریور سال گذشته به تصویب رسید و خوشبختانه قانون کامل و جامعی است که ظرفیتهای خوبی در آن وجود دارد.
وی با اشاره به آیین نامه ها و اسناد مربوط به این قانون نیز اظهار کرد: روند نگارش و تصویب اسناد و آیین نامه های این قانون از همان زمان تصویب و ابلاغ آغاز شد و تیم های متخصص از پژوهشگاه سوانح طبیعی فرآیند آن را آغاز کردند که بسیاری از آنها در حال حاضر تدوین و نهایی شده و مدتی قبل نیز سند ملی راهبردی مدیریت بحران تدوین و نهایی شد.
نجار تصریح کرد: اجرا و رعایت این دستورالعملها در کنار اجرای کامل قانون مدیریت بحران کشور، باعث کاهش خسارات جانی و مالی ناشی از بحرانها در کشور خواهد شد.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به حوادث طبیعی سال گذشته تصریح کرد: در ابتدای سال 98، 25 استان درگیر سیل شد و درپی آن 163 هزار واحد مسکونی دچار خساراتی شدند که اقدامات لازم برای بازسازی، نوسازی و تعمیرات آنها انجام شد و در حال حاضر از 73 هزار واحد مسکونی که نیازمند بازسازی و نوسازی بودهاند 98 درصد کار انجام شده است.
نجار ادامه داد: همچنین مصوباتی که در زلزله های سراب، میانه، مسجدسلیمان، قطور تصویب شده بود هم انجام شده و اعتبارات لازم به افراد پرداخت شده است.
وی با اشاره به اقدام بانک قرضالحسنه مهر برای بیمه واحدهای مسکونی نیز گفت: بانک قرضالحسنه مهر حدود500 هزار واحد مسکونی را در سه استان سیستان و بلوچستان، ایلام و خراسان جنوبی از محل اعتبارات تبلیغی خود بیمه کرده است. ما نیز از بانک مرکزی درخواست کردیم که بانکهای دیگر نیز این سازوکار را دنبال کنند.
نجار درباره وقوع زمینلرزه در تهران و خسارات ناشی از آن نیز اظهار کرد: در تهران ما همواره نگران وقوع زلزله هستیم چرا که تهران یک استان پرگسل است و گسلهایی دارد که میتواند زلزلههایی بیش از هفت ریشتر را رقم بزند، به همین دلیل نیز ما همواره رفتار گسلهای تهران و همچنین دیگر گسل های مهم در کشور را تحت نظر داریم.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به زلزلههای دو ماه اخیر در تهران اظهارکرد: پس از این زلزله ها بود که جلسات متعددی با کارشناسان برگزار کردیم و بر اساس نظرات این کارشناسان تغییر رفتار چندانی در گسل ها مشاهده نشده که بخواهیم منتظر زلزله مهیبی باشیم اما به گفته آنها زلزله خبر نمی کند و ما باید همواره آماده باشیم.
وی اضافه کرد: اما در همین خصوص به دستور وزیر کشور 30 استان معین برای کمک رسانی در شرایط بحران پایتخت مشخص شده اند و مراودات لازم بین مناطق تهران و این استانها در حال انجام است. همچنین پدبالگردی در استان تهران شناسایی شده تا امدادرسانی در زمان بحران از طریق بالگرد هم صورت بگیرد، باند فرودگاه دوشان تپه متعلق به نیروی هوایی و باند فرودگاه مهرآباد و باند قلعه مرغی نیز به همین منظور آماده هستند.
نجار درباره سرانجام ساختمان فرماندهی و مدیریت بحران کشور نیز گفت: مرتب با مشکلاتی در رابطه با این موضوع مواجه هستیم مرکز فرماندهی و کنترل مدیریت بحران کشور است این مرکز با استفاده از تجارب کشورهایی نظیر ژاپن، جمهوری آذربایجان و دیگر کشورها در خارج از تهران تشکیل شده است و به زیرساخت هایی مانند راه آهن و فرودگاه دسترسی دارد، همچنین می تواند از امکانات وسیع حرم حضرت امام خمینی نیز استفاده کند.
وی توضیح داد: در این منطقه نیز امکان استقرار دهها بیمارستان صحرایی در صورت وقوع بحران وجود دارد اما متاسفانه باور بحران در برخی سازمانها وجود ندارد و ما با ایراداتی در سازمان برنامه و بودجه مواجه هستیم. در این خصوص مبلغ 91 میلیارد تومان برای ساخت یا خرید ساختمان مرکز فرماندهی و کنترل مدیریت بحران کشور مصوب شده بود که تا کنون 27 میلیارد تومان آن محقق شده است.
سازمان مدیریت بحران کشور یک سازمان هماهنگ کننده، سیاستگذار، هدایت کننده و نظارت کننده بر ایجاد آمادگی و مقابله در مقابل انواع حوادث است.
*س_برچسبها_س*