چهارشنبه 7 آذر 1403

نحوه عرضه لاستیک خودرو شفاف نیست

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
نحوه عرضه لاستیک خودرو شفاف نیست

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با بیان این که فرآیند رصد توزیع لاستیک های سبک و سنگین در اولویت اقدامات قرار گرفته است، گفت: اکنون در تولید لاستیک کمبودی وجود ندارد اما نحوه و میزان توزیع و عرضه در این حوزه شفاف نیست.

دنیای اقتصاد - تبریز: محمدجعفر عظمائی در جلسه بررسی وضع تامین لاستیک خودروهای سبک و سنگین با تاکید بر ضرورت شفافیت میزان تولید از سوی تولیدکنندگان افزود: آذربایجان شرقی سومین استان پر ترافیک در حوزه حمل و نقل خودروهای سنگین است بنابراین این استان باید در تخصیص سهمیه نیز حداقل سومین جایگاه را داشته باشد.

وی در مورد موضوع فروش سبدی محصولات از سوی کارخانه‌ها گفت: اگر توزیع لاستیک به صورت سبدی از سوی تولیدکنندگان انجام می شود این موضوع باید بر اساس نیاز بازار تنظیم شود.

عظمائی با اشاره به اهمیت تسهیل دسترسی رانندگان خودروهای سنگین به لاستیک ادامه داد: از نظر تامین لاستیک برای خودروهای سنگین مشکلی وجود ندارد و رانندگان، لاستیک‌های مورد نیاز خود را از طریق راهداری و پایانه‌ها تامین می‌کنند.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: در 6 ماه نخست امسال در حوزه لاستیک خودرو از مجموع 700 مورد بازرسی 98 فقره تخلف شناسایی شده که ارزش این پرونده ها قبل از ارجاع به تعزیرات، 14 میلیارد تومان است.

تامین بخشی از نیاز داخل با توسعه صنایع روکش‌گذاری لاستیک خودرو

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی همچنین با اشاره به اهمیت تامین لاستیک های مورد نیاز در داخل کشور گفت: اگر از صنایع روکش‌گذاری لاستیک حمایت شود کمک زیادی به تامین لاستیک‌های سبک و سنگین کشور خواهد شد.

عظمائی در بازدید از یکی از خطوط تولید تایر افزود: این کارخانه بزرگترین مرکز تعمیر لاستیک در کشور است که پس از جمع آوری لاستیک های مستهلک طی فرایند خاصی با استفاده از مواد اولیه مرغوب و مواد پتروشیمی، روکش لاستیک های کارکارده نوسازی و یا بهسازی می‌شود.

وی با بیان این که با فعالیت این واحد صنعتی از ورود لاستیک‌های مستهلک به محیط زیست نیز جلوگیری می شود، ادامه داد: انواع لاستیک در این واحد روکش گذاری می شود ولی در حال حاضر اولویت این واحد با روکش گذاری لاستیک خودروهای باری سبک و سنگین است.

تامین مواد اولیه وارداتی، درخواست اعطای تسهیلات بانکی و تسهیل خرید مواد اولیه مورد نیاز از بورس کالا از جمله مواردی بود که در این بازدید مطرح و مقرر شد اقدامات لازم در این زمینه ها انجام شود.

ضرورت حمایت ویژه از واحدهای دانش‌بنیان صنعتی

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی همچنین با بیان این که واحدهای دانش بنیان پیشران توسعه صنعت هستند، گفت: باید از تمام واحدهای دانش بنیانی که در حوزه های مختلف صنعتی فعالیت می کنند حمایت ویژه شود.

عظمائی در بازدید از خطوط تولید و فاز توسعه یک واحد دانش بنیان افزود: این واحد دانش بنیان بیش از 300 نوع برد الکترونیکی محصولات لوازم خانگی و خودرو تولید می کند و اغلب دانشجویان نخبه در این واحد مشغول به کار هستند.

وی با اشاره به ضرورت حمایت از واحدهای دانش بنیان صنعتی تاکید کرد: تخصیص زمین مورد نیاز و تسهیل امور در واردات مواد اولیه و صادرات می تواند بخشی از مسائل این واحدها را برطرف کند.

عظمائی ضمن درخواست از واحدهای تولیدکننده بزرگ لوازم خانگی کشور برای تامین بردهای الکترونیکی به منظور حمایت از این واحد دانش بنیان گفت: فناوری بالا در طراحی محصولات و قیمت تمام شده پایین و کیفیت بالای محصولات تولیدی در تراز اول جهان از ویژگی‌های مهم این واحد دانش بنیان است.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با توجه به ظرفیت این واحد دانش بنیان در تولید و تامین محصولات مورد نیاز پیشنهاد کرد که انجمن تخصصی صنعتی در حوزه الکترونیک تشکیل شود.

--> اخبار مرتبط