دوشنبه 16 مهر 1403

نرخ سود سپرده بانکی چقدر شد؟ کدام حساب‌ها مشمول نرخ سود 30درصدی می‌شوند؟

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
نرخ سود سپرده بانکی چقدر شد؟ کدام حساب‌ها مشمول نرخ سود 30درصدی می‌شوند؟

بانک مرکزی طی نامه‌ای به مدیران شبکه بانکی کشور مجددا بر رعایت نرخ سود سپرده از سوی بانک‌های عامل تاکید کرد. کدام حساب‌ها مشمول نرخ سود بانکی 30درصدی می‌شوند؟ بانک مرکزی دیروز با صدور اطلاعیه‌ای به بانک‌های کشور، تأکید کرد که تخلف از نرخ‌های سود موجب رقابت کاذب میان بانک‌ها می‌شود. این بانک به کاهش نرخ تورم به استناد آمار بانک مرکزی و مرکز آمار ایران، اشاره کرد و بر لزوم پایبندی بانک‌ها...

کدام حساب‌ها مشمول نرخ سود بانکی 30درصدی می‌شوند؟ بانک مرکزی دیروز با صدور اطلاعیه‌ای به بانک‌های کشور، تأکید کرد که تخلف از نرخ‌های سود موجب رقابت کاذب میان بانک‌ها می‌شود.

این بانک به کاهش نرخ تورم به استناد آمار بانک مرکزی و مرکز آمار ایران، اشاره کرد و بر لزوم پایبندی بانک‌ها به رعایت نرخ سود مصوب سپرده‌های بانکی تاکید داشت.

بانک مرکزی در ادامه اعلام کرد: تخلف از نرخ‌های سود موجب رقابت کاذب میان بانک‌ها، افزایش هزینه‌ها و گرانی تسهیلات می‌شود.

این بانک درباره تخلف بانک‌ها گفت: در صورت تخلف از قانون، ناچار به برخورد قانونی، تعلیق و سلب صلاحیت از آن‌هاست.

در سال 1401، بانک مرکزی سقف نرخ سود سپرده بانکی را 22.5 درصد و سود تسهیلات را نهایتا 23 درصد اعلام کرد. نرخ های بالاتر نیز به عنوان تخلف اعلام شدند.

پس طبق آخرین مصوبه شورای پول و اعتبار، به انواع سپرده‌های کوتاه و بلندمدت از پنج درصد تا 22.5 درصد سود تعلق می‌گیرد.

معاون نظارت بانک مرکزی نیز اسفند 1402 درباره تخلف بانک‌ها گفت: با توجه به نتایج بازرسی‌های انجام شده در شبکه بانکی کشور، مشخص شد همچنان 6 بانک، بیشترین تخلفات را در زمینه رعایت نرخ‌های سود سپرده‌ها داشته‌اند.

از بهمن ماه 1402، بانک مرکزی دستورالعمل انتشار گواهی سپرده خاص با نرخ سود علی الحساب بانکی 30 درصد سالانه (پرداخت سود ماهانه) را با هدف تامین سرمایه در گردش واحدهای تولید و مشارکت مردمی در تامین مالی طرح‌های تولیدی کشور، به شبکه بانکی ابلاغ کرده و قرار شد در پایان دوره مشارکت نیز سود قطعی نیز علاوه بر سود علی‌الحساب 30 درصدی به خریداران این گواهی سپرده در شعب بانک‌ها پرداخت شود.

این طرح از 11 بهمن شروع شده و مقرر شد به‌مدت هفت روز کاری ادامه داشته باشد.

در آخرین اظهار نظرات درباره نرخ سود بانکی هم خاندوزی، وزیر اقتصاد مورخ اسفندماه 1402 بیان کرد: ستاد اقتصادی دولت مجوزی را به بانک مرکزی برای تامین مالی پروژه‌های خاص با سود حداکثر 30 درصد ارائه کرد. هدف بانک مرکزی از ارائه این گواهی، جمع‌آوری بخش سیال نقدینگی بود و برای استمرار انتشار این گواهی بحث‌های کارشناسی در ستاد اقتصادی دولت جریان دارد. هیچ تصمیمی هم برای افزایش نرخ بهره خارج از گواهی خاص وجود ندارد

بانک مرکزی با اشاره به کاهش نرخ تورم به استناد آمار این بانک و مرکز آمار، بر لزوم پایبندی بانک‌ها بر رعایت نرخ سود مصوب سپرده‌های بانکی تاکید و اعلام کرد: تخلف در خصوص نرخ‌های سود موجب رقابت کاذب میان بانک‌ها، افزایش هزینه‌ها و گرانی تسهیلات می شود؛ لذا بانک مرکزی، هیأت مدیره و هیات عامل بانک‌ها را در قبال رعایت نرخ سود مصوب سپرده‌های بانکی پاسخگو می‌داند و در صورت تخلف، ناچار به برخورد قانونی با آنهاست.

بانک مرکزی طی نامه‌ای به مدیران شبکه بانکی کشور مجددا بر رعایت نرخ سود سپرده از سوی بانک‌های عامل تاکید کرد و هیأت مدیره و هیات عامل بانک‌ها را در این زمینه مسئول و پاسخگو دانست و هشدار داد که در صورت تخلف از قانون، ناچار به برخورد قانونی، تعلیق و سلب صلاحیت از آنهاست. نامه بانک مرکزی بدین شرح است:

احتراما، بدین وسیله به استحضار می‌رساند به رغم تاکیدات این بانک مبنی بر لزوم رعایت سقف نرخ سود انواع سپرده‌های سرمایه گذاری و نیز نرخ سود تسهیلات، حسب بازرسی‌های انجام شده و گزارش‌های واصله، برخی از بانک‌ها و موسسات اعتباری همچنان با توسل به روش‌ها و شیوه‌های مختلف مبادرت به تخطی از نرخ‌های سود مصوب و ابلاغی می‌نمایند.

مع‌الوصف ضمن تاکید بر نخر‌های مصرح در بخشنامه 280373/01 مورخ 1401.11.10 این بانک، تصریح می‌نماید مجوز انتشار اوراق گواهی سپرده خاص در مقاطع زمانی مختلف با اهداف مشخص بوده و به هیچ وجه به منزله تغییر سیاست نرخ سود یا اعلام نرخ سود جدید نبوده و تجهیز و تخصیص منابع حاصله صرفا در چارچوب ضوابط ابلاغی ذی‌ربط میسر بوده است.

خاطر نشان می‌سازد به موجب مفاد بند (16) بخشنامه شماره 280373/01 مورخ 1401.1.10 این بانک، رئیس کمیته رعایت قوانین و مقررات (تطبیق) آن بانک / موسسه اعتباری موظف به ارائه گزارش عملکرد بانک / موسسه اعتباری غیربانکی در ارتباط با رعایت نرخ‌های سود به این مدیریت کل بوده و در صورت احصاء هرگونه عملکرد مغایر با موازین مقرراتی ذی‌ربط، عنداللزوم عملکرد ایشان، عضو هیات مدیره مربوطه، مدیرعامل و سایر اعضاء هیات مدیره در «کمیسیون احراز و لغو تاییدیه صلاحیت حرفه‌ای مدیران موسسات اعتباری» مورد بررسی و تصمیم‌گیری قرار خواهد گرفت.

از این رو؛ مقتضی است دستور فرمایید مراتب به قید تسریع و با لحاظ مفاد بخشنامه شماره 149153/96 مورخ 1396.05.16 به تمامی واحد‌های ذی‌ربط آن بانک / موسسه اعتباری ابلاغ و برحسن اجرای آن نظارت دقیق به عمل آید.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

نرخ سود سپرده بانکی چقدر شد؟ کدام حساب‌ها مشمول نرخ سود 30درصدی می‌شوند؟ 2