نزد نسل سلامت؛ مدافعی که خود مبتلا اما نگران بیماران بود
تهران - ایرنا - یکی از پرستاران بیمارستان امام خمینی (ره) سردشت که داوطلبانه در کنار دیگر مدافعان سلامت در بخشهای کرونا و کودکان به بیماران خدمات ارائه میداد، حتی زمانی که خود به این ویروس مبتلا شد مدام حال بیماران را جویا میشد و برای آنها نگران بود.
شهید سامان قادری پس از اتمام دوره سربازی، با توجه به دارا بودن مدرک پرستاری و نیاز شهرستان سردشت از توابع استان آذربایجان غربی به کادر درمان به صورت قراردادی در بیمارستان امام خمینی (ره) استخدام شد، در زمان شیوع ویروس کرونا و نیاز شدید به خدمات پرستاران نیز بر خود واجب دانست برای مداوا و حفظ جان شهروندان به صورت داوطلبانه در کنار دیگر مدافعان سلامت قرار گیرد.
وی در حین خدمت به بیماران بستری در بخش کرونا، به بیماری کووید 19 مبتلا و پس از مثبت شدن تست (پی سی آر) در بیمارستان امام خمینی (ره) بستری شد، پس از چهار روز اکسیژن خون سامان پایین آمد و اینتوبه شد (یعنی به دستگاه ونتیلاتور وصل شد) و پس از 10 روز درد و رنج ناشی از این بیماری به فیض شهادت نائل شد.
همسر این شهید مدافع سلامت که او نیز در بیمارستان امام خمینی (ره) سردشت به عنوان پرستار مشغول به کار است به خبرنگار ایرنا گفت: من و سامان همزمان با هم به ویروس کرونا مبتلا شدیم اما شدت درگیری او بیشتر از من بود، روزهای سختی را پشت سر میگذاشتم، با اینکه حال روحی و جسمی خوبی نداشتم با اصرار توانستم نظر رئیس بیمارستان را برای اینکه بالای سر همسرم بمانم کسب کنم و سعی می کردم به سامان روحیه دهم.
سمیه رضوی افزود: بخش کرونای این بیمارستان بسیار شلوغ بود و بیماران بدحال زیاد بودند، یک شب که حال همسرم وخیم و سطح اکسیژن وی پایین آمده بود، بیمار بدحال اتاق کناری هم فوت کرد من نمی خواستم او از این موضوع با خبر شود اما سامان مدام حال آن بیمار و دیگر بیماران را از من می پرسید و من می گفتم حال بیماران خوب است، من نگران حال او و دیگر بیماران بودم اما سعی میکردم روحیه خود را حفظ کنم و به وی روحیه دهم.
وی خاطرنشان کرد: روز آخر دکتر ساعت 8:30 دقیقه صبح بعد از معاینه وی در حال رسیدگی به دیگر بیماران بود که سامان دچار ایست قلبی و تنفسی شد، نیروهای تیم احیاء متشکل از متخصص بیهوشی، عفونی، سوپروایزر بالای سر وی آمدند، مدام دعا می کردم و از سوی خدا منتظر معجزه بودم، بعد از انجام 50 دقیقه عملیات احیاء نتوانستند سامان را به زندگی بازگردانند، من در سالن منتظر ایستاده بودم، دکتر بیهوشی از اتاق بیرون آمد و به من گفت که متاسفم، به دکتر التماس کردم دوباره عملیات احیاء را انجام دهد، گفت ما تلاش کردیم اما بی فایده بود.
رضوی با قدردانی از کادر درمان به خصوص دکتر شهریار شجیعی متخصص بیهوشی، خاطرنشان کرد: همه کادر درمان تا لحظه آخر برای نجات جان همسرم تلاش کردند و من قدردان زحمات آنها هستم.
همسر این شهید مدافع سلامت در مورد شخصیت وی اذعان داشت: سامان بیش از اندازه مهربان، آرام، صبور و دلسوز بود و به بیماران بسیار اهمیت می داد.
رضوی با بیان اینکه از سامان به عنوان یک قهرمان و اسوه شجاعت یاد می شود، افزود: وی در بین همکاران به انسانی خوش اخلاق و با ایمان معروف بود و یاد و خاطره وی در یاد من، همکاران و مردم شهرستان سردشت تا ابد زنده خواهد ماند.
وی ادامه داد: همسرم انسانی نمونه، وظیفه شناس و با وجدان بود حتی مادامی که در خانه بود اگر کسی با وی تماس می گرفت یا به در خانه مراجعه می کرد هر کاری از دستش بر میآمد را انجام می داد.
نحوه آشنایی و ازدواج
همسر شهید قادری گفت: سال 96 در بیمارستان با هم آشنا شدیم و همان سال ازدواج کردیم زندگی عاشقانه ما سه سال به طول انجامید و فرزندی نداریم.
رضوی با بیان اینکه از دست دادن سامان به قدری برای من عذاب آور است که با گذشت یک سال و 10 ماه هنوز نتوانسته ام با این فراق کنار بیایم، افزود: تا مدت زیادی حال روحی بسیار بدی داشتم هر کجا می رفتم خاطره هایم با او جلو چشمانم تداعی می شد، اگرچه در این مدت بسیار سختی کشیدم اما از اینکه همسرم در راه خدمت به بیماران به شهادت رسید و اجر خود را از خدا دریافت کرد، خوشحال هستم؛ من نیز سعی میکنم در خدمت رسانی به بیماران دنباله رو راه وی باشم.
برشی از زندگی شهید قادری
همسر این شهید مدافع سلامت بیان کرد: سامان 6 شهریور ماه 1363 در شهر سردشت در یک خانواده مذهبی به دنیا آمد وی پنجمین فروزند خانواده و دارای چهار خواهر و 2 برادر بود، مادر وی در دوران کودکی بر اثر ابتلاء به بیماری سرطان جان خود را از دست داد، پدر شهید قادری که در شغل آزاد مشغول به کار بود تلاش کرد تا شاهد ارتقای علمی فرزندانش بویژه سامان که دارای هوش و زکاوت خاصی بود، باشد.
رضوی ادامه داد: وی پس از گذراندن مقطع ابتدایی، راهنمایی، متوسطه و دوره پیش دانشگاهی پس از شرکت در کنکور سراسری در دانشگاه زنجان در رشته پرستاری مقطع کارشناسی پذیرش و پس از اتمام دوره چهار ساله برای گذارندن دوره سربازی در قالب پیامآوری در بیمارستان امام خمینی (ره) سردشت در محل زادگاهش مشغول به کار شد.
شهادت
سامان قادری صبح یکشنبه 11 آبانماه سال 1399 بر اثر ابتلا به ویروس کرونا دعوت حق را لبیک گفت و به کاروان شهدای مدافع سلامت پیوست.
پیکر مطهر این شهید مدافع سلامت از سوی بیمارستان امام خمینی (ره) سردشت طی مراسمی با حضور خانواده و همکاران وی به خاک سپرده شد.
روحش شاد و راهش پر رهرو باد.