نشان «تماشای خورشید» به استاد «یوسف ثبوتی» اهدا شد
تهران - ایرنا - چهارمین نشان «تماشای خورشید» از سوی کمیسیون ملی یونسکو ایران در مراسمی به پرفسور «یوسف ثبوتی» اخترشناس و فیزیکدان کشورمان اهدا شد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، تالار ایران فرهنگستان هنر عصر امروزمیزبان جمعی از اهالی فرهنگ و هنر، اندیشمندان و پژوهشگران حوزه علم و ادب به منظور بزرگداشت استادیوسف ثبوتی اخترشناس و فیزیکدان کشورمان بود.
«تماشای خورشید» عنوان برنامه ای است که هرسال با رویکرد بزرگداشت اهالی فرهنگ، اندیشمندان و پژوهشگران حوزه علم، ادب، هنر و فرهنگ از سوی کمیسیون ملی یونسکو ایران برگزار می شود. بر اساس این گزارش، چهارمین برنامه از مجموعه برنامه های تماشای خورشید به بزرگداشت دکتر یوسف ثبوتی، اخترشناس و فیزیکدان اختصاص داده شده است.
در این مراسم که با حضور که با حضور جمعی از اندیشمندان و پژوهشگران کشورمان همچون علامعلی حدادعادل رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، علی اکبر صالحی معاون پژوهشی و قائم مقام رییس فرهنگستان علوم ایران، حجت الاسلام محمود دعایی مدیرمسوول روزنامه اطلاعات، سعداله نصیری قیداری رییس دانشگاه شهیدبهشتی، علیرضا بیگلری رییس انستیتو پاستور، نامور رییس فرهنگستان هنر همراه بود، چهارمین نشان «تماشای خورشید» توسط همسر شهید مجیدشهریاری از شهدای هسته ای که خود و همسرشهیدشان افتخار شاگردی استاد ثبوتی را داشته اند به این اخترشناس و فیزیکدان کشورمان اهدا شد.
فراهم کردن زیرساخت های نشر علم، مهمترین ویژگی استاد ثبوتی
صالحی معاون پژوهشی و قائم مقام رییس فرهنگستان علوم ایران خادمی علم را در بسط و گسترش علم بسیار با اهمیت دانست و گفت: هر آنکس در بسط و ایجاد شرایط انتشار علم تلاش کرده است به اندازه یک عالم ارزش دارد و توجه جامعه را می طلبد.
وی به شخصیت دکترثبوتی اشاره کرد و ادامه داد که نیت خیرخواهانه و دوراندیشی ایشان برای ایجاد زیرساخت به منظور نشر علم در کشورمان را ستودنی است.
صالحی به اندازه صحبت کردن را از خصوصیات مهم استادثبوتی عنوان کرد و توضیح داد که پرفسور ثبوتی در خانواده ای بزرگ رشد کرده اند و انسانی مستغنی، متکی به خود و وارسته است.
وی خدمت به خلق را بسیار با اهمیت دانست و گفت: استاد ثبوتی در طول سالیان خدمتگزاری خویش در حوزه علم و فرهنگ، آموزش علم و همچنین زمینه ها و زیرساخت های گسترش علم را در حوزه تخصصی خود فراهم کردند.
معاون پژوهشی و قائم مقام رییس فرهنگستان علوم ایران همچنین ا فزود: دکترثبوتی از اسوه های باورمندی علم و دین است و برگزاری چنین آیینی نشان از سپاس و تقدیر یک ملت نسبت به خادمین صدیق خود است.
حجت الاسلام محمود دعایی مدیرمسوول روزنامه اطلاعات نیز در این مراسم ضمن قدردانی از برگزار کنندگان این رویداد، فرهنگ قدرشناسی و حق شناسی از اساتید و معلمان را در کشورمان بسیار با اهمیت دانست.
وی به حضور جمعی از دانش آموختگان و شاگردان استاد ثبوتی در این مراسم اشاره کرد و گفت: این باعث غرور افتخار ماست که این همه اساتید و دانشمند حاضر در این مراسم، دست پرورده شما استاد گرانقدر هستند و از این بابت دست شما را می بوسم.
طراحی مرکز تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان از افتخارات استاد ثبوتی
نصیری قیداری رییس دانشگاه شهید بهشتی نیز با بیان اینکه، مدت 44 سال افتخار شاگردی استاد ثبوتی را داشته ام، افزود: بهترین لحظات برای بنده همواره افتخار بودن درکنار پرفسور ثبوتی بوده است.
وی تاسیس مرکز تحصیلات تکمیلی علوم پایه دانشگاه زنجان را یکی از افتخارات استاد ثبوتی نام برد و گفت: ساخت و ساز فیزیکی این بنای ارزشمند که بسیار مورد توجه بازدیدکنندگان از این دانشگاه است شامل مهندسی، معماری ساختمان ها و فضای سبز به طور کامل سلیقه استاد ثبوتی است.
*س_برچسبها_س*