نشست بررسی اوضاع سرود / جای خالی کیفیت در تولیدات سرود + تیزر
سرود در کشورمان برای مدتهای زیادی فراموش شده بود، اکنون اما توجه زیادی به سرود میشود، اما بیشتر این توجهات در راستای کمی است و کمتر شاهدِ تولیدِ سرودهایی ماندگار هستیم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، احیا و پویاییِ سرود در سطح جامعه از مواردی است که مقام معظم رهبری تاکید ویژهای روی آن دارند. امام خامنهای در یکی از صحبتهایشان درباره سرود میفرمایند: «خیلی مهم است که بتوانید سرودی زیبا و اثرگذار و خوش مضمون درست کنید؛ جوری که بچهها وقتی از خانه به مدرسه میروند، زیر لب آن را زمزمه کنند.»
همین چند جملهای که مقام معظم رهبری دربارهی سرود فرمودهاند، مسیرِ تعالی و پیشرفت این هنر را مشخص کرده است. از سخنان رهبری پیداست که سرود باید به سمتی برود که بتواند در جامعه جایگاهی برای خودش پیدا کند؛ سرود باید به میان جامعه برود و آثاری در این زمینه تولید شود که مورد قبول و پذیرشِ جامعه قرار گیرد.
متاسفانه آنچه امروز در عرصه سرود رخ میدهد، بیش از اینکه در راستای تولیدِ آثار باکیفیت و درجه یک باشد، بیشتر سریکاریهایی است که نتایج و آثار باکیفیتی را در بر ندارند. ارگانها و مجموعههای بسیاری در عرصه سرود ورود کردهاند. جشنوارههای زیادی هم با عنوان «سرود» برگزار شده یا در حال برگزاری است؛ اما به جرأت میتوان گفت که اغلب این رویدادها در راستای تولید سرودهای باکیفیت عمل نمیکنند.
بیشتر ارگانهایی که امروز در عرصه سرود وارد شده و بودجههای هنگفتی را هم خرج کردهاند، دلیل ورود خود را احساس وظیفه براساسِ سخنِ مقام معظم رهبری میدانند. نکته مهم اینجاست که آیا این ارگانها خود را فقط مجاز به ورود در حوزه سرود و خرجِ بودجهها میدانند! یا اینکه در این مسیر، برای خود تکلیفِ تولیدِ آثار باکیفیت را هم قائلاند؟
بگذارید یک بار دیگر به سخنِ مقام معظم رهبری برگردیم؛ «خیلی مهم است که بتوانید سرودی زیبا و اثرگذار و خوش مضمون درست کنید؛ جوری که بچهها وقتی از خانه به مدرسه میروند، زیر لب آن را زمزمه کنند.»
حال باید از ارگانهایی که در زمینه سرود فعالیت میکنند این نکته را پرسید که با این همه هزینه، با این همه رویداد، تا کنون چند سرود تولید کردهاید که به قلب جامعه نفوذ کرده باشد؟
این شاید مهمترین پرسش در عرصه سرود باشد.
ما در خبرگزاری تسنیم، از این پس به بررسی اوضاع سرود میپردازیم. نخستین میزگردِ این حوزه را با حضور سه نفر از فعالان عرصه سرود برگزار کردیم. مهدی حیدری سرپرست گروه سرود ساقی کوثر - قم، جابر قربانینسب سرپرست گروه سرود نسیم رحمت و سهیل سرافرازی - دبیر اجرایی نخستین لیگ سرود مهمانان ما در نخستین میزگردمان با موضوعِ بررسی اوضاع سرود بودند.
امروز تیزر این سرود را میبینید و در زوهای آینده ویدیوی کامل این میزگرد را خواهید دید:
مدیر بعدی دفتر موسیقی وزارت ارشاد و نگرانی اهالی موسیقی نگاهی به سی و هفتمین جشنواره موسیقی فجر / جایزه باربَد راه نجات جشنواره است بهترینهای موسیقی ایران معرفی شدند / باربدهای جشنواره موسیقی فجر به چه کسانی رسید?