نظارت بر تخلفات ساختمانی با "پهپاد و هوش مصنوعی"
یک شرکت دانش بنیان در راستای هوشمندسازی، خدمتی به شهرداری ارائه داده که موضوع آن نظارت بر تخلفات ساختمانی با پهپاد و هوش مصنوعی است. 67 درصد تخلفات ساختمانی با استفاده از این روش قابل پیشگیری است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهران غفاری؛ مدیرعامل شرکت دانشبنیان "پارس اطلس" در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: یک خدمتی که از سال 1394 به شهرداریها در راستای هوشمندسازی ارائه کردیم، موضوع نظارت بر تخلفات ساختمانی با پهپاد و هوش مصنوعی است.
وی گفت: امروز این کار توسط نیروی انسانی و اکیپهای زمینی انجام میگیرد که داشتن مجوز توسط مالک ساختمان را بررسی کرده و اقدامات لازم را انجام میدهند و سپس تشکیل پرونده داده و به کمیسیون ماده 100 خواهد رفت و بعد از بررسی مستندات در ماده 100 اگر تخلف محرز شود، مقام قضایی حکم صادر کرده و اجراییات برای تخریب اقدام میکند.
غفاری تأکید کرد: تمام این مراحلی که ذکر شود توسط این شرکت دانشبنیان کاملاً هوشمندسازی شده است و بدون دخالت نیروی انسانی در فاصله زمانی 72 ساعت به صورت کاملاً خودکار پهپاد تصویربرداری کرده و تصاویر پردازش میشود و تصاویر پردازش شده، با اطلاعات موجود در سیستم شهرسازی کنترل میشود و اگر تخلفی صورت گرفته باشد، به صورت خودکار و هوشمند، پرونده کمیسیون ماده 100 برای آن تشکیل میشود.
وی ادامه داد: در آخرین ورژن سرویس ارائه شده توسط این شرکت دانشبنیان، دستیار قضایی تعریف شده است که حتی پیشنویس لوایحی که احتمالاً مقام قضایی با توجه به پرونده و حکمی که قرار است صادر کند، تنظیم میکند و تمام این فرایندها در 72 ساعت انجام میشود.
این فعال دانشبنیان بیان کرد: یکی از مشکلات تخلفات ساخت و سازها برای شهرداریها این است که در بسیاری از مواقع نیروی انسانی قادر به مشاهده تخلفات ساختمانی نیست و در بعضی موارد نیز تخلفات دیده شده اما به دلایل مختلفی گزارش نمیشود. به عنوان مثال در بعضی از موارد زمین چندهکتاری وجود دارد که در داخل آن مشغول به شهرکسازی هستند که این موضوع در حریم شهرها بسیار دیده شده است.
3 تفاهمنامه در حوزه دانشبنیانهای حوزه صنایع غذایی منعقد شدغفاری گفت: این شرکت دانشبنیان تمام مجوزهای لازم برای پرواز پهپادها را از شرکت هواپیمایی کشور، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و سازمان نقشهبرداری گرفته است؛ البته به صورت مشخص، استانداریها مجوز پرواز را برای ما صادر میکنند، اما برای اینکه استانداری این مجوزها را صادر کند، شرکت دانشبنیان، بایستی یکسری مجوزهای لازم را از قبل دریافت کند.
وی ادامه داد: پهپادها باید پلاک ثبت شده داشته باشند، اپراتورها بایستی گواهینامه معتبر داشته باشند و صلاحیتهای تخصصی را دریافت کنند و استانداریها براساس آن تأییدیهها، مجوز پرواز را صادر میکنند؛ هزینههای این روش از عملیات زمینی بسیار کمتر است، سرعت و دقت بالاتری دارد.
غفاری افزود: 67 درصد تخلفات ساختمانی با استفاده از این روش قابل پیشگیری است و این نیز مستند به آماری که به صورت پایلوت در مشهد انجام شده و شهرداری مشهد اعلام کرده است.
این فعال دانشبنیان تصریح کرد: "قابل پیشگیری" به این معنا که قبل از ساخت ساختمان توسط مالک، تخلیه مصالح و گودبرداری را هشدار میدهیم و اگر با آن مقابله شود دیگر به مرحله ساختمانسازی نخواهد رسید چراکه هزینه مالی و اجتماعی تخریب یک ساختمان ساختهشده بسیار بیشتر از یک دیواری است که قرار است خراب شود.
وی اضافه کرد: این روش در شهرهای مشهد و اهواز پیادهسازی شده است و شرکت ما تنها ارائهدهنده این سرویس در داخل کشور است که به واسطه خدمتِ نظارت هوشمند بر ساخت و سازهای ساختمانی، این شرکت در سال 98 به عنوان دومین شرکت فضاپایه برتر کشور توسط وزارت ارتباطات انتخاب شد.