جمعه 5 بهمن 1403

نظام علمی موفقترین بخش کشور است / تشکیل شورای مدیریت استانی آموزش عالی

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
نظام علمی موفقترین بخش کشور است / تشکیل شورای مدیریت استانی آموزش عالی

معاون وزیر علوم، مجموعه حرکت آموزش عالی کشور را مثبت دانست و یادآور شد: سال 94 آمایش آموزش عالی به تصویب رسید و لذا ساماندهی موسسات آموزش عالی را در دستور کار قرار دادیم.

دکتر غلامحسین رحیمی در دیدار با روسای دانشگاههای استان گیلان، با بیان اینکه نظام علمی جمهوری اسلامی در طول چند دهه اخیر موفقترین بخش کشور بوده است، اظهار کرد: بخش علمی کشور به کرات توانسته اعتبارات ملی خلق کند.

وی با بیان اینکه به اذعان صاحبنظران آموزش عالی و دانشگاههای ما اثربخشی گستردهای در کل کشور دارند، تصریح کرد: دانشگاههای ما در سطح بینالمللی نیز افتخارات فراوانی آفریدهاند.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به کسب رتبههای برتر علمی توسط دانشجویان ایرانی در عرصههای بینالمللی، افزود: طی 15 سال اخیر شاهد ورود شتابنده دانشگاههای کشور به حوزه توسعه فناوری از طریق تشکیل مراکز کارآفرینی، نوآوری و رشد، پردیسهای علم و فناوری و مشارکت در تاسیس پارکهای علم و فناوری هستیم.

رحیمی، حمایت از شرکتهای برخاسته از متن دانشگاه، توسعه شرکتهای دانشبنیان و ایجاد آزمایشگاههای مرکزی در چند سال اخیر را قابل ملاحظه دانست و گفت: بسیاری از آزمایشگاههای مرکزی وزارت علوم به عنوان آزمایشگاههای همکار سازمانهای استاندارساز کشور فعال هستند.

وی با بیان اینکه رشد و توسعه نظام علمی کشور علیرغم همه محدودیتها کاملا محسوس و سنجشپذیر است، اضافه کرد: دانشگاههای ما مبتنی بر شاخصهای کمی به توسعه میپردازند.

معاون وزیر علوم، تنوع مراکز آموزش عالی کشو اعم از پیام نور، فنی و حرفهای، علمی کاربردی، آزاد اسلامی، دولتی و غیر انتفاعی را نشاندهنده وجود طیفی از آموزش عالی متناسب با نوع متقاضی دانست و عنوان کرد: متاسفانه در توسعه کمی آموزش عالی در یک برهه غیر متوازن عمل شده و شاهد توسعه بیرویه دانشگاهها هستیم.

وی عامل اصلی این رشد غیر متوازن آموزش عالی را رقابتهای منطقهای و فشار مقامات استانی بر مسئولان نظام علمی کشور دانست و تصریح کرد: توسعه آموزش عالی باید متناسب با نیاز اجتماعی و بازار کار باشد، اما ضعف توازن موجب کاهش متقاضی شده است.

رحیمی، با تاکید بر لزوم ساماندهی موسسات آموزش عالی، خاطرنشان کرد: موسسات آموزش عالی باید در تعادل و توازن با متقاضی باشد لذا در سال 92 که اوج تعداد دانشجویان کشور بود چهار میلیون و 800 هزار دانشجو داشتیم، یعنی به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت، 5500 دانشجو وجود داشت که در این حوزه جزو کشورهای برتر دنیا بودیم.

معاون وزیر علوم، با بیان اینکه سال گذشته تعداد دانشجویان ما به سه میلیون و 200 هزار نفر رسید، افزود: کلیه موسسات آموزش عالی اعم از دولتی، پیام نور، آزاد اسلامی، علمی کاربردی و فنی و حرفهای مطالعات جمعیتی در استان خود داشته باشند، زیرا اول باید متقاضیان استان را طی 15 سال آینده شناسایی و برآورد کنیم تا ظرفیت دانشگاه خالی نماند.

وی یکی از دلایل کاهش جمعیت دانشجو را نتیجه کاهش جمعیت طی 10 سال اخیر دانست و عنوان کرد: ظرفیت خالی نه تنها در دانشگاههای نظری، بلکه در موسسات مهارتمحور ما یعنی فنی و حرفهای و علمی کاربردی نیز وجود دارد.

رحیمی، مجموعه حرکت آموزش عالی کشور را مثبت دانست و یادآور شد: سال 94 آمایش آموزش عالی به تصویب رسید و لذا ساماندهی موسسات آموزش عالی را در دستور کار قرار دادیم.

معاون وزیر علوم، به هشت زیرطرح آمایش آموزش عالی اشاره کرد و گفت: به دنبال منطقهبندی آموزشی کشور براساس استانها هستین لذا شورای مدیریت استانی را تشکیل دادیم تا نقشه جامع علمی کشور را پیش ببریم.

وی با اشاره به نقش مثبت دانشگاههای آزاد اسلامی و پیام نور و فنی و حرفهای و غیر انتفعی در ترویج فرهنگ علمی کشور به ویژه بعد از دوران دفاع مقدس، اظهار کرد: طیفهای مختلف آموزش عالی عضو یک خانواده هستند و در قالب شورای مدیریت استانی وظایف مشخص دارند.

انتهای پیام