شنبه 3 آذر 1403

نظرات برگزیده مخاطبین الف: تتلو نشانه نسل عصیان‌زده است / ای کاش در اقتصاد هم مانند فضایی پیشرفت می‌کردیم / چرا مراجع با سودجویان طب اسلامی مقابله نمی‌کنند

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
نظرات برگزیده مخاطبین الف: تتلو نشانه نسل عصیان‌زده است / ای کاش در اقتصاد هم مانند فضایی پیشرفت می‌کردیم / چرا مراجع با سودجویان طب اسلامی مقابله نمی‌کنند

بینندگان «الف» هر روز با ارائه نظرات خود در تکمیل و تعمیق محتوای ارائه شده مشارکت می کنند. بسیاری از این نظرات گویای دقت و توجه مخاطبان و داوری عمومی آن ها نسبت به وقایع روز است. گزیده‌ای از نظرات مخاطبین «الف» را ذیل سه مطلب پر بحث هفته به انتخاب تحریریه «الف» بخوانید.

انتشار یادداشتی با عنوان «نوری به چشم دوستان، خاری به چشم دشمنان...» درباره پرتاب ماهواره نور با نظرات متعدد مخاطبین الف همراه شد که تعدادی از آنها را می‌خوانید:

*ما شروع کننده جنگ نیستیم ولی باید بدونند اگر جنگی شروع بشه این دفعه خاتمه دهندش ما هستیم هر جوری که بخواهیم. و اینکه تا زمانی که کارهای علمی نکنیم و به اینها باج بدیم و چند تا آدم با چمدان های دلار بفرستیم تو کشورشون معلومه با ما دوست هستند ولی دیگه از این خبرها نیست. مگه فضارو آمریکا خریده؟! سطح معیشت مردم هم مربوط به داخل و فسادها و حقوق نجومی هاست که قابل اصلاح هست.

*ترس امریکا از این است که بجای ماهواره ایران داره با اینکارش موشک های دوربرد را تست و عملیاتی میکند

*هر ایرانی ازپیشرفت کشورش خوشحال می شه، اما دلیل این تعداد زیاد منفی چیه؟ چون باید در کناراین موفقیت ها شاهدپیشرفت اقتصاد هم باشیم، باید فکری به حال خودرو سازی فشل مملکت هم بشه، که مایه دق مردم شده وهر پیشرفت کشور در سایه عقب ماندگی آن دیده نمیشه وباهاش مقایسه میشه. یابد فکری به حال فرق بیش از بیست میلیونی حقوق کمترین وبیشترین حقوق بشه و.... وگرنه هیچ ایرانی از فضایی شدن کشور ناراحت نمیشه هیچ، که احساس غرور هم میکنه.

*(در پاسخ به کامنت بالا) خدا خیرت بدت حرف درست را زدی ولی مسئول اقتصادی اون دولت نئولیبرال هست که خودمون برای 8 سال انتخابش کردیم و واقعا دستاورد چشمگیری نداشت (به حز احیای دریاچه ارومیه به لطف بارندگی) و اونایی که رای دادند به اون فرد حالا به زمین و زمان شاکی هستند در حالیکه این وضع الان دستپخت خودشونه..

*ساخت موشک های بالستیک دور برد و پرتاب ماهواره به فضا نتیجه مدیریت جهادی است و مونتاژ پراید نتیجه مدیریت لیبرالی است.

*هیچ کشوری وجود ندارد که توانایی ساخت ماهواره و ماهواره بر را داشته باشد اما اینکار رو نکرده باشد حتی کشورهایی که نمیتوانند ماهواره بر رو بسازند میلیون ها دلار پول میدن تا ماهوارشون توسط کشورهایی که توانایی پرتاب رو دارند ارسال شود، یه زمانی مسخره میکردید آمریکا و... ماهواره می فرستند ما نمی تونیم اما حالا میگید ارزشی ندارد اگر ارزش نداشت اینقدر به غربی ها و اروپایی ها فشار نمیومد

*آمریکا هفتصد میلیارد دلار بودجه نظامی داره و صدها هزار بی خانمان! اونوقت میگن ایران چرا پول خرج بودجه نظامیش میکنه! در حالیکه بودجه نظامی ایران به نسبت کشورهای منطقه اصلا بالا نیست. یعنی میخوان ما ضعیف باشیم تا بهمون زور بگن ولی کور خوندن.

***

 انتشار یادداشتی با عنوان «شوخی "بارش بادمجان" بدتر از توصیه جدی به خوردن "ادرار شتر" بود؟!» با نظرات متعدد مخاطبین الف همراه شد که تعدادی از آنها را می‌خوانید: 

*واقعا برای من جای سوال هست و چقدر غصه خوردم که چرا مراجع محترم تقلید و حوزه های علمیه نظر صریح (تاکید میکنم صریح و واضح) خود را در این باره اعلام نمیکنند و با این افراد سودجود و لامذهب مقابله نمیکنند.

*زور هیچ کس به اینا نمیرسه به کجا وصل هستن خدا میدونه. اینا همونایی هستن که در حرم مطهر و شکستن

*در مورد ادرار شتر اطلاعی ندارم اما کتاب قانون بوعلی سینا 500 سال پیش در اروپا ترجمه شد اما در کشور خودمان 36 سال پیش ترجمه شد حذف طب سنتی در ایران از زمان قاجار شروع شد در حالیکه طب سنتی در درمان بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت موفق تر از طب رایج عمل کرده است.

*(در پاسخ به کامنت بالا) خیلی ها این دو رو قاطی میکنند. طب سنتی به شرط برخورد علمی و بروز کردن ارزش مطالعه و بررسی را دارد. استفاده هم باید بعد از بروز کردن و مطالعات جدید صورت بگیرد. ولی «طب اسلامی» نداریم. همش کلاهبرداری است.

*این روزها هرکسی به نوع خودش حرفهایی را می زند که باید پیرامون آن تحقیق شود مثل نوشیدن الکل یا ادرار شتر برای پیشگیری از عفونت در بدن ناشی از ویروس کرونا. در هندوستان عده ای گاو پرست ادرار گاو را می نوشند و در خیابانها می پاشند تا بدن خودشان و خیابانها را ضد عفونی کنند. روزنامه ها پر شده از توصیه برای خوردن این نوع غذا یا آن نوع میوه تا سالم بمانیم. اینکه چه کسی راست می گوید و چه کسی اشتباه می مند نیاز بررسی دقیق توسط مراحع علمی و تخقیقاتی است نه عوام.

*در این مدت کرونایی، شاهد کارهای سخیف و ناعقلانه به نام دین بوده ایم که نتیجه ای جز وهم و پایین آوردن منزلت آن نداشته است. در این بین، سکوت مسئولان عذر بدتر از گناه است.

***

«پس‌افکندهای نولیبرالیسم یا قربانی جامعه ایرانی؟» عنوان یادداشتی درباره تتلو بود که با نظرات مخاطبین الف همراه شد. برخی از این نظات را می‌خوانید:

*اینکه تتلو در میان انتخاب ادامه فعالیت هنری اش بدترین را که همان موسیقی فحاشی و لاابالی گری است انتخاب کرد حرف بسیار منطقی است که ربطی به حاکمیت ندارد و بدرستی نویسنده محترم دهها هنرمند کوچ کرده را نام می برد که این راه را نرفتند. تا اینجا درست اما چرا ما با موسیقی بد می کنیم که همه را فراری می دهیم. صدا و سیمای ما از موسیقی استفاده می کند اما وسایل و ادواتی که این صدای زیبا را در می آورند و هنرمندان آنها را نشان نمی دهد این که تقصیر حاکمیت است. چرا پروسته مجوز برای کارهای هنری بسیار دشوار است که همه را فراری می دهد. یادتان است که حبیب خواننده محبوب و متین از خارج برگشت و تا زمان مرگ اجازه خواندن پیدا نکرد. مرتضی پاشایی را یادتان رفته وقتی فوت کرد چه جمعیتی آمدند که حاکمیت غافلگیر شد. چه دوست داشته باشیم چه نداشته باشیم تتلو 5 تا 6 میلیون طرفدار از میان نوجوانان و جوانان کشورمان دارد.... حال سوال این است که آیا بهتر نبود کسی که جامعه بزرگی از آینده سازان کشور را رهبری می کند روی او سرمایه گذاری می کردیم و در داخل کشور مجوز فعالیت می دادیم تا از استانداردهای عرف جامعه خارج نشود؟ در مورد خود تتلو اگر گناه عوامل فرهنگی 20 درصد باشد در مورد علاقمندان او 80 درصد است

*همینطور که ربط دادن تتلو به ندادن مجوز غلط است ربط دادنش به نولیبرالیسم هم غلط است. در غرب هم رفتارهای بسیار خوب وجود دارد از جمله کمک های مالی بسیار زیاد ثروتمندان, پشتکارهای علمی و هنری و ورزشی و... و حمایت از حیوانات و محیط زیست و هم رفتارهای زشت و خشونت. نمی شود تتلو وار هر چیز بدی وجود دارد را به پای لیبرالیسم و نولیبرالیسم نوشت و خوبی هاش رو نه. در ایران به گونه ای از لیبراایسم حرف می زنن گویی اصلا اخلاق و قانونی در غرب وجود ندارد. نه خیر اقا حتی در همین غرب لیبرال از کسی که درامد بیشتر دارد خانه اجاره می دهد سود بانکی دارد در بورس سود دارد مالیات بیشتر می گیرن و به کسی که درامد کمتر دارد بیشتر کمک مالی می کنند مالیات هم کمتر می گیرن. من مانده ام با این سطح علمی سطحی که برخی در نقد لیبرالیسم قلم فرسایی می کنند ما چطور می خواهیم به مواجهه با ان برویم.

*تتلو و امثال تتلو نشانه های نسل عصیان زده هستند که به بی هدفی رسیده اند.

*در این مغرب زمین که ما زندگی میکنیم صدها تتلو دکان خودشان را دارند و هیچ رسانه جدی کاری به کارشان ندارد. عدم تحمل دیگری گرفتاری ما است باید یاد بگیریم که میشود موسیقی را گوش نداد و فیلمی را ندید خود را مشغول به چیزی کنیم که میپسندیم.

*تتلو بدبخت حتی گفت توبه کردم نماز خوند برای امام رضا خوند حتی انرژی هسته ای جوابش چی بود؟ احساس میکنم بعضیا عامدانه دوست دارن جوونها رو دین زده کنند

*وقتی سلایق گوناگون تحمل نشده و نسخه یکسان برای مردم پیچیده می شود، نتیجه کار این می شود.

*یکی از مشکلات این مردم و جامعه، امر و نهی حکومت و اجبار به پذیرش راهکارهایی است که ثابت شده نه تنها برای مردم و کشور فایده انچنانی نداشته بلکه منافعش در جیب عده ای از همان مبلغینش میرود و طبیعی است که امثال تتلو هم سر بلند کنند و نماد عده ای شوند همانگونه که سختگیری های پدر و مادر در خانواده ممکن است باعث طغیان فرزندان در برهه ای از نوجوانی گردد.