نفت در سراشیبی سقوط / بازار طلای سیاه سرد شد؟
بازار آشفته نفت، سرمایه گذاران را با نگرانی همراه کرده است و مشخص نسیت که آینده طلای سیاه چه خواهد شد.
نفت بعد از مدت ها ثبات قیمت و روند اندک افزایشی، در معاملات امروز با کاهش قیمت همراه بوده است و مشخص نیست که آینده طلای سیاه به کدام سمت پیش خواهد رفت.
قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بازار آسیا که سرمایهگذاران به نظاره تحولات دریای سرخ نشستند، تغییر چندانی نداشت.
بهای معاملات نفت برنت با 5 سنت معادل 0.1 درصد کاهش، به 81 دلار و 2 سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 12 سنت معادل 0.2 درصد کاهش، به 75 دلار و 45 سنت در هر بشکه رسید.
در پی حملات جدید به کشتیها در دریای سرخ که باعث تشدید نگرانیها نسبت به مختل شدن کشتیرانی شد و همچنین امیدها به کاهش نرخهای بهره آمریکا، معاملات نفت برنت روز گذشته با 2.5 درصد افزایش و شاخص نفت آمریکا با 2.7 درصد افزایش بسته شده بود.
با وجود وقایع اخیر، شرکتهای کشتیرانی بزرگ مانند مرسک و شرکت CMA CGM فرانسه، پس از تشکیل نیروی ویژه چند ملیتی در دریای سرخ، عبور کشتیهایشان از این منطقه را ازسرگرفتهاند.
پریانکا ساچدوا، تحلیلگر ارشد بازار شرکت فیلیپ نووا در این باره گفت: با وجود بسته شدن کانالهای کشتیرانی و تغییر مسیر کشتیها، اینکه عرضه جهانی تا چه حد متاثر شده است، همچنان جای بحث دارد.
شرکت Hapag Lloyd آلمان قرار است روز چهارشنبه درباره ازسرگیری عبور کشتیهایش از دریای سرخ، تصمیم بگیرد.
چشم انداز ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه هم همچنان فضای بازار را تحت تاثیر قرار میدهد. هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی روز سه شنبه به خبرنگاران گفت: جنگ در غزه برای ماههای زیادی ادامه خواهد داشت.
عاملی که کاهش قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه را محدود کرد، گمانهزنی بازارها درباره احتمال اقدام فدرال رزرو آمریکا برای کاهش نرخهای بهره در سال 2024 بود. نرخهای بهره پایینتر، هزینههای استقراض را کاهش داده و میتواند از رشد اقتصادی و تقاضای بیشتر برای نفت حمایت کند.
در نظرسنجی اولیه رویترز در روز سه شنبه، تحلیلگران پیش بینی کردند ذخایر نفت آمریکا در هفته گذشته، 2.6 میلیون بشکه کاهش پیدا کرده اما ذخایر بنزین و سوختهای دیگر رشد کرده است.
گزارشهای گروه صنعتی موسسه آمریکن پترولیوم و اداره اطلاعات انرژی آمریکا، به ترتیب در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه منتشر خواهد شد که به دلیل تعطیلات کریسمس، یک روز دیرتر از زمان معمول است.
توجه به نفت در دویت سیزدهم
توجه به دیپلماسی انرژی یکی از وجوه عملگرایانه در راهبردهای کلان دولت سیزدهم و وزارت نفت بوده واین بدان معنی است که تغییر ریل در راهبرد دیپلماسی انرژی ایران بهوضوح رخ داده است، برنامههایی که در ابتدای دولت وزارت نفت ارائه کرده بود ذیل بخش بازاریابی و فروش نفت، گاز، میعانات گازی و فرآوردههای نفتی به مواردی همچون ایجاد تنوع در روشهای فروش نفت و فرآوردههای نفت و گاز، استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی داخلی و سایر دستگاههای اجرایی در فروش نفت خام، توجه ویژه به تجارت گاز بالاخص سوآپ و واردات و تعیین تکلیف قرارداد واردات گاز از کشور ترکمنستان و پیگیری تمدید قراردادهای گازی که در چهار سال آینده بود.