چهارشنبه 3 بهمن 1403

نقش امام سجاد (ع) در زنده نگه داشتن واقعه کربلا بی بدیل است / امام چهارم، پایه گذار تمدن علمی اسلامی برای امامین بعدی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
نقش امام سجاد (ع) در زنده نگه داشتن واقعه کربلا بی بدیل است / امام چهارم، پایه گذار تمدن علمی اسلامی برای امامین بعدی

حجت الاسلام علی صادق بیگی گفت: با بررسی دقیق در واقعه عاشورا و سیره امام سجاد (ع) در می یابیم که امام چهارم در جاویدان ماندن این نهضت و قیام خونین که تا ابد در ذهن و جان بشریت نقش بسته است نقش بسیار مهم و اثر گذاری داشته اند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار "تیتریک" گفت: با بررسی دقیق در واقعه عاشورا و سیره امام سجاد (ع) در می یابیم که امام چهارم در جاویدان ماندن این نهضت و قیام خونین که تا ابد در ذهن و جان بشریت نقش بسته است نقش بسیار مهم و اثر گذاری داشته اند و البته از عهده این مسئولیت و رسالت به خوبی بر آمده اند.

حجت الاسلام علی صادق بیگی ادامه داد: امام سجاد با توجه به مصلحت الهی در واقعه عاشورا بیمار شدند که همین بیماری باعث شد که ایشان را نکشند و این ذخیره امامت باقی بماند تا شیعه بی رهبر نباشد.

وی افزود: بعد از حادثه عاشورا، اسراء به کوفه و سپس به شام فرستاده شدند و امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) در فرصت هایی که به وجود می آمد سخنرانی کردند و پیام کربلا را به همگان رساندند. آنها مظلومیت امام حسین (ع) و یاران با وفایشان و ظلم هایی که دشمنان یزیدی در حق ایشان انجام دادند را بیان کردند، این افشاگری های امام سجاد و حضرت زینب توطئه یزید که خواری اهل بیت بود را خنثی کرد و قضیه به سود اهل بیت تغییر کرد.

این کارشناس تصریح کرد: امام سجاد در طول زندگی از روش های مختلفی استفاده کردند تا واقعه جان سوز کربلا به فراموشی سپرده نشود. این اقدامات آثار و پیامدهایی به همراه داشت که از آن جمله می توان به تنفر مردم از امویان، قیام مختار، توابین و قیام های مختلفی که نشأت گرفته از قیام امام حسین بودند اشاره کرد.

صادق بیگی ادامه داد: دوران امامت امام سجاد دوران بسیار سختی بر جامعه اسلامی شیعی بوده است که قبل از آن کمتر بوده است گرچه کلید این شرایط بعد از رحلت پیامبر (ص) زده شد. اما پس از واقعه کربلا اوضاع سیاسی مسلمانان دگرگون شده بود. مدینه به عنوان شهر مسلمان ها به کانون فساد و فحشا تبدیل شده بود و به لحاظ سیاسی نیز جهان اسلام در آشفتگی و التهاب و نابسامانی به سر می برد.

وی افزود: در چنین شرایطی امام سجاد (ع) مبارزات خود را در قالب دعا و نیایش دنبال کردند که مجموعه فرمایشات ایشان در کتاب صحیفه سجادیه و رساله الحقوق جمع آوری شده است.

این کارشناس تاکید کرد: امام سجاد روشی را انتخاب کردند که توانستند دوران تاریک اسلام را به دوران تمدن اسلامی تبدیل کنند و به گونه ای عمل نمودند که توانستند آن خفقان سیاسی که بر جامعه حاکم بود و آن جامعه فاسد را به جامعه ای تبدیل نمایند و تحویل امام باقر (ع) دهند که در مکتب امام پنجم هزاران شاگرد شرکت می کردند. در واقع جامعه علمی امام باقر و امام صادق را امام سجاد آماده نمودند و تمدن علمی اسلامی را امام سجاد برای امامین بعدی خودش فراهم نمودند.

صادق بیگی ادامه داد: با بررسی واقعه کربلا و سیره امام سجاد (ع) می توان گفت که اگر امام سجاد و حضرت زینب نبودند که پیام آزادگی و عزت قیام کربلا را به گوش همگان برسانند این قیام به فراموشی سپرده می شد و خون پاک آن ها به هدر می رفت.

وی تصریح کرد: خون امام حسین و یارانشان ریخته شد تا به همگان درس آزادگی و زیر بار ستم نرفتن و معنویت گرایی را بیاموزند و خون و پیام در هر انقلابی مکمل یکدیگر و مانند دو بال برای پروازند. ارزش پیام رسانی کمتر از شهادت نیست. شهادت امام حسین و فداکاری اصحاب و اسارت اهل بیت ایشان جمال زیبای حقیقت و انسانیت را نشان داد و دل ها را به عالم معنی متوجه ساخت که انسانیت غیر از این اندام های ظاهری است.

این کارشناس در خاتمه خاطر نشان کرد: در اثر روشنگری های امام سجاد و خاندانش و بیدار کردن اذهان و اندیشه های در غفلت فرورفته، آثار و نتایج پر باری همچون به هلاکت رسیدن بسیاری از قائلین امام حسین (ع) را در پی داشت تا این قیام جاودان بماند و هرچه عزاداری و تامل در حادثه کربلا بیشتر شود اثر قیام در قلب مردم بیشتر نفوذ می کند و مردم هرچه به سوی هدف امام حسین (ع) که اصلاح امور مردم و امر به معروف ونهی از منکر است می روند و حرکت اصلاحی به سمت یاری مظلومان و گذشت از مال و جان در راه خدا بیشتر می شود.

انتهای پیام /

نقش امام سجاد (ع) در زنده نگه داشتن واقعه کربلا بی بدیل است / امام چهارم، پایه گذار تمدن علمی اسلامی برای امامین بعدی 2