دوشنبه 1 بهمن 1403

نقش انبارهای عمومی ایران در تعاملات اقتصادی ایران و عراق

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
نقش انبارهای عمومی ایران در تعاملات اقتصادی ایران و عراق

مدیر انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران از حضور این مجموعه در بیش از 10 گمرک مهم مرزهای غربی کشور که ارتباط مستقیم با کشور عراق دارند خبر داد.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مهدی ذوقی، به تشریح حضور مجموعه انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران در مرزهای کشور و تاثیر مثبت آن در دستیابی به اهداف تعیین شده در تعاملات اقتصادی کشورهای ایران و عراق پرداخت و بیان داشت در پی هدف گذاری های دولت برای ارتقاء سطح همکاری های اقتصادی ایران و عراق، مجموعه انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران اقدامات موثری را انجام داده و همواره خود را مکلف به اجرای دقیق برنامه های بالادستی می‌داند. در این راستا از تمام توان و ظرفیت خود استفاده خواهد نمود.

مدیرعامل انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران با اشاره به سفر اخیر برخی از مسئولین کشور عراق به ایران و مذاکرات صورت گرفته، گفت: در پی گفتگوهای اقتصادی انجام شده بین ایران و عراق این شرکت بدلیل همکاری مستقیم با گمرک جمهوری اسلامی ایران و استقرار در مرزهای بین دو کشور به عنوان بزرگترین اپراتور لجستیکی ج. ا. ا، خود را به عنوان یکی از بازوهای اجرایی کشور در به ثمر رسیدن این مذاکرات و همچنین تحقق و اجرای کریدورهای بین المللی و منطقه‌ای دانسته و با تدابیر همیشگی و دقیقی که از سوی مدیران گمرک جمهوری اسلامی ایران و... صورت گرفته است امیدواریم شاهد رشد تعاملات و افزایش فعالیت های اقتصادی کشور با کشور عراق باشیم.

وی همچنین از حضور شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران در بیش از 10 گمرک مهم مرزهای غربی کشور که ارتباط مستقیم با کشور عراق دارند خبر داد و گفت: این شرکت با استقرار در گمرکات مهران، پرویزخان، باشماق، شیخ صله، خسروی، شوشمی، سومار، سردشت، تمرچین و سنندج ضمن اشتغال زایی بومی که خود یکی از شعارها و برنامه‌های دولت بوده است، توانسته با بهره مندی از تجربه، تخصص و بکارگیری تجهیزات بروز در زمینه تخلیه و بارگیری و ارائه خدماتلجستیکی خود در آن مناطق، گامی بسیار موثر در اجرایی شدن برنامه های اقتصادی ایران با کشور عراق بردارد.

وی ادامه داد، طبق آمارهای منتشر شده از ابتدای کار دولت سیزدهم میزان تجارت ایران و عراق 15 درصد رشد داشته و در این مدت بیش از 26 میلیون تن کالا به ارزش 10 میلیارد دلار بین ایران و عراق تبادل شده است. همچنین در برنامه هفتم توسعه، ترانزیت 50 میلیون تن کالا از کشور هدفگذاری شده است که با یک نگاه جامع به این آمارها می توان به نقش پر رنگ و تاثیرگذاری مجموعه انبارهای عمومی و خدمات گمرکی به عنوان بزرگترین اپراتور لجستیکی کشور به واسطه حضور خود درحدود 60 نقطه استراتژیک تجاری و اقتصادی کشور پی برد که پیاده سازی اصول و استانداردهای بین المللی لجستیکی (بیمه، حمل و نقل، بسته بندی، خدمات ارزش افزوده روی کالا و...) و انبارداری در این شبکه گسترده در تمام پهنه کشور از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب، آن را تبدیل به مجموعه استراتژیک برای تحقق اهداف مبتنی بر کریدورهای منطقه ای و بین المللی و راهگذرهای ترانزیتی کشور نموده است. این شرکت طبق اهداف و سیاست گذاری گمرک جمهوری اسلامی ایران ارائه خدمات می نماید.

ذوقی گفت: انبارهای عمومی و خدمات گمرکی ایران در حال حاضر با ارتقاء دانش سرمایه های انسانی خود و با به کارگیری از شیوه های نوین علم انبارداری و بالابردن توان خدمات لجستیکی خود، رشد چشمگیری داشته و با افزایش تعاملات و همکاری های خود با سازمان‌ها و نهادهای همجوار، خود را به تجهیزات و نرم افزارهای جدید و کارآمد مجهز نموده و در حال حاضر نیز در آخرین اقدامات رو به جلوی خود مشغول پیاده سازی نظام کنترل کیفیت و مجهز نمودن انبارهای خود به تجهیزات دستیابی سریع به اطلاعات و مشخصات کالا می باشد که این امر از یک سو موجبات رضایت سازمان های نظارتی و از سوی دیگر موجب رضایت فعالان اقتصادی گردیده است.