نقش بانوان در نشر و حفظ اسلام بسیار برجسته است
قم - مرجع تقلید شیعیان گفت: نقش بانوان در نشر و حفظ اسلام بسیار برجسته است چنانچه حضرت زهرا (س) با ایراد خطبه از مقام ولایت پشتیبانی نمود و حقانیت اهل بیت (ع) را به جهانیان شناساند.
قم - مرجع تقلید شیعیان گفت: نقش بانوان در نشر و حفظ اسلام بسیار برجسته است چنانچه حضرت زهرا (س) با ایراد خطبه از مقام ولایت پشتیبانی نمود و حقانیت اهل بیت (ع) را به جهانیان شناساند.
به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله نوری همدانی از مراجع تقلید به مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و بزرگداشت مقام مادر یاداشتی را منتشر کردند که متن کام آن به شرح ذیل است:
«منزلت و جایگاه زنان در اسلام و حفظ کرامت انسانی زنان یکی از ویژگیهای مهم اسلام میباشد. در بسیاری از جوامع تا پیش از بعثت رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) دیدگاه نادرستی نسبت به زنان وجود داشت و زنان از کرامت انسانی و بسیاری از حقوق محروم بودند، این دین مبین اسلام بود که مقام و منزلت فردی و اجتماعی بسیار خوبی برای زنان ترسیم نمود و بسیاری از سنتهای باطل و خرافات پیشینیان را باطل عنوان کرد، دیدگاه اسلام درباره زن همراه با تکریم و کرامت انسانی بوده است.
واجب بودن تکریم مقام مادران، زنان و دختران در معارف اسلامی و فرهنگ اهل بیت (علیهم السلام) نمونه بارزی از تکریم بانوان است. رسول گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) از بدو تولد حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) به ایشان همواره با دید احترام و کرامت مینگریست و به ایشان علاقه شدیدی داشت، به طوری که هرگاه حضرت فاطمه (سلام الله علیها) وارد مجلس میشدند پیامبر (صلی الله علیه و آله) به احترام ایشان از جا بر میخواست و ایشان را در جایگاه خود مینشاند. تکریم زن و تجلیل از مقام مادر در روایات و سیره اهل بیت (علیهم السلام) فراوان به چشم میخورد و این یکی از ویژگیهای مهم اسلام میباشد.
نقش بانوان در نشر و حفظ اسلام بسیار برجسته میباشد چنانچه حضرت زهرا (سلام الله علیها) با ایراد خطبه از مقام ولایت و امامت پشتیبانی نمود و یا حضرت زینب کبری (علیها السلام) با خطبههای غرا خویش در شام و کوفه اسلام ناب محمدی و حقانیت اهل بیت (علیهم السلام) را به جهانیان شناساند و اسلام را احیا نمود. امروز هم مادران شهیدان و زنان مومنه از سیره این بزرگواران پیروی میکنند و از اسلام و انقلاب دفاع میکنند.
نقش محوری زنان در تحکیم خانواده و تأثیر برجسته آنان در تربیت فرزند یکی از ویژگیهای مهم زنان است. امروز دشمنان اسلام و مخالفان نظام، حجاب و عفاف را هدف قرار داده اند و با استفاده از فضای مجازی و شبکههای ماهوارهای سعی در ضربه زدن به بنیان خانواده و بی هویت کردن و جدا نمودن زنان از جامعه و نظام مقدس جمهوری اسلامی را دارند. بنابراین باید مراقب این نقشهها و تهدیدات دشمن برای ضرب زدن به فرهنگ حجاب و عفاف و ترویج بیحجاب در جامعه و تخریب بنیان خانواده باشیم.
امروز گسترش فرهنگ حجاب و عفاف، معرفی سبک زندگی اسلامی و بیان الگوهای مناسب برای بانوان در زمان کنونی در جهت تحکیم بنیان خانواده بسیار ضروری است. دین اسلام از آغاز با کرامت و احترام به زنان نگاه نموده است و امام (راحل) در تجلیل و تقدیر مقام زن فرمودند: مرد از دامن زن به معراج میرود و ما میبینیم با پیروزی انقلاب اسلامی زمینه حضور زنان در عرصههای مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی بوجود آمد. زنان مسلمان در زمان حاضر باید نسبت به مسئولیتهای فردی و اجتماعی خویش بر اساس معارف اسلامی و الگوی فاطمی (علیها السلام) آگاه باشند. امروز لازم است با برنامه ریزی دقیق و کارآمد و تبلیغات مناسب بر اساس معارف اسلام و فرهنگ فاطمی به دنیا مقام و منزلت حقیقی زن مسلمان شناسانده شود.»