نقض قطعنامه 2231؛ دستمایه آمریکا برای لاپوشانی عجز مقابل سپاه / هژمونی ایران با ماهواره نظامی نور در جهان تثبیت شد
رضا جلالی گفت: ایران یکی از قدرت های هژمون منطقه خاورمیانه، غرب آسیا و شرق مدیترانه محسوب می شود و با منافع غرب در خاورمیانه یا حق وتوی آمریکا در سازمان ملل در تعارض است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یک کارشناس مسائل نظامی در تحلیل پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نور، در گفتگو با خبرنگار تیتریک، گفت: یکی از عوامل اصلی منابع حقوق بین الملل قلمرو سرزمینی است که به 4 نوع خشکی، دریایی، هوایی و ماورای جو یا اتمسفر تقسیم می شود.
رضا جلالی با اشاره به اینکه فضای زمین یا برجستگی محلی که از نقطه نظر نظامی سطح زمین محسوب می شود تا تا 83 مایل که هر مایل 1603 متر است قلمرو هوایی نامیده می شود و از 83 مایل به بالا ماورای جو یا فضای اتمسرفی نام دارد. وی اظهار داشت: کشورهایی که در جهان توانسته اند در زمینه پرتاب ماهواره از ماورای جو یا ماورای نیروی هوایی استفاده کنند تقریبا 10 کشور از 194 کشور دنیا هستند، البته جمهوری اسلامی سال گذشته دو ماهواره از طرف وزارت آی سی تی پرتاب کرد که آذری جهرمی درباره دلایل شکست آن گفت در 12 ثانیه آخر که سوخت یا توان موتور ماهواره باید افزایش پیدا می کرد تا به سرعت مورد نظر دست پیدا کند، این اتفاق نیفتاد. جلالی با اشاره به اینکه هفته گذشته سپاه پاسداران اولین ماهواره نظامی کشور را با عنوان "نور" پر تاب کرد و سر و صدای زیادی را در کشورهای دنیا به دلایل مختلفی به وجود آمد، تصریح کرد: برای ابرقدرت های دنیا پذیرش پرتاب ماهواره نظامی از سوی ایران سخت بود. وی گفت: کشورهای مدعی دنیا اعلام کردند به دلیل ناکامی که وزارت آی سی تی داشت طبیعتا ایران از عهده ماهواره نظامی که پرتاب و ماموریت آن سخت است بر نمی آید زیرا نور قرار بود 100 کیلومتر بالاتر از ماهواره مخابراتی سال گذشته، ثبت شود. جلالی با اشاره به اینکه خوشبختانه اقدام تحسین برانگیز سپاه مورد پذیرش واقع شد و ماهواره های جهانی در مدار قرار گرفتن "نور" را رصد کردند، افزود: به دنبال پرتاب ماهواره نور، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که این مهم مغایر با قطع نامه های تنبیهی شورای امنیت و کسانی است که تحریم را علیه ایران کلید زده اند. وی اظهار داشت: کشورهای غربی معتقدند ایران بر خلاف قطع نامه های ابلاغی سازمان ملل متحد مبتنی بر قطع نامه شورای امنیت یا همان 2231، عمل کرده و اعضای دائم و غیر دائم رای داده اند که ایران نمی تواند به موشک های بالستیکی که حمل کلاهک هسته ای داشته و قاره پیما هستند دست پیدا کند. جلالی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران با پرتاب ماهواره نور نام خود را در باشگاه پرتاب ماهواره نظامی (فضایی) ثبت کرد، تصریح کرد: اقدام سپاه برای آمریکا، فرانسه و انگلیس که اعضای دائم شورای امنیت محسوب می شوند و حق وتو دارند، منهای روسیه و چین که به واسطه منافع اقتصادی سعی کردند با ایران همگام باشند ناخوشایند بود. وی گفت: پس از پرتاب ماهواره نور وزارت خارجه و سخنگوی دستگاه دیپلماسی آمریکا، فرانسه و انگلیس اعلام کردند که یقینا پرونده ایران را به واسطه تخطی از قطع نامه های صادره، روی میز شورای امنیت خواهند گذاشت و در اولین جلسه شورای امنیت عکس العمل نشان می دهند. دکتری روابط بین الملل در خاتمه خاطر نشان داشت: ایران یکی از قدرت های هژمون منطقه خاورمیانه، غرب آسیا و شرق مدیترانه محسوب می شود و با منافع غرب در خاورمیانه یا حق وتوی آمریکا در سازمان ملل در تعارض است، لذا اقدامات کشور ما می تواند امید را برای کشورهای هم پیمان و مخالفت را برای کشورهای مخالف ایران به همراه داشته باشد.انتهای پیام /