نمره مردودی مدیریت پروازهای اربعین / بازار داغ وعده و زوار سرگردان
در حالی که برنامه ریزی های سازمان هواپیمایی برای برگزاری پروازهای اربعین از 28 شهریور امسال بود، اما همچنان بیشتر شرکت های هواپیمایی از فروش بلیت به زائران خودداری می کنند.
در حالی که برنامه ریزی های سازمان هواپیمایی برای برگزاری پروازهای اربعین از 28 شهریور امسال بود، اما همچنان بیشتر شرکت های هواپیمایی از فروش بلیت به زائران خودداری می کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس برنامه ریزی های انجام شده قرار بود پروازهای اربعین با نرخ مشخص بلیت (5 میلیون تومان برای پروازهای دو طرفه تهران - نجف و 3.2 میلیون تومان برای پروازهای یک طرفه) در بازه زمانی 28 شهریور تا 10 مهر برگزار شود که به دلیل ناهماهنگی برخی ایرلاینها، این برنامه نه در بخش رعایت زمان آغاز فروش بلیت و نه در بخش رعایت نرخها، یا اجرایی نشد یا با حداقل الزامات مقرر در مصوبات سازمان هواپیمایی کشوری از سوی تعدادی از ایرلاینها روبه رو شد.
در حال حاضر هیچ یک از مقامات مسئول در سازمان هواپیمایی کشوری حاضر به پاسخگویی نیستند؛ حال آنکه بیشتر مسافران و زائران در بلاتکلیفی به سر میبرند و منتظرند تا رسانهها اخبار مرتبط با پروازهای اربعین را اطلاع رسانی کنند؛ ولی دستگاه سیاست گذار صنعت هوانوردی از پاسخگویی رسمی در خصوص آخرین تصمیمات پروازهای اربعین و مشکلاتی که زائران برای خرید بلیت دارند طفره میرود.
سرگردانی زائران تا پاسی از شب در آژانسها
برخی زائران به خبرنگار مهر گفتند که دیشب تا پاسی از شب در برخی آژانسهای مسافرتی ساعتها منتظر مانده اند اما دست خالی به خانه بازگشته اند.
هنوز هیچ مرجعی تعداد نهایی پروازهای عادی و فوق العاده اربعین را اعلام نکرده است. طبق توافقهای ایران و عراق در سالهای اخیر، تعداد پروازهای هفتگی ایران و عراق 120 پرواز در نظر گرفته شده است از آنجایی که برای اجرای مراسم اربعین حسینی (ع) نیاز به تعداد پروازهای بیشتری وجود دارد، ایرلاینها باید عوارضی با عنوان رویالیتی به ازای هر پرواز 2 هزار دلار را به دولت عراق پرداخت کنند که با نرخ هر دلار 25 هزار تومان بیش از 50 میلیون تومان میشود و عملا رقم نسبتا قابل توجهی به قیمت هر بلیت افزوده خواهد شد.
حذف عوارض رویالیتی منوط به مذاکره سازمانهای هواپیمایی کشوری ایران و عراق و پیگیری وزارت امور خارجه است که مشخص نیست این مذاکرات به نتیجه رسیده است یا خیر.
از نظارت میدانی خبری نیست؟
رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی نیز شب گذشته در توییتی از نظارت بر فروش بلیت پروازهای اربعین از سوی شرکتهای هواپیمایی و استقرار ناظر این پروازها در فرودگاه امام خمینی (ره) و دفاتر فروش بلیت خبر داد.
نظارتی که بنظر میرسد باید به مرحله فروش بلیت تعمیم داده شود چرا که هم اکنون مشکل اصلی در مرحله خرید بلیت است و انجام نظارت در فرودگاه امام خمینی (ره) گرهای از مشکل جدی زائران برای خرید بلیت باز نخواهد کرد.
یکی از مسئولان سازمان هواپیمایی کشوری عصر دیروز در پاسخ به تماسها و پیگیریهای متعدد خبرنگار مهر بصورت غیررسمی گفت: فروش بلیت 5 میلیون تومانی در دفاتر مرکزی دو ایرلاین آغاز شده است و فروش یکی از ایرلاینها هم تا ساعاتی دیگر آغاز میشود. خبرنگار مهر بلافاصله با دفتر فروش مرکزی یکی از ایرلاینهای مذکور تماس گرفت و اپراتور گفت: فروش بلیت 5 میلیونی هنوز شروع نشده است.
یک مقام مسئول در ایرلاین دوم هم به خبرنگار مهر بصورت غیررسمی گفت: همه سهمیه ما بصورت چارتری به فروش رفته و در حال حاضر بدنبال دریافت مجوز برای برقراری پرواز فوق العاده هستیم و در صورت صدور مجوز، باز هم بلیت عرضه خواهیم کرد!
بنظر میرسد نظارت میدانی بر عملکرد ایرلاینها در این زمینه وجود ندارد و اظهارات رسمی مسئولان بر مبنای وعدههایی است که ایرلاینها در جلسات مطرح میکنند.
قیمت بلیت پروازهای رفت اربعین / تهران - نجف
در حال حاضر برای پرواز فردا چهارشنبه 31 شهریور تهران - نجف صرفا ایران ایرتور یک نفر صندلی آن هم در کلاس بیزینس یک طرفه با قیمت 6.5 میلیون تومان برای فروش دارد. فلای دوبی نیز پرواز 31 شهریور تهران - نجف را 15 میلیون تومان عرضه کرده است.
پنج شنبه 1 مهر نیز ایران ایرتور بلیت 3.3 میلیون تومانی و ترکیش ایر 14.5 میلیون تومانی در حال عرضه دارند.
جمعه 2 مهر فلای دوبی بلیت تهران - نجف را 20 میلیون تومان میفروشد.
یکشنبه 2 مهر قشم ایر دو پراز برای ساعتهای 10 صبح و 23 به قیمت 3.2 میلیون تومان دارد.
دوشنبه 5 مهر (روز اربعین حسینی (ع)) کیش ایر برای 7 صبح پرواز تهران - نجف را 3 میلیون و 150 هزار تومان بلیت سیستمی عرضه کرده است.
وارش برای ساعت 5 صبح، 10:30 صبح و 16 بلیت سیستمی پرواز تهران - نجف به قیمت 3.2 میلیون تومان دارد.
قشم ایر نیز برای ساعات 5 و 10:15 صبح بلیت چارتری 3.2 میلیون تومانی به فروش میرساند.
معراج هم بلیت چارتری بیزینیس 6.3 میلیون تومانی برای پرواز 18:15 تهران - نجف عرضه میکند.
سه شنبه 6 مهر (یک روز بعد از اربعین حسینی (ع)) قشم ایر 3 پرواز تهران - نجف به نرخ 2.2 میلیون تومان و با یک میلیون تومان پایینتر از نرخ مصوب سازمان هواپیمایی کشوری دارد.
معراج نیز 3 پرواز به نرخ 3.1 میلیون تومان و کیش ایر یک رواز با قیمت 3.1 میلیون تومان برای تهران - نجف در همین روز (6 مهر) دارند.
چهارشنبه 7 مهر قشم ایر یک پرواز تهران - نجف به قیمت 1.99 میلیون تومان و معراج یک پرواز بیزینس با بلیت چارتری با قیمت 6.2 میلیون تومان دارند.
پنجشنبه 8 مهر نیز قشم ایر دو پرواز با قیمتهای 2 میلیون تومانی و کیش ایر پرواز ساعت 7 صبح تهران - نجف را به قیمت 2 میلیون تومان و ساعت 13:30 را به قیمت 3 میلیون و 150 هزار تومان میفروشد.
معراج هم برای همان روز (8 مهر) بلیت چارتری کلاس بیزینس ساعت 18:15 تهران - نجف را 6 میلیون و 250 هزار تومان به فروش میرساند.
پروازهای برگشت نجف به تهران
برای پروازهای نجف به تهران نیز در روز پنجشنبه 1 مهر، قشم ایر دو پرواز به قیمتهای 690 و 710 هزار تومان دارد.
کیش ایر نیز یک پرواز با نرخ بلیت 725 هزار تومان و معراج دو پرواز به قیمتهای 833 و 857 هزار تومان دارند.
در همان روز (1 مهر) آسمان بلیت چارتری کلاس بیزینس نجف - تهران را 1 میلیون و 985 هزار تومان عرضه کرده است.
کیش ایر هم بلیت بیزینس نج - تهران 1 مهر را به صورت سیستمی و به قیمت 3.2 میلیون تومان میفروشد.
جمعه 2 مهر قشم ایر بلیت پرواز نجف - تهران را 1.2 تا 1و4 میلیون تومان به مسافران عرضه میکند اما معراج بلیت کلاس بیزینس را چارتری و به قیمت 3 میلیون و 176 هزار تومان عرضه کرده است.
کیش ایر نیز بلیت پرواز کلاس اکونومی را به صورت سیستمی و به قیمت 3.2 میلیون تومان میفروشد.
شنبه 3 مهر نیز بلیت نجف - تهران از سوی ایران ایرتور به قیمت 2.2 میلیون تومان عرضه شده است.
یکشنبه 4 مهر آسمان بلیت نجف - تهران را 3.2 میلیون تومان و معراج بلیت کلاس بیزینس را چارتری و 5.8 میلیون تومان میفروشند.
دوشنبه 5 مهر (روز اربعین) وارش و ایرتور بلیت نجف - تهران را سیستمی و 3.2 میلیون تومان عرضه کرده اند.
برای روزهای 6 تا 10 مهر نیز که روز پایانی بازه پروازهای اربعین است، بلیتهای برگشت نجف به تهران در دامنه قیمتی 3.2 میلیون تومان در حال فروش هستند.