نهال امید و نوید آیندهای روشن / در جشنواره بین المللی فیلم دانشجویی نهال چه گذشت؟
گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو - زهرا قربانی رضوان؛ هر سال زیر نظر معاونت فرهنگی دانشگاه هنر تهران تنها جشنواره بین المللی فیلم کوتاه دانشجویی کشور برگزار میشود. «جشنواره بین المللی نهال» با شروع سال 1400 به هفدهمین دوره خود رسیده و دانشجویان در بخشهای فیلم و انیمیشن کوتاه (داستانی، مستند، تجربی، سال اولی)، عکس و پوستر فیلم و فیلمنامههای کوتاه از سراسر کشور و جهان آثار خود را به...
گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو - زهرا قربانی رضوان؛ هر سال زیر نظر معاونت فرهنگی دانشگاه هنر تهران تنها جشنواره بین المللی فیلم کوتاه دانشجویی کشور برگزار میشود. «جشنواره بین المللی نهال» با شروع سال 1400 به هفدهمین دوره خود رسیده و دانشجویان در بخشهای فیلم و انیمیشن کوتاه (داستانی، مستند، تجربی، سال اولی)، عکس و پوستر فیلم و فیلمنامههای کوتاه از سراسر کشور و جهان آثار خود را به این جشنواره ارسال میکنند.
این جشنواره در سال 1382 به دبیری محمد حدادی شروع به کار کرده و اکنون به ایستگاه هفدهم خود به دبیری عماد حسینی رسیده است. جشنواره نهال میزبان فیلمهای کوتاه تمام دانشجویان از سراسر کشور است. از اهداف برگزاری این جشنواره میتوان به ایجاد فضایی مناسب برای تمام دانشجویان که آثارشان کمتر دیده شده است با در نظر گرفتن تمام سلایق و دغدغههای متفاوت اشاره کرد.
عماد حسینی در نشست خبری رونمایی از پوستر این دوره اعلام کرد: «فیلمهای برگزیده جشنواره نهال از تاریخ 5 تا 12 خرداد ماه در پلتفرم ودیو به صورت رایگان قابل مشاهده برای عموم علاقهمندان است. این جشنواره از میان 464 فیلم رسیده به بخش ملی تعداد 95 اثر را برای حضور در جشنواره برگزید. در بخش بین الملل از 485 فیلم کوتاه رسیده در نهایت 22 فیلم کوتاه انتخاب و به داوری گذاشته شدنند. در بخش فیلمنامه، عکس و پوستر هر کدام 100 اثر به دبیرخانه ارسال گردیده است. نهال امسال به فیلمنامه برگزیده این دوره بودجه حمایت ساخت را فراهم میکند.»
در اختتامیه این جشنواره مراسمی برای بزرگداشت استاد محمدرضا اصلانی برگزار گردید. در این بزرگداشت مستند پژوهشی در ارتباط با فعالیتهای استاد اصلانی که توسط تیم پژوهش نهال آماده شده بود به نمایش گذاشته شد. به گزارش روابط عمومی جشنواره مرکز گسترش سینمای مستند تجربی از اثر منتخب بخش مستند دوره هفدهم جشنواره نهال در اختتامیه تقدیر و از سازنده برای ساخت اثر بعدی حمایت خواهد کرد.
در میان لیست نامزدهای جشنواره نام فیلمهایی همچون گزارش یک اخراج، گوشت تلخ، سایکو، ماهکان بیشتر به چشم میخورد. در بخش بهترین بازیگر زن خانم زارا مولایی بازیگر فیلم «گزارش یک اخراج» موفق به دریافت جایزه شد. «گزارش یک اخراج» روایتی است از خبرنگاری که در بخش حوادث یک خبرگزاری سردبیر است. او در حال تهیه خبر درباره گروهی از کارگران اخراجی است، اما در انتشار این خبر به بن بست میخورد. «گزارش یک اخراج» توانست در بخشهای بهترین فیلمنامه و جایزه ویژه هیئت داوران را دریافت کند.
در بخش بهترین بازیگر مرد محمد علی کریمی بازیگر فیلم «گوشت تلخ» توانست جایزه این دوره از جشنواره را دریافت کند. «گوشت تلخ» روایتی از آشپز دانشگاه است که هر بار از آشپزخانه بصورت مخفیانه گوشت میدزد تا اینکه حراست متوجه کم شدن گوشتها میشود. این فیلم توانست دیپلم بهترین فیلم هفدهمین جشنواره نهال را ازآن خود کند. سکوت و شب در این فیلم فریاد میزنند و در آخر پایان بندی فیلم تماشاگر را غافلگیر میکند.
«ماهکان» به کارگردانی حسام حسینی و عباس حسین زاده موفق به دریافت جایزه بهترین کارگردانی و بهترین فیلم جشنواره شد. ضمن اینکه سید محمدرضا سجادی جایزه بهترین فیلمبرداری این فیلم را دریافت کرد. «ماهکان» داستان خانوادهای است که برای نجات پدر، دختر بچه 7 ساله خود را، مجبور به گردن گرفتن یک قتل میکنند.
در این میان «سایکو» از دیگر نامزدهای دریافت جوایز این دوره توانست دیپلم بازیگر مرد، بهترین تدوین را دریافت کند. در این فیلم زنی به همراه مردی جوان که دیوانه است به مقصد آسایشگاه روانی سوار تاکسی میشود. در میانه راه بین راننده و زن و مرد درگیریهایی شکل میگیرد و راننده عصبی میشود.
در این جشنواره شاهد کیفیت بالای فیلمهای ساخته شده بودیم. فیلمهایی که مضامین آنها به خوبی پرداخت شده بودنند و تعلیق و کشش در آنها به بهترین وجه ممکن دیده میشد. فیلمهایی که نوید آیندهای حرفه ایتر برای سینما و فیلم کوتاه ایران خواهد بود؛ و نهال امید و نوید آیندهای روشن را بیان میکنند. دانشجویانی که قدم در این مسیر گذاشته اند و در کنار هم جشنوارهای را تجربه میکنند.