نهضت جهانی صلیب سرخ را با فرهنگ عاشورا آشنا کردیم
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: برخی از مسئولان صلیب سرخ به پیادهروی و شعور حسینی علاقهمند شدند و دیگر از ترکیب «تجمع انبوه» برای توصیف آن استفاده نمیکنند.
پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر کشور با حضور در مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری با حجتالاسلام والمسلمین «احمد صالحی» دیدار و گزارشی از اقدامات، برنامههای این مجموعه در سال جاری به ویژه در زمینه خدمترسانی در ایام اربعین حسینی ارائه کرد.
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به حادثه تروریستی شاهچراغ و محکومیت این اقدام جنایتبار، در توضیح اقدامات هلال احمر گفت: در مراکز عمومی و شلوغ، به ویژه اماکن و معابر صعبالعبور، کانکسهایی طراحی و نصب شده و متناسب با فضای منطقه تعداد نیروی معین مستقر هستند. این طرح در اطراف حرم مطهر شاهچراغ هم اجرایی شده بود که پس از حادثه تروریستی، هلال احمر قبل از هر مرجعی به محل حادثه رسید.
کولیوند به معرفی موفق فرهنگ عاشورا و پیادهروی اربعین حسینی به صلیب سرخ جهانی اشاره کرد و گفت: برخی از مسئولان صلیب سرخ به این پیادهروی و شعور حسینی علاقهمند شدند و دیگر از ترکیب «تجمع انبوه» برای توصیف آن استفاده نمیکنند بلکه آن را «راهپیمایی اربعین» میدانند؛ گاهی در مسیر حرکت با تیم ایرانی همراهی میکنند و حتی رئیس فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ پیشنهاد آموزش مدیران عملیاتی صلیب سرخ در ایران و استفاده از فرصت راهپیمایی اربعین برای آموزش عملی و تجربی آنها را مطرح کرده است.
وی با مقایسه اقدامات ایام حج و اربعین گفت: در ایام حج برای 2 میلیون زائر تمام خدمات بهداشتی و پیشگیری و درمانی فراهم میشود، اما این تعداد در اربعین 20 میلیون نفر هستند که چندان هم در نحوه اسکان و تغذیه و رفتوآمد آنها دخالتی نمیشود، اما نکته جالب توجه این است که تعداد فوتی و بیمار زوار، در مراسم حج بیشتر از اربعین است.
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه در همه نقاط صفر مرزی با عراق و هر 100 کیلومتر تا نجف پایگاه امداد و نجات هلال احمر دایر شده است، به تبیین اقدامات جمعیت هلال احمر در تأمین اقلام دارویی مورد نیاز زائران پرداخت و گفت: هلال احمر جزو نخستین سازمانهایی بوده که در حوادث داخلی و خارجی حضور یافته است. در جریان زلزله ترکیه، سوریه، افغانستان و سیل پاکستان حضور فعالی داشتیم و توانستیم بسیاری از تولیدات ایران را در حوزه دارو، نساجی، چادر و بهداشتی به این کشورها صادر کنیم.
کولیوند با اشاره به تولید انواع پروتز (اندام مصنوعی) با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و اقدامات بینالمللی جمعیت هلال احمر گفت: ایران در 12 کشور بیمارستان و درمانگاه دارد که به ویترین تولیدات کشور تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه میان 192 کشور، جمهوری اسلامی دارای جایگاه بوده و دبیری جلسات و نوشتار و ابلاغ مصوبات با هلال احمر ایران است، درباره اقدامات اجتماعی هلال احمر هم توضیح داد: با کمک داوطلبان هلال احمر که 140 هزار نفر هستند، 100 هزار درخت در زیر 20 دقیقه در سراسر کشور کاشته شد و توانستیم رکورد دنیا را جابهجا کنیم.
کولیوند افزود: با همکاری کمیته امداد و در قالب «طرح یاس» برای زنان بیسرپرست اشتغال ایجاد کردیم و در این طرح 15 هزار سرپرست خانواده شناسایی شدند که در حال حاضر مشغول بهکار هستند و از پوشش کمیته امداد خارج و خودشان داوطلب هلال احمر شدند.
در این دیدار، رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری نیز با قدردانی از خدمات شایسته و مردمی صورت گرفته از سوی سازمان امداد و نجات هلال احمر، گفت: نگاه مردمی رئیس جمعیت هلال احمر و همکاران این مجموعه قابل تحسین و برای جامعه هدف این جمعیت که فارغ از سیاست و اعتقادات از این نهاد درخواست کمک دارند، امیدبخش است.
حجتالاسلام والمسلمین صالحی تصریح کرد: مسئولیتها و اقدامات هلال احمر در دولت سیزدهم صرفاً جنبه درمانی و پزشکی نداشته و جنبههای فرهنگی، اجتماعی و مقاومتی هم یافته است.
وی با اشاره به نزدیکی ایام اربعین و مسئولیت جمعیت هلال احمر در این برهه، تأکید کرد: نگاه رئیس جمعیت و مجموعه هلال احمر به مفهوم اربعین در دولت سیزدهم باید متناسب و در شأن رئیسجمهور اربعینی باشد و شاهد کاهش مشکلات مردم در این ایام و برگزاری اربعینی متفاوت باشیم.
باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون