دوشنبه 5 آذر 1403

نوای جان با استاد شجریان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نوای جان با استاد شجریان

تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توییتر، در وصف خسرو آواز ایران نوشت: «نوای جان با استاد شجریان».

سیدعباس صالحی در ادامه پیام توییتری خود این بیت شعر را تقدیم کرده است: راهی بزن که آهی بر ساز آن توان زد شعری بخوان که با آن رطل گران توان زد.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، سال گذشته نیز صالحی این شعر را تقدیم استاد شجریان برجسته‌ترین هنرمند عرصه آواز و موسیقی سنتی کشور کرده بود:

«بسا درد که بی‌شفای تو.... خاموش

بسا حرف که بی‌مگوی تو.... پنهان

بسا حضور که بی‌پیدای تو.... غایب.

داوود غریب ما!

دیری‌ست در این درد ستان

من واژه بسیار آورده‌ام به دعا

من دعا بسیار آورده‌ام به درد،

اما آدمی بی نام تو.... تنهاست

اما عشق بی مزامیر تو.... پرده پوش

اما جهان بی نی نوای تو.... خاموش.

داوودا...!

شبانه غمگین به خواب سحر

به آشیانه آفتاب برگردد،

اینجا مرغان گلو بریده به امید یکی روزنه

رو به روز،

آوازت می‌دهند هنوز!»

استاد شجریان در یک نگاه

استاد شجریان برجسته‌ترین هنرمند عرصه آواز و موسیقی سنتی کشور است و از وی با عنوان «خسرو آواز ایران» یاد می‌شود.

محمدرضا شجریان ملقب به خسرو آواز ایران از معتبرترین هنرمندان موسیقیایی جهان به شمار می آید؛ به طوری که سایت انجمن آسیا وی را پرآوازه‌ترین هنرمند موسیقی اصیل ایرانی، روزنامه ونکوورسان او را یکی از مهم‌ترین هنرمندان موسیقی جهان و همچنین رادیوی عمومی ملی (NPR) در 2010 میلادی وی را یکی از 50 صدای برتر جهان معرفی کرده‌است. بیشتر آثار محمدرضا شجریان در 30 سال اخیر، محصول کنسرت های متعددی است که وی در این سال ها در شهرهای مختلف ایران و چهار گوشه جهان برگزار کرد و همگی با استقبال کم نظیر و شورانگیز مردم هنردوست روبرو شد. به خصوص ایرانیان برون مرزی وی را به عنوان سفیر فرهنگی و هنری ایران، ارج نهادند.

آوازهای این دوره از فعالیت های هنری استاد، به نحو محسوسی با پختگی بیش تر همراه است. گو اینکه وسعت صدای وی کاهش نیافته، اما بلاغت جوانی به تدریج جای خود را به پختگی و نظم و هنجارهای جدید داده و به نظر می رسد که موسیقی او در این سال ها دلنشین تر شده است. صرف نظر از تغییرات بیولوژیکی حنجره و دیگر اندام های صوتی، این تحول مطلوب، از دانش گسترده‌تر موسیقائی و اجتماعی و اشراف بیش تر وی به ادبیات پارسی نشأت گرفته است. شجریان در 30 سال گذشته، آثار قابل توجهی آفریده که هر یک از آن ها با ویژگی های مطلوب و پیام های مخصوص، نزد صاحب دلان جایگاه والایی دارند. اما برخی از این آوازها، شهرت بیشتری پیدا کرده است که از آن جمله می توان به راست پنجگاه، مرکبخوانی نوا، بیداد، زمستان، معمای هستی، فریاد، عشق، سرو چمان. شب، سکوت وکویر، یاد ایام، دستان، سرو چمان اشاره کرد.

به گزارش ایرنا، بر اساس آخرین اطلاعیه بیمارستان جم، استاد محمد رضا شجریان از روز یکشنبه (13 مهر) با شرایط عمومی، قلبی و ریوی و تنفسی ناپایدار و افت سطح هوشیاری، افت فشار خون و پلاکت در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان جم بستری شده است.

استاد شجریان از 25 مرداد سال جاری به مدت 10 روز به دلیل افت سطح هوشیاری و شوک سپتیک در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان جم بستری شده بود. وی بهمن سال گذشته نیز به علت بروز مجدد اختلالات ریوی ناشی از بیماری قلبی در بیمارستان جم بستری شد و بامداد روز جمعه دوم اسفند 98 همایون شجریان فرزند وی با انتشار تصویری از نمایشگر علایم حیاتی پدر از دوستداران وی رفع نگرانی کرد.

*س_برچسب‌ها_س*
نوای جان با استاد شجریان 2
نوای جان با استاد شجریان 3