نوری قزلجه: امنیت غذایی با بهره گیری از توانمندیهای داخلی کشور محقق میشود
کرج - وزیر جهاد کشاورزی گفت: امنیت غذایی کشور با استفاده از توانمندیهای داخلی بخصوص کمک از دانش قابل توجهی که در کشور وجود دارد، محقق میشود.
کرج - وزیر جهاد کشاورزی گفت: امنیت غذایی کشور با استفاده از توانمندیهای داخلی بخصوص کمک از دانش قابل توجهی که در کشور وجود دارد، محقق میشود.
به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا نوری قزلجه ظهر دوشنبه در نشست با هیئت رئیسه و رؤسای دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج با بیان اینکه با استفاده از توانمندیهای داخلی میتوانیم از امنیت غذایی 100 درصدی عبور کنیم، افزود: باید بتوانیم با استفاده از این ظرفیتها و دانش برای تجاری سازی تولیدات و بالفعل سازی دانش تلاش کنیم.
وی اظهار کرد: حتی با این شرایط و ناترازی ها در انرژیها و تغییرات اقلیمی و فرسایش خاک میشود به امنیت غذایی برسیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به وجود آب شیرینی که سالانه بالغ بر 2 میلیارد مترمکعب از جنوب کشور خارج میشود، گفت: با استفاده از این آب میتوانیم میوههای گرمسیری که سالانه یک میلیارد دلار هزینه صرف واردات آن میشود را تولید کنیم.
نوری قزلجه افزود: ما کشاورزی را در حوزه اجرا، علم و دانشگاه و بازیگران آن به قدری به هم نزدیک میبینیم که اگر غیر از دانشگاه علوم پزشکی ساختاری مشابه آن تولید کنند باید بخش کشاورزی باشد که ارتباط کاری نزدیکی بین بخشهای آن است.
وی تصریح کرد: بر اساس آن سعی میکنیم ارتباطات را نزدیکتر کنیم که بخش اصلی آن در خواست و اراده طرفین است و بخشی هم نیاز به تدوین یک مقدماتی فراتر از ارادهها دارد که حتی بعضی از مواقع نیاز به قانون دارد.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: باید ارتباطات خیلی نزدیک شود که قابل تفکیک از هم نشود و همه در یک بخش تعریف شده ضمن اینکه برای این هدف باید زیرساختهایی هم ایجاد شود.
وی افزود: بعضی از مسیرها مثل تولید بذرهای هیبریدی این مسیر باید سریعتر طی شود که کمتر از 2 درصد نیاز است ولی بصورت تخصصی در سبزی و صیفی عدد زیادی است که باید چاره اندیشی شود.
نوری قزلجه اظهار کرد: این ارتباطات را باید با دنیا نیز داشته باشیم زیرا ارتباطات تکنولوژیکی کمک زیادی میکند بطوری که در بخش سنتی کشاورزی با کشورهای اتحادیه اروپا ارتباطاتی داشتهایم که به توسعه بخش کمک می کرده و این بخش نباید مشمول تحریم شود.
وی تاکید کرد: این ارتباطات باید با کمک دانشگاه و دانشمندان و در حوزه اجرایی هم با سازمان تحقیقات به صورت علمی و تکنولوژی افزایش یابد و هم افزایی ایجاد شود.