یک‌شنبه 30 دی 1403

نژادپرستی و بی‌عدالتی در قلب مدعی حقوق بشر

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
نژادپرستی و بی‌عدالتی در قلب مدعی حقوق بشر

به گزارش خبرنگار قضایی فارس، عطیه قشونی یک پژوهشگر حوزه حقوقی در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده است به موضوع نژاد پرستی و بی عدالتی در آمریکا پرداخته است.

وی نوشته است: شاید تا چند ماه گذشته سخن از افول ابرقدرتی چون آمریکا غیرقابل‌باور بود، اما حوادث اخیر سبب شده تا افول آمریکا و نظم لیبرال دمکراسی غرب بیش از پیش به واقعیت نزدیک شود. چالش اولیه آمریکا، مدیریت تبعیضآمیز 400 ساله در بحران کرونا بود، ترامپ با معیار قرار دادن میزان تحمیل هزینه بهداشت و عدم سودآوری مادی در مراقبت از بیماران برای جامعه، دستور منع بهرهمندی از امکانات بهداشتی سالمندان، افراد فلج مغزی و رنگین‌پوست را صادر کرد.

نتیجه این تبعیض به عنوان نمونه در شیکاگو که آفریقایی تبارها، 30 درصد از جمعیت آن را تشکیل میدهند، این بود که بیش از 70 درصد از قربانیان کرونا را رنگین‌پوستان تشکیل دهند. مدیریت ناکارآمد و ضعیف آمریکا در بحران کرونا چهره واقعی تمدن و فرهنگ غربی را بر همگان عیان کرد؛ اگرچه اعمال این تبعیضها در آمریکا، فقط علیه رنگین‌پوستان نبوده است؛ بلکه این مسئله شامل تهیدستان و اقشار کمبضاعت این جوامع میشود.

اکنون نیز شاهد دومین نشانه طوفانی درهم کوبیده شدن قدرت پوشالی آمریکا هستیم که در نتیجه اقدام نژادپرستانه پلیس در قتل وحشیانه جورج فلوید بهعنوان یک رنگین‌پوست، شکل گرفته است و نشاندهنده تبعیض سیستماتیک در این کشور مدعی رعایت حقوق بشر است.

برگ‌های تاریخ تبعیض نژادی آمریکا در حالی ورق می‌خورد که آمریکا با قتل جورج فلوید که تنها یکی از صد‌ها سیاه‌پوست آمریکایی است که سالانه توسط پلیس این کشور به صورت وحشیانه کشته می‌شود، بار دیگر نژادپرستی ساختاری و تبعیض را به اوج خود رسانده و با برخورد نژادپرستانه‌اش جهان را به شگفتی واداشته است و ثابت کرده که می‌تواند انسانیت را در سکوت سازمان‌های بین‌المللی مدعی حقوق بشر زیر پای خود لگدمال کند.

این بار رفتار نژادپرستانه و بی‌عدالتی آمریکا از دیدگان مردم جهان و شبکه‌های اجتماعی پوشیده نماند تا جهانیان نظاره‌گر وحشیگری ساختاری آمریکایی‌ها باشند. امروز فشاری که مدیریت نابرابر و نظام معیوب اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی آمریکا و رفتارهای دوگانه بر گردن سیاه‌پوستان وارد کرده، آتش زیر خاکستر سالیان طولانی تبعیض را روشن کرد و موج گسترده خشونت و اعتراض به نابرابری چندوجهی در سیستم حقوقی را در آمریکا به راه انداخته است، به گونه‌ای که هژمونی اهریمنی رسانه‌ای آمریکا با همه تلاشش نمی‌تواند جلوی دوربین نشت حقایق کف خیابان‌های سراسر از بی‌عدالتی را بگیرد.

در حقیقت این تظاهرات خشونت‌بار در اعتراض به قتل فلوید، شورشی از سر ناامیدی به اصلاح ساختار تبعیض‌گرایی است که اپیدمی‌های مرگبار زیادی را در زندگی مردم آمریکا وارد کرده است. واکنش اعتراضی مردم به این قتل وحشیانه، آزاد کردن یک بغض فروخفته است.

امروز در برخورد آمریکا با معترضان به قتل فلوید بر همگان ثابت شده است که مقامات آمریکایی نسبت به سرزنش کردن اعتراضات در کشورهای دیگر بسیار سریع عمل می‌کنند و در برخی موارد هم اقدام به تشویق اعتراضات و تظاهرات می‌کنند، اما وقتی این اعتراضات در کشور خودشان رخ می‌دهد، رئیس‌جمهور این کشور تظاهرات کنندگان را عدهای هرج‌ومرج‌طلب و تروریست داخلی می‌خواند و خواستار حضور گارد ملی و ارتش برای سرکوب اعتراضهای آنان می‌شود و باور دارد که سرکوب اعتراضات منحصر به ما نیست؛ بلکه بیشتر کشورها این کار را انجام می‌دهند.

از سوی دیگر نیز اگر این اتفاقاتی که در آمریکا در حال وقوع است در یک کشور آسیایی رخ می‌داد، شاهد اعلام مواضع همراه با محکومیت آن کشورها می‌شدیم؛ اما تاکنون هیچ‌گونه عکس‌العمل یا حرکت مؤثری از مقامات غربی که مدعی حقوق بشر هستند، نسبت به رفتارها و حاکمان آمریکا در رابطه با نژادپرستی و بی‌عدالتی در آمریکا دیده نشده است.

در پایان باید گفت روزی آمریکا بهعنوان یک نظام استعمارگر، مأمور ایجاد ناآرامی علیه نظام اسلامی ایران بود، اما امروز زمین بازی تغییر کرده و این کشور شاهد اعتراضات سراسری نسبت به نژادپرستی سیستماتیک، فقر و نابرابری است که سابقهای طولانی در آمریکا داشته و دوران پرفرازونشیبی را تا امروز طی کرده است.

حتما این افول را میتوان بخشی از سنت و بدعت الهی نسبت به یک دولت فاسد و ظالم قلمداد کرد که بهوسیله ارادههای به هم گره‌خورده یک ملت در حال رخ دادن است، اما در برابر این اتفاق، جمهوری اسلامی ایران باید واقعیت نظام سرمایهداری و تفکر غربی را با قدرت رسانهای معرفی کند و اقدامات لازم را با استفاده از ضعف داخلی آمریکا در راستای مقابله با تحریمها انجام دهد.

انتهای پیام /

حقوق بشر آمریکا نژادپرستی شبکه‌های اجتماعی