نگاهی به تخلفات فوتبالی در گزارش تحقیق و تفحص فولاد مبارکه؛ ردپای ویلموتسگیتیها اینجا هم دیده میشود
تهران - ایرنا - پرونده تحقیق و تفحص از شرکت فولاد مبارکه اصفهان یکی از خبرهای داغ این روزهاست و در تخلفات صورت گرفته در این پرونده، نام «مهدی تاج» و «محمدرضا ساکت» هم دیده میشود.
به گزارش ایرنا، رقم اختلاس در پرونده داغ تحقیق و تفحص از شرکت فولاد مبارکه اصفهان، نزدیک به 92 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. این گزارش که در پاییز سال گذشته در نزدیک به 300 صفحه منتشر شد، در روزهای اخیر رسانهای شده و حواشی زیادی را به دنبال داشته است. بخشی از این پرونده مربوط به تخلفات ورزشی است که در این گزارش به آن اشاره شده که پای فوتبالیها را هم به این پرونده باز کرده است.
رد پای تاج در پرونده تحقیق و تفحص فولاد مبارکه
یکی از بخشهای قابل توجه این گزارش درخصوص بهکارگیری غیرقانونی یک مدیر بازنشسته در فولاد مبارکه است که نام مهدی تاج در این بخش دیده میشود.
در این گزارش اشاره شده است که تاج برای حل مشکل بازنشستگی برای حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال، به صورت غیرقانونی و با استناد به قانون ایثارگری، بازگشت به کار در فولاد مبارکه گرفته است تا مشکلش برای حضور در فوتبال حل شود. نکته قابل توجه اینکه تاج برای دو سال و 9 ماه بدون اینکه در محل کارش حضور داشته باشد، مبلغی بیش از 900 میلیون تومان حقوق دریافت کرده است.
متن کامل مربوط به مهدی تاج در گزارش تحقیق و تفحص به این شرح است:
«مهدی تاج» کارمند وقت شرکت فولاد مبارکه در تاریخ 88/6/15 که دارای 28 سال و 9 ماه و 14 روز سابقه کار بودهاند، درخواست بازنشستگی خود را براساس قانون بازنشستگی پیش از موعد بازنشستگان به شرکت ارائه مینمایند که براساس نامه شماره 66200/526 به تاریخ 88/7/15 حکم بازنشستگی ایشان با تاکید بر سنوات ارفاقی توسط مدیرعامل شرکت صادر میگردد. در آبان ماه 1397 با توجه به قانون ممنوعیت بهکارگیری بازنشستگان، نامبرده که پس از بازنشستگی در فدراسیون فوتبال مشغول به کار بودهاند و در زمان مورد اشاره در مقام ریاست فدراسیون فوتبال مشمول قانون اخیرالذکر بودهاند، درخواست اعاده به خدمت ایشان طی نامه شماره 60/223685 به تاریخ 97/8/28 معاون توسعه مدیریت و منابع امور استانهای وزارت صمت و با استناد به ماده (60) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران با عنوان مدیرعامل فولاد مبارکه صادر میگردد.
با توجه به این که اولا ماده قانونی مذکور قبل از بازنشستگی آقای تاج مصوب شده، طبعا ایشان مشمول بازگشت به کار مورد اشاره در این ماده قانونی نمیباشد، چه آن که این موضوع در نامه 66000/97/2056 به تاریخ 97/9/6 مدیر اداری شرکت، با عنوان معاون منابع انسانی، عدم امکان بازگشت به کار ایشان به دلایل مذکور مورد تاکید قرار گرفته است. علیرغم این ممنوعیتها، آقای مهدی تاج با دستور صریح و غیرقانونی مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه (عظیمیان) به عنوان مشاور، اعاده به خدمت شده و از قانون حالت اشتغال ایثارگران استفاده مینماید و در تاریخ تحریر گزارش بدون حضور در فولاد مبارکه و یا تعیین کار یا مسئولیتی خاص، از حقوق و مزایای شرکت برخوردار میباشد!
وی تا پایان شهریور 1400، مجموعا مبلغ 9/533/651/610 ریال دریافتی داشتهاند. شایان ذکر است مستند به نامه مدیر اداری شرکت در تاریخ اعاده به خدمت آقای تاج، 400 نفر از جانبازان معزز درخواست اعاده به خدمت داشتهاند و در خصوص آنها اقدامی نشده است. ضمنا با عنایت به تخلف انجام شده توسط مهدی تاج و جمع دیگری از مدیران وقت فدراسیون فوتبال در عقد قرارداد با سرمربی تیم ملی فوتبال (ویلموتس) تاثیرات تخلف انجام شده توسط عظیمیان فراتر از مبالغ دریافتی توسط مهدی تاج بوده و به نوعی میتوان بخشی از تخلف صورت گرفته در فدراسیون فوتبال را متوجه بازگشت به کار غیرقانونی وی در فولاد مبارکه دانست.
البته پس از انتشار این گزارش، تاج در بیانیهای به تکذیب این تخلف پرداخت و این مسائل را «تهمتهای گروههای جریان سازی که مردم با آنها آشنایی دارند، دانست که با نزدیک شدن انتخابات فدراسیون فوتبال بیشتر خواهد شد.» در بخشی از بیانیه تاج آمده است:
اصل ماجرا به ماجرای تصویب و ابلاغ قانون منع بهکارگیری بازنشستگان در روزهای پایانی شهریور 1397 باز میگردد. در آن زمان به جهت دفاع از تمامیت کیان فوتبال و مهمتر از آن، تمکین از قانون مصوب مجلس شورای اسلامی درخواست اعاده به خدمت خود را تسلیم وزیر محترم وقت ورزش و جوانان کردم و پس از طی مراحل اداری با استناد به ماده 60 قانون خدمات رسانی به ایثارگران، با این درخواست موافقت شد تا فوتبال ملی و فدراسیون فوتبال در آستانه جام ملتهای 2019 دچار آسیب نشود. این در شرایطی است که این موضوع در سطح کلان دولت و در چارچوب روابط بین دستگاهی دو وزارتخانه پیگیری شده و مقام درخواست کننده و تایید کننده، مجاز و مختار به پذیرش یا رد این موضوع بودند و اینجانب کوچکترین دخل و تصرفی در این درخواست نداشتم. چنانچه مطابق نامه شماره 97/100/1737به تاریخ 97/08/24 جناب آقای دکتر سلطانی فر، وزیر محترم وقت ورزش و جوانان و موافقت جناب آقای رحمانی، وزیر محترم وقت صمت در نامه شماره 20000/1/9544 به تاریخ 97/09/21 با این درخواست موافقت شده و تا پیش از استعفا از فدراسیون نیز جاری بوده است.
آنچه درباره دریافت مبالغی نیز در گزارش تحقیق و تفحص مجلس محترم شورای اسلامی آمده، در واقع مبلغی است که بابت حقوق 3 سال دستمزد اینجانب است که حتی در صورت دریافت حقوق بازنشستگی به عنوان یک حق اکتسابی باید به بنده پرداخت میشد.
حقوق 92 میلیونی مدیر بازنشسته فوتبال
محمدرضا ساکت دیگر مدیر فوتبالی است که نامش در این پرونده دیده میشود و در بخشی از گزارش تحقیق و تفحص به حقوق 92 میلیون تومانی مدیرعامل باشگاه سپاهان با وجود بازنشستگی اشاره شده است.
در بخش مربوط به ساکت آمده است:
از تاریخ 10 شهریور 1399 لغایت 31خرداد 1400 بابت فصل 1399-1400 جمعا مبلغ 8میلیارد و 943 میلیون و 829 هزار و 236 ریال به عنوان حقوق و مزایا و پاداشت به مدیرعامل باشکاه پرداخت گردیده است. به عبارت دیگر به طور متوسط ماهیانه مبلغ، 924 میلیون و 904 هزار و 781 ریال پرداخت گردیده که این حقوق و مزایا خارج از میزان متعارف میباشد، این دلایل مهم این امر نبود آیین نامه مدون در خصوص حقوق و مزایا می باشد.
تخلفات باشگاه سپاهان در قرارداد بازیکنان و مربیان
بخش دیگر گزارش تحقیق و تفحص فولاد مبارکه به بررسی «افزایش غیرمتعارف بودجه باشگاه فولاد مبارکه سپاهان و نحوه هزینه آن» پرداخته شده که نشاندهنده تخلفات زیاد رخ داده در این حوزه و به قرار زیر است:
- به کارگیری 16 نیرو در قالب قرارداد مشاوره و پرداخت بیش از 967 میلیون تومان به ایشان، بدون پیشبینی مشاوره در چارت باشگاه.
- پرداخت مجموع 345 میلیون تومان پاداش به مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره با موافقت مدیرعامل فولاد مبارکه.
- عدم شناسایی درآمد صدور رضایتنامه و انتقال به باشگاه خارجی پس از معاوضه محمد محبی با شهریار مغانلو (سانتاکلارا). بنابه قرارداد منعقد شده با محبی، در صورت دریافت پیشنهاد از تیم خارجی اروپایی باشگاه میبایست به شرط دریافت 200 هزار یورو، ITC بازیکن را صادر میکرده است.
- پرداخت مبلغ 5 میلیارد و 100 میلیون تومان به عنوان متمم، پس از اقدام به اصلاح قرارداد بازیکنان در پایان سال 1399.
- پرداخت حدود 5 میلیارد و 500 میلیون تومان تحت عنوان کمک و هدایا توسط باشگاه، بدون مصوبه مجمع عمومی.
- انعقاد قرارداد 4 میلیارد تومانی با محرم نویدکیا به عنوان سرمربی تیم فوتبال بزرگسالان بابت فصل 99-1400 و در مجموع پرداخت بیش از 6 میلیارد و 100 میلیون تومان به او (شامل پاداش و آپشن). با توجه به عدم دریافت مدرک مربیگری A آسیا توسط نویدکیا، انعقاد قرارداد به عنوان سرمربی و پرداخت برایناساس فاقد توجیه قانونی و مغایر با ماده (15) دستورالعمل نظام هماهنگ آموزش و ارتقا مربیان مصوب فدراسیون فوتبال شمرده شده است.
- خرید 7 جفت کفش اسکیچرز و کتوشلوار هاکوپیان جهت هیئت مدیره و معاونین باشگاه، جمعا به مبلغ 44 میلیون و 400 هزار تومان.
- فسخ قراردادی 2 میلیارد و 500 میلیون تومانی امیر قلعهنویی (تنظیم در خرداد 1397) و تنظیم قراردادی جدید برای فصل 99-98 به مبلغ 7 میلیارد تومان. به دنبال استعفای قلعهنویی از سپاهان در اواخر همان فصل، باشگاه میبایست مبلغ یک میلیارد و 200 میلیون تومان از قرارداد او را کسر میکرد که این اقدام صورت نگرفته است.
- پرداخت در وجه شرکت فرهنگی ورزشی فولاد مبارکه سپاهان که این مبالغ به عنوان هزینه تبلیغات و... منظور شده است / تخلف ریالی: 2/992/476/375/589 ریال (حدود 300 میلیارد تومان).
- در فصل 1400-99، 5 نفر از بازیکنان مجموعا 1317 دقیقه برای تیم بازی نموده و طی 3 فصل 1397 تا 1400، تعداد 26 نفر از بازیکنان در تیم بزرگسالان، فاقد عملکرد و بازی بوده در حالی که جمع مبلغ پرداختی به ایشان 203/631/255/000 بوده است (بیش از 20 میلیارد تومان).