نگاهی کوتاه به جاذبههای طبیعی، تاریخی و زیست محیطی رفسنجان + فیلم
رفسنجان غیر از پسته جاذبههای دیگری هم دارد بزرگترین خانه خشتی جهان در این شهرستان وجود دارد ضمن اینکه پایتخت شوی اسب است و اولین قرق اختصاصی کشور را نیز در خود دارد.
رفسنجان غیر از پسته جاذبههای دیگری هم دارد بزرگترین خانه خشتی جهان در این شهرستان وجود دارد ضمن اینکه پایتخت شوی اسب است و اولین قرق اختصاصی کشور را نیز در خود دارد.
به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان رفسنجان در استان کرمان اگرچه با نام پسته و سیاستمدارانش شناخته میشود اما این شهرستان تاریخی دارای 70 بنای ارزشمند ثبت ملی شده است که 300 بنای دیگر آن هم به عنوان بنایی با معماری ارزشمند شناسایی شدهاند. این شهرستان دارای 20 میراث ناملموس شامل آداب و رسوم و آئینهای ثبت ملی شده است و از جمله شهرستانهایی است که معماری معاصرش هم ثبت ملی شد.
حسن حسینی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری رفسنجان
مرحوم میرمیران در سال 1380 با الهام از یخدانهای طبیعی برای دانشگاه ولیعصر رفسنجان، یک یخدان طراحی کرده که به عنوان اثر پست مدرن و میراث معماری معاصر ثبت ملی شد.
در رأس ابنیه تاریخی، خانه تاریخی حاج آقا علی به عنوان بزرگترین خانه خشتی جهان با 12 هزار متر مربع مساحت و 7 هزار متر مربع زیر بنا در 6 کیلومتری شرق رفسنجان در روستای قاسم آباد حاجی واقع شده که از نمونههای بی نظیری است که در مقیاس کلان ساخته شده است فضاها و اصول معماری در این خانهها رعایت شده و دارای حیاط مرکزی و سه حیاط خلوت است که حول حیاط اصلی شکل گرفتهاند حوضخانه آن هم با تزئینات گچ بری کار شده است.
پس از اینکه خانه حاج آقای علی مرمت شد و به دلیل مالکیت در بلاتکلیفی به سر میبرد، به تازگی مورد بهره برداری قرار گرفت و یکی از شرکتهای خصوصی آن را به مقصد گردشگری و پذیرایی و بازارچه صنایع دستی و مردم شناسی و سفره خانه تبدیل کرد. این خانه جزو کاندیدهای اصلی برای درج در فهرست جهانی است.
در رأس آثار طبیعی که رفسنجان دارد؛ دره شگفت انگیز راگه نیز به دست طبیعت ایجاد شده است و به کمک باد وباران جاذبههای شگفت انگیزی را به وجود آمده است.
غیر از جاذبههای طبیعی و تاریخی، شهرستان رفسنجان ظرفیت اسب دوانی هم دارد که به همین دلیل به آن پایتخت شوی اسب میگویند. همچنین یکی از بزرگترین رویدادهای سوارکاری در کشور را در سطح بین المللی برگزار میکند که در آن از چندین کشور شرکت میکنند و به عنوان آئین نمایش سواراسبان برگزار میشود.
در حوزه محیط زیست هم جمعی از دوست داران طبیعت اولین قرق اختصاصی کشور را در این شهرستان پایه گذاری کردند به همین دلیل از سال 87 جمعیت حیات وحش منطقه حفاظت شده که کمتر از 20 رأی بود اکنون به بالای دو هزار رأس گونه بومی و قوچ کرمان رسیده است.