نگاه سلیقهای دولتها باعث عقب ماندگی مناطق آزاد شده است
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری گفت: متاسفانه در دولتها سلیقهای به مناطق آزاد نگاه شده و این باعث عقب ماندگی میشود
آقای سعید محمد گفت:8 منطقه آزاد تجاری داشتیم که سال گذشته 7 منطقه دیگر به آن اضافه شد. همچنین 33 منطقه ویژه اقتصادی در کشور داریم که از این تعداد هزار 400 به منطقه آزاد در کل دنیا اختصاص یافته است. قبل انقلاب در کشور ما 100 منطقه بود، که این مناطق باعث ارزآوری، رشد تکنولوژیهای بیشتر برای کشورها می شدند، اما متاسفانه در دولت سلیقه ای به مناطق آزاد نگاه شده و این باعث عقب ماندگی ما می شود.
به گفته او، ما در یک سال گذشته 35 هزار میلیارد تومان توسط سرمایه گذاران داخلی در مناطق آزاد خرج شده است. در این بین 863 میلیون دلار صادرات طی 9 ماه گذشته صورت گرفته است. خوشبختانه ما توانستیم تراز تجاری مناطق آزاد را در کشور مثبت کنیم که به رقم 35 میلیون دلار رسیده است. در ایران 8 منطقه آزاد فعال شامل قشم، کیش، چابهار، اروند، انزلی، ماکو، ارس و فرودگاه امام و 7 منطقه آزاد جدیدالتاسیس شامل اردبیل، بانه مریوان، قصرشیرین، ایلام، بوشهر، زابل و اینچه برون داریم که 41 منطقه ویژه اقتصادی مجوز فعالیت دارند.
محمد گفت: یکی از کارهای ما این است که مشوق های سرمایه گذران را تسهیل کنیم. در مناطق آزاد 20 و مناطق ویژه 13 سال معافیت تعیین کرده اند. باتوجه به افزایش مناطق آزاد در سال گذشته 7 منطقه جدید هم ابلاغ شده است. دو هزار و 530 واحد تولیدی فعال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مستقر هستند. از این تعداد یک هزار و 770واحد آن در مناطق آزاد و 754 واحد آن در مناطق ویژه اقتصادی واقع شده است. بیش از 47 هزار واحد صنفی مستقر هستند، دو هزارو 300 واحد خدماتی تخصصی مانند پولی، بانکی در این مناطق فعالیت می کنند.
به گفته دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، تبادلات مالی یکی از مهم ترین موضوعات در مناطق آزاد تسهیل خدمات پولی و بانکی است. جام جهانی فرصت خوبی برای مناطق آزاد محسوب می شود، ظرفیت فرودگاه کیش افزایش 6.5 میلیون مسافری داشته و ترمینال جدید تا یک ماه آینده بهره برداری می شود. اسکله کیش تجهیز شده و همچنین 20 هزار تخت برای هتل های کیش فراهم شده است، همچنین نوع چمن هیبریدی در کیش ایجاد شده است.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی