نگاه شورای شهر اراک سلیقه ای و سیاسی است / جای خالی قانون و مردم
اراک - شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان مرکزی در خصوص مصوبه اخیر شورای شهر اراک و تغییر نام خیابان سیدجمال الدین اسدآبادی با صدور بیانیهای واکنش نشان داد.
اراک - شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان مرکزی در خصوص مصوبه اخیر شورای شهر اراک و تغییر نام خیابان سیدجمال الدین اسدآبادی با صدور بیانیهای واکنش نشان داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان مرکزی در واکنش به حاشیهسازی و سیاسی کاری اخیر شورای اسلامی شهر اراک در پی تغییر نام خیابان سیدجمال الدین اسدآبادی به خیابان محمدرضا شجریان بیانیهای صادر کرد. در این بیانیه آمده است:
طبق ماده اول آئین نامه نامگذاری شهرها، خیابانها، اماکن و مؤسسات عمومی در خصوص ضوابط و معیارهای نامگذاری، آمده است که نام شخصیتهای مهم تاریخ صدر اسلام و انقلاب اسلامی و شهدای گرانقدر آن و حوادث مهم تاریخ مبارزات اسلامی مردم ایران در درجه اول و نام شخصیتهای فرهنگی، ادبی، علمی، سیاسی و تاریخی ایران و اسامی راجع به اندیشه، فکر و هنر و نیز مظاهر طبیعت زیبای ایران در مرتبه بعد برگزیده شود. این در حالی است که شورای شهر اراک طی اقدامی، نام یکی از شخصیتهای بزرگ و مبارز تاریخ معاصر کشور را حذف و نام دیگری را جایگزین آن کردند.
اخیرا شورای شهر اراک با اکثریت لیست امید که متأسفانه اقدامات آنها در شورای شهر پنجم رنگ بوی سیاسی داشته است باز هم نگاه سیاسی و سلیقهای خود را به موضوعات شهری اعمال کرد و در اقدامی غیر قانونی نام مرحوم سید جمال الدین اسد آبادی که مقام معظم رهبری از وی به عنوان "مرد اسلامخواه شجاع مبارز بزرگ" و "مسلمان برجسته و پیشرو " یاد کردهاند را از یکی از خیابانهای معروف شهر اراک حذف و نام محمد رضا شجریان را بر آن گماردند که با اعترضات شدید شخصیتها و جریانات و گروههای سیاسی و اجتماعی و فرهنگی استان مواجه شد.
متأسفانه در دوران فعالیت شورای شهر اراک با اکثریت قاطع اعضای لیست امید، شاهد تغییر اسامی معابر و میادین شهر بدون توجه به تبعات آن هستیم و این تغییرات بیشتر نگاهی یکسویه، سلیقهای و سیاسی به نامگذاری معابر بوده و آئین نامههای قانونی و نگاه مردم در آن لحاظ نشده است. در حالی که هدف اصلی از نام گذاری خیابانها در یک شهر هویتبخشی به فضاها، ایجاد احساس تعلق در بین شهروندان، مدیریت بهینه اطلاعات شهری شهروندان، تعیین جایگاه شهروندان و کسبه مستقر در آن، تشخیص نگرش به بافت خاص شهری و... است اما شاهدیم که در این نامگذاریها، هدف گذاریهای سیاسی و جناحی لحاظ شده است.
اعضای شورای شهر باید بدانند که تغییر نام یا بازنامگذاری معابر و میادین تبعات بیشتری نسبت به نامگذاری اولیه آن دارد که اگر به فرایندها و اصول آن توجه نگردد تبعات بسیاری همچون نارضایتی شهروندان، سردرگمی آنها، کاهش احساس تعلق و هویت محلی، هزینههای مالی و مشتریمداری برای کسبه، هزینههای بازنگری در نقشهها و احتمالا اعمال سلایق شخصی مدیران را به دنبال دارد. لذا شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی استان مرکزی به اعضای لیست امید شورای شهر اراک پیشنهاد میکند در تغییر نامها، توجیه مناسب و اسناد متقنی داشته و دیدگاه نهادهای محلی، شورای محله، ساکنین و کسبه را در نظر گرفته و ادله کافی برای نامناسببودن نام قبلی داشته باشد.