چهارشنبه 7 آذر 1403

نیویورک‌تایمز: اسرائیل در حمله ایران، با تسلیحاتی بسیار پیچیده و پیشرفته روبرو شد

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
نیویورک‌تایمز: اسرائیل در حمله ایران، با تسلیحاتی بسیار پیچیده و پیشرفته روبرو شد

یک رسانه آمریکایی در گزارشی درباره پاسخ نظامی ایران به حمله متجاوزانه رژیم صهیونیستی به نقل از کارشناسان نوشت، این سلاح‌ها پیچیده‌تر از هر چیزی است که تل‌آویو در شش ماه جنگ علیه غزه و متحدان حماس در منطقه تاکنون با آن مواجه بوده است.

به گزارش ایسنا، روزنامه «نیویورک‌تایمز» در گزارش خود با اشاره به پرتاب ده‌ها پهپاد و موشک ایرانی به سرزمین‌های اشغالی در شامگاه شنبه تصریح کرد: «اسرائیل پیش از این با حملات هوایی مقاومت حماس و جهاد اسلامی فلسطین مواجه شده است که زرادخانه موشکی‌شان شامل راکت‌های کوتاه برد (12 تا 25 مایلی) و تا حدودی غیر دقیق 122 میلی‌متری از خانواده گراد (Grad) و همچنین راکت‌های M-302 ساخت سوریه با بردی حدود 100 مایل است. حماس همچنین موشک‌هایی با برد حدود 50 مایل در اختیار دارد.»

نیویورک‌تایمز با تاکید بر اینکه «سلاح‌هایی که ایران استفاده کرده است، می‌توانند بسیار دورتر بروند و برخی از آنها می‌توانند بسیار سریع‌تر حرکت کنند» افزود: «به گفته مقامات نظامی اسرائیل، در حمله شامگاه شنبه، 185 پهپاد، 36 موشک کروز و 110 موشک زمین به زمین به سمت اسرائیل شلیک شد که بیشتر پرتاب‌ها از ایران بوده و بخش کوچکی از آنها نیز از عراق و یمن بوده است.»

«فابیان هینز» کارشناس نظامی در حوزه ایران در موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک در برلین طی پیامی در ایکس گفت ایران احتمالا از موشک کروز ساخته شده توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به نام پاوه 351 استفاده کرد. این موشک بردی بیش از 1200 مایل دارد که از ایران به اراضی اشغالی فلسطین می‌رسد.

همچنین «جفری لوئیس» یکی از اعضای هیئت مشورتی امنیت بین‌الملل در وزارت امور خارجه آمریکا در پستی در شبکه اجتماعی ایکس تصریح کرد ایران از موشک‌های کروز برای حمله زمینی استفاده می‌کند که می‌تواند یک تُن مواد منفجره را حمل کند.

وی در ادامه گفت بسیاری از زرادخانه موشک‌های بالستیک ایران برد کافی برای رسیدن به اراضی اشغالی را دارند و اگرچه پهپادهای ایران محموله‌های انفجاری بسیار کوچک‌تری نسبت به موشک‌ها حمل می‌کنند، این مزیت را دارند که می‌توانند در حال پرسه زدن اهداف را جابجا کنند.

به نوشته این رسانه آمریکایی، ایران در دهه‌های اخیر به‌طور عمده روی بازدارندگی، موشک‌های دوربرد، پهپادها و پدافند هوایی متمرکز بوده است. به گفته کارشناسان تسلیحات، این کشور یکی از بزرگ‌ترین زرادخانه‌های موشک بالستیک و پهپاد را در سراسر غرب آسیا دارد و همچنین در حال تبدیل شدن به یک صادرکننده عمده این تسلیحات در سطح جهان است.

رژیم صهیونیستی سال گذشته میلادی پس از حمله حماس در ماه اکتبر، از ایالات متحده خواست تا مهمات هدایت‌شونده دقیق‌تری برای هواپیماهای جنگی خود و رهگیرهای بیشتری برای سامانه دفاع موشکی‌اش، موسوم به گنبد آهنین دریافت کند. زرادخانه تسلیحاتی این رژیم شامل موشک‌های دوران ویتنام است که درصد شکست برخی از آنها به 15 درصد می‌رسد.