دوشنبه 5 آذر 1403

هادی حجازی فر: مهمترین هدف ما اعتمادسازی است

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
هادی حجازی فر: مهمترین هدف ما اعتمادسازی است

هادی حجازی فر دبیر نخستین دوره جشنواره تئاتر «هامون» در آستانه آغاز به کار این جشنواره، گفت: بزرگترین هدف ما از برگزاری این جشنواره، ایجاد اعتماد میان جامعه تئاتری با مجموعه خودمان است.

به گزارش ایسنا، این هنرمند تئاتر در نشست خبری جشنواره تئاتر «هامون» که امروز 13 بهمن در این سالن برگزار شد، افزود: اگر بتوانم 22 گروه نمایشی را که در این جشنواره حضور دارند، راضی برگردانم، کار مهمی انجام داده‌ام البته منظورم از راضی کردن، شفافیت در عمل‌مان است.

او ادامه داد: در همین زمینه مهم‌ترین هدف من، حمایت و باور کسانی است که در جدول جشنواره ما حضور دارند.

حجازی‌فر درباره همزمانی برگزاری این جشنواره با جشنواره تئاتر فجر توضیح داد: جشنواره تئاتر فجر، تا دوره‌ای کارش را به بهترین شکل انجام داد و هر سال چند چهره جدید را به تئاتر ما معرفی می‌کرد و امید جوانان بود که اثرشان در فجر دیده شود و از این راه بتوانند سالنی برای اجرای عمومی‌شان بگیرند.

کارگردان نمایش «رمئو و ژولیت» که سال‌ها پیش این نمایش را در کارگاه نمایش تئاتر شهر روی صحنه برده بود، یادآوری کرد: تا اواسط دهه هشتاد سالن‌های دولتی مانند تئاتر شهر برای ما جوان‌ترها شوخی دور از دسترسی بود. به طوری که خود من بابت 20 شب اجرا در کارگاه نمایش تئاتر شهر، حس می‌کردم دنیا را فتح کرده‌ام.

او با اشاره به غیر رقابتی شدن جشنواره تئاتر فجر خاطرنشان کرد: با این اتفاق، امکان دیده شدن را از جوانان گرفتند و انگیزه آنان را برای شرکت در فجر، از بین بردند و این چنین است که در چند سال اخیر جشنواره تئاتر فجر، هیچ چهره جدیدی را معرفی نکرده است.

حجازی‌فر با اشاره به راه اندازی تماشاخانه‌های خصوصی در سال‌های اخیر افزود: با این اتفاق، کارکرد جشنواره تئاتر فجر از بین رفت. سالن‌های خصوصی هم که مدام با تعطیلی رو به رو می‌شوند و بهترین زمان برای برگزاری جشنواره همین مقطعی است که فجر برگزار می‌شود. در حال حاضر اگر بخواهیم به عنوان سالن خصوصی در جشنواره فجر حضور داشته باشیم، باید به بخش زیر گروه فجر برویم و محل اجرای نمایش‌هایی باشیم که روی دست‌شان مانده است ولی زمانی به سالن خصوصی احترام می‌گذارند که نمایش‌های خوب در آنها اجرا شوند.

او معتقد است: باید سالن‌های خصوصی را به رسمیت شناخت و در همین راستا باید جشنواره تئاتر فجر به بخش خصوصی سپرده شود چون با این شرایط باید در این جشنواره را تخته کرد.

حجازی‌فر با ابراز تاسف از قطع حمایت‌های دولتی به تئاتر اضافه کرد: تنها جایی که از حمایت دولت بی‌بهره ماند، تئاتر است. با این شرایط، مدیر مرکز هنرهای نمایشی چه می‌تواند بکند؟! وضعیت تئاتر ما مانند خانه‌ای است که مدام مهمان به آن می‌آید و ناچاریم به مهمان‌ها توهم سیری بدهیم!

کارگردان نمایش «ملاقات بانوی سالخورده» درباره ناشناس بودن گروه‌های شرکت‌کننده در جشنواره تئاتر «هامون» توضیح داد: هدف ما معرفی یکسری از چهره‌های مستعد است. این روزها هر هنرمند شناخته‌شده‌ای می‌تواند براحتی سالنی برای اجرای خود پیدا کند ولی ما به دنبال حمایت از کسانی هستیم که نمی‌توانند به این سادگی سالن بگیرند.

او در ادامه با معرفی داوران اولین جشنواره تئاتر «هامون» گفت: آثار این جشنواره را فرهاد مهندس‌پور، علی سرابی، ژاله صامتی، پیام لاریان و خود من داروی می‌کنیم.

به گفته این هنرمند، این جشنواره 5 جایزه در بخش نمایشنامه‌نویسی، کارگردانی، بازیگری زن و مرد و اثر برگزیده به مفهوم مطلق دارد که هر یک از برگزیدگان تندیس، دیپلم افتخار و 5 میلیون تومان دریافت می‌کنند و جایزه اثر برگزیده مطلق هم 10 میلیون تومان است.

حجازی فر که علاقه‌مند است سال آینده این جشنواره را به صورت بین‌المللی برگزار کند، خاطرنشان کرد: برنامه‌های بلندمدتی داریم. اگر بتوانیم آثار شرکت‌کننده در جشنواره‌مان را بخوبی معرفی و حمایت کنیم، بسیار علاقه‌مندم جایزه بزرگ نمایشنامه‌نویسی را نیز راه‌اندازی کنیم؛ جایزه‌ای که در حد جایزه ادبی جلال نفیس باشد و تصور می‌کنم با حمایت دوستانی که داریم، چنین امکانی فراهم شود.

او که برای برگزاری جشنواره تئاتر «هامون» از مرکز هنرهای نمایشی درخواست تجهیزات نوری داده است، ادامه داد: آقای کرمی مدیر مرکز هنرهای نمایشی دستور همکاری دادند ولی آقای اسدی مدیر تئاترشهر اعلام کردند به دلیل میزبانی جشنواره تئاتر فجر چنین امکانی ندارند و حالا قرار است ما خودمان این تجهیزات را تامین کنیم چون مطمئنم 5 نوری که درخواست داده‌ایم، خیلی بر کیفیت جشنواره فجر تاثیر می‌گذارد!

این بازیگر سینما و تئاتر درباره هماهنگی با دیگر سالن‌های خصوصی در برگزاری جشنواره تئاتر «هامون» توضیح داد: در این دوره فرصت همکاری پیش نیامد و تصور نمی‌کردیم فراخوان ما تا این حد با استقبال رو به رو شود. البته اول راهیم و یکسری آزمون و خطاها داریم از جمله اینکه با تعدادی از علاقه‌مندان به صورت داوطلبانه در برگزاری جشنواره همکاری می‌کنیم.

حجازی‌فر همچنین از تشکیل گروهی به عنوان تئاتربین‌های حرفه‌ای تئاتر خبر داد که به از طریق سایت تیوال با آنان ارتباط برقرار شده و آنان نیز درباره آثار جشنواره «هامون» نظر می‌دهند و نظرات‌شان در داوری‌ها هم موثر است.

او در عین حال خاطرنشان کرد: وقتی وارد رقابت می‌شویم، امکان خطا هست؛ چیزی که همیشه خودمان به آن معترض بوده‌ایم چراکه معمولا نظرات یکی از داوران بر دیگران غلبه پیدا می‌کند ولی خدا را شکر ترکیب خوبی در هیات داوران‌مان داریم ضمن اینکه نظرات مخاطبان حرفه‌ای هم تاثیرگذار است.

حجازی‌فر همچنین توضیح داد که این جشنواره از حمایت معنوی" تیوال" و نیز یک حمایت مالی از سوی اول مارکت برخوردار می‌شود.

بازیگر فیلم‌های «ایستاده در غبار» و «لاتاری» آماری از آثار شرکت‌کننده در این جشنواره ارایه کرد و افزود: 649 نفر برای شرکت در بخش صحنه‌ای ثبت‌نام کردند و 103 نمایش برای بازبینی معرفی شدند و 20 کار توسط هیات انتخاب برای شرکت در جشنواره انتخاب شدند و در نهایت 2 نمایش خوبی که از دیگر شهرها هم آمده بودند، به جدول ما اضافه شدند تا در مجموع، میزبان 22 نمایش باشیم.

مدیر هنری تئاتر «هامون» با بیان اینکه از دیدن برخی از نمایش‌ها هیجان‌زده شده، تاکید کرد: یکی از اهداف بزرگ ما، ایجاد یک فضای خانوادگی است و اینکه جوی ایجاد کنیم که گروه‌های شرکت‌کننده هم دوست داشته باشند به یکدیگر کمک کنند.

حجازی‌فر تاکید دارد که این جشنواره قرار است تولید محور باشد و فضایی برای معرفی استعدادهای تازه در تئاتر ایجاد کند.

به گفته او، پیش فروش بلیت‌های این جشنواره از امروز 13 بهمن ماه ساعت 12 در سایت تیوال آغاز شده و قیمت بلیت‌ها 25 هزار تومان است.

نخستین جشنواره تئاتر «هامون» از سه شنبه 15 بهمن برگزار می‌شود و آیین پایانی آن که به نوعی افتتاحیه تئاتر «هامون» هم به شمار می‌رود، روز شنبه 26 بهمن ماه برپا خواهد شد.

این جشنواره میزبان 22 گروه نمایشی است و هر روز دو نمایش در دو نوبت 18:30 و 21 در آن روی صحنه می‌روند.

انتهای پیام