شنبه 22 دی 1403

هجوم کاربران برای حذف اینستاگرام و فیسبوک!

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
هجوم کاربران برای حذف اینستاگرام و فیسبوک!

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طبق جدیدترین آمار از جست‌و‌جو‌های گوگل، حذف اکانت پلتفرم‌های مرتبط با متا ازجمله فیسبوک و اینستاگرام با افزایش شدیدی مواجه شده که گمان می‌رود به‌دلیل حذف سیستم راستی‌آزمایی مستقل محتوا توسط این شرکت باشد. «مارک زاکربرگ»، مدیرعامل متا، به‌تازگی اعلام کرده پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی تحت مالکیت این شرکت مانند اینستاگرام و فیسبوک به‌زودی دیگر از...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، طبق جدیدترین آمار از جست‌و‌جو‌های گوگل، حذف اکانت پلتفرم‌های مرتبط با متا ازجمله فیسبوک و اینستاگرام با افزایش شدیدی مواجه شده که گمان می‌رود به‌دلیل حذف سیستم راستی‌آزمایی مستقل محتوا توسط این شرکت باشد. «مارک زاکربرگ»، مدیرعامل متا، به‌تازگی اعلام کرده پلتفرم‌ها و شبکه‌های اجتماعی تحت مالکیت این شرکت مانند اینستاگرام و فیسبوک به‌زودی دیگر از سیستم راستی‌آزمایی محتوا توسط مراجع شخص ثالث استفاده نخواهند کرد و سیاست‌های نظارت بر محتوای آنها هم نسبت به گذشته سخت‌گیری کمتری خواهد داشت. این تغییر باعث می‌شود نحوه نظارت بر محتوایی که کاربران منتشر می‌کنند، به‌خصوص در زمینه مطالب سیاسی، به روند سابق بازگردد و سانسور کمتری روی آنها اعمال شود. منتقدان متا مدعی‌اند اقدام اخیر مرتبط با آغاز دوره ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ است تا از تلافی سیاسی احتمالی علیه متا یا زاکربرگ جلوگیری کند. اکنون به گزارش تک‌کرانچ و طبق آمار جست‌و‌جو‌های گوگل، افراد زیادی به‌دنبال نحوه حذف حساب‌های کاربری درون این موتور جست‌و‌جو هستند. عبارت‌هایی مثل «حذف اینستاگرام» از 7 ژانویه، روز اعلام تغییر، به امتیاز 100 دست پیدا کرده‌اند که حداکثر میزان محبوبیت در گوگل ترندز محسوب می‌شود. همچنین اشاره شده است عبارت‌های دیگری مثل «حذف تمامی عکس‌های اینستاگرام» و «حذف حساب کاربری اینستاگرام بدون ورود به اکانت» با افزایش شدید میزان جست‌و‌جو در گوگل مواجه شده‌اند.

دلیل نگرانی کاربران از سیستم جدید نظارت بر محتوای فیسبوک چیست؟

فیسبوک و اینستاگرام چندین سال است پتانسیل بالقوه‌ای برای پخش اطلاعات نادرست یا جهت‌گیری‌های خطرناک نشان داده‌اند. از برجسته‌ترین رویداد‌های مرتبط با پخش محتوا‌های نادرست در پلتفرم‌های متا مربوط به حمله 6 ژانویه 2021 به ساختمان کنگره آمریکا بود. منتقدان می‌گویند پست‌های حاوی اطلاعات غلط باعث افزایش خشم کاربران شد و انگیزه حمله‌کنندگان به ساختمان کنگره را افزایش داد. گزارش‌های داخلی متا نشان می‌دهد این شرکت از تلاش‌های طرفداران ترامپ برای ایجاد جنبش مجازی جلوگیری نکرده بود، اما ابزار‌های مناسب برای تشخیص جهت‌گیری‌های سیاسی در محتوا و یافتن تئوری‌های توطئه و تحریک به خشونت در اختیار داشته است. از دیگر حوادث مرتبط با تحریک افراد به خشونت در پست‌های منتشرشده روی پلتفرم‌های متا می‌توان به نسل‌کشی ارتش برمه علیه مردم روهینگیا در جریان اعتراضات و درگیری‌های میانمار اشاره کرد. مارک زاکربرگ سال 2021 گفته بود علاقه‌ای به حضور دعوا‌های سیاسی روی شبکه‌های اجتماعی تحت مدیریت خود ندارد، اما ظاهراً چنین اتفاقی اجتناب‌ناپذیر است. به نظر می‌رسد با اتخاذ سیاست‌های جدید برای نظارت بر محتوا که کاربران به‌دنبال گزینه‌های جایگزین برای فیسبوک می‌گردند و میزان جست‌و‌جو برای پلتفرم‌های رقیب مثل بلواسکای و ماستودون نیز به‌شدت افزایش یافته است.