هدفگذاری صادرات یک میلیارد دلاری دارو و موانع صادرات
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با اشاره به هدفگذاری صادرات یک میلیارد دلاری دارو در برنامه هفتم توسعه، به تشریح موانع صادرات دارو پرداخت.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، محمد عبده زاده امروز در نشست خبری نهمین نمایشگاه بینالمللی ایران فارما (دارو و صنایع وابسته) اظهار کرد: هدفگذاری برنامه هفتم توسعه، این است که سالانه به میزان یک میلیارد دلار در حوزه دارو صادرات داشته باشیم.
وی افزود: شرکتها برای صادرات دارو باید زیرساختهای قوی و بهروز داشته باشند و در همین راستا در برنامه هفتم توسعه تاکید شده که بازسازی و نوسازی صنایع داروسازی باید انجام شود. در حال حاضر زیرساختهای دارویی کشور به شدت فرسوده است و نیاز به بازسازی دارد و اگر این اتفاق رخ دهد صادرات نیز افزایش مییابد و درآمدزایی خوبی از کشورهای همسایه خواهیم داشت.
رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی تصریح کرد: در وزارت بهداشت بیشترین اولویت بر تامین داروی داخل کشور است و هیچ مدیری را بابت عدم صادرات دارو مواخذه نمیکنند و به همین دلیل صادرات، اولویت اول سازمان غذا و دارو نیست.
99 درصد داروهای مورد نیاز را در داخل تولید میکنیمدر ادامه عبدالله پور، عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی درباره موانع صادرات دارو اظهار کرد: برای اینکه هر گونه صادرات دارویی از ایران به سایر کشورها انجام شود باید مجوز از طرف سازمان غذا و دارو صادر شود به همین دلیل اگر دارویی در داخل کشور با کمبود مواجه باشد سازمان غذا و دارو برای آن مجوز صادرات صادر نمیکند و همین امر از موانع صادرات به شمار میرود.
وی افزود: مشکل دومی که وجود دارد انتقال پول است. مانع بعدی رفع تعهد ارزی است که بسیاری از شرکتها درگیر آن هستند. موضوع دیگر قوانین و استانداردهای واردات داروی سایر کشورهاست، ما میتوانیم صادرات خوبی داشته باشیم اما اینکه سهم ما در صادرات دارو به برخی کشورها بیشتر و در برخی کمتر است بستگی به قوانین غذا و داروی کشورها دارد.
در ادامه کبریایی زاده، رئیس سندیکای تولیدکنندگان مکمل درخصوص نمایشگاه ایران فارما بیان کرد: یکی از اتفاقات خوبی که در ایران فارما افتاده است حضور دانشجویان، اساتید و شرکتهای دارویی است. در طول دوران برگزاری نهمین نمایشگاه ایران فارما برای دانشجویان داروسازی فرصتهایی ایجاد شده تا در خصوص آینده شغلی خود با دید بازتری تصمیم بگیرند.
وی افزود: در یکی از نشستهایی که امروز برگزار شد، بیش از 200 دانشجو رشته داروسازی از سراسر کشور در آن حاضر شده و اساتید و تولیدکنندگان در خصوص آینده شغلی این رشته با آنها صحبت کرده و توضیح دادهاند که در حیطههای مختلف صنعت دارو چگونه می توانند فعالیت داشته باشند.
به گزارش تسنیم، نهمین نمایشگاه بینالمللی دارو و صنایع وابسته (ایران فارما) از 11 مهرماه با حضور 737 شرکت داروسازی داخلی و خارجی در مصلی امام خمینی (ره) آغاز به کار کرده و تا 13 مهرماه ادامه خواهد یافت.