هرمزگان گرمازده، تشنه بارندگی
درحالی وارد سومین دهه نخستین ماه چهارمین فصل سال می شویم که استان هرمزگان همچنان تشنه بارندگی است.
دنیای اقتصاد - بندرعباس: در این موقع از سال، کولرهای گازی همچنان مهمان اماکن و خانه های مردم این استان است و گرما خیال رفتن ندارد.
دراین رابطه سعید رنجبر، مدیرکل هواشناسی استان هرمزگان با بیان اینکه پاییز 1402 رکورد گرمترین پاییز استان هرمزگان طی 30 سال گذشته شکسته شد، به خبرنگارما می گوید: میانگین دمای استان هرمزگان در پاییز 1402، یک درجه گرمتر از میانگین متناظر بلند مدت بود. میانگین دمای پاییز 1402 استان هرمزگان، 27/1 درجه سلسیوس گزارش شد که نسبت به متناظر زمانی پاییز استان، یک درجه افزایش نشان می دهد. میانگین دما طی پاییز 1402 در تمامی ایستگاه های هواشناسی استان، افزایش داشته است که این افزایش دما بین 0/4 تا 1/6 درجه سلسیوس بوده است.
اوبا بیان اینکه بارش ها در پاییز امسال چشم گیرنبوده، تاکید می کند: طبق مطالعات جهانی صورت گرفته، ال نینوی حال حاضر تا نیمه بهار 1403 ادامه خواهد داشت اما علیرغم این شرایط به دلیل عدم همراهی مولفه های جوی، شرایط بارشی استان در محدوده نرمال باقی خواهد ماند و انتظار ترسالی قابل توجه در زمستان و تاثیر متعدد سامانه های بارشی قدرتمند نخواهیم داشت و با توجه به جدیدترین پیش بینی فصلی سازمان هواشناسی کشور درصد وقوع زمستان پربارش در دو سوم جنوبی کشور درمحدوده 30 درصد خواهد بود.
از سویی دیگر بررسی داده های مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی نشان میدهد که تا 16دیماه امسال بارش درهرمزگان با رشد منفی 70.9درصدی در رده دومین استان کمبارش سال آبی جاری تا 16دیماه 1402 قرار گرفته است.
در این شرایط سدهای استان هرمزگان به عنوان تامین کننده آب شرب و کشاورزی نیز تحت تاثیر کم بارشی قرار گرفته به طوری که بررسی دادههای دفتر اطلاعات و دادههای آب کشور (وابسته به وزارت نیرو) نشان میدهد سدهای «استقلال»، «شمیل و نیان» و «سرنی» به ترتیب 57، 13 و 13 میلیون مترمکعب آب دارند. بر این اساس نسبت به سال گذشته به ترتیب 58 درصد، 66 درصد و 50 درصد کاهش دارند.